• LIFE&STYLE

    Νέα επιχειρηματική κίνηση για τον Σάκη Ρουβά – Η συνάντησή του με τραπεζίτες και επενδυτές

    • NewsRoom


    Μετά τις επενδύσεις των τελευταίων ετών στην πράσινη ενέργεια και τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των θερμοκηπίων, της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως η βιομάζα και το βιοαέριο, ο δημοφιλής τραγουδιστής, Σάκης Ρουβάς, παρουσιάστηκε ως επενδυτής στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών κατά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας.

    Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί η αγορά για τις λεπτομέρειες της δημοπρασίας και τον νέο μηχανισμό στήριξης για την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών που θα διεξαχθεί στις 2 Ιουλίου.

    Η συνέργεια ανάμεσα στη Ρυθμιστική Αρχή και τον φορέα που εκπροσωπεί τους αιολικούς επενδυτές αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική καθώς αποσαφηνίστηκαν πλευρές της διαδικασίας, και κυρίως δόθηκε η πραγματική εικόνα στους υποψήφιους επενδυτές για τα εντελώς νέα δεδομένα, τις ευκαιρίες, αλλά και τους κινδύνους.

    Στο πρώτο μέρος της ημερίδας κυριάρχησε η παρουσία των εκπροσώπων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (αλλά και της EBRD) που ανέλυσαν τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για τραπεζική χρηματοδότηση των επενδύσεων ΑΠΕ υπό το νέο καθεστώς.

    Στο δεύτερο μέρος υπήρξε αναλυτική παρουσίαση της προκήρυξης του διαγωνισμού από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και δόθηκαν απαντήσεις σε συγκεκριμένες απορίες και ερωτήσεις.

    Το κυριότερο όμως ήταν η δυνατότητα που είχαν οι υποψήφιοι επενδυτές να εξασκηθούν πάνω στο πληροφοριακό σύστημα του διαγωνισμού με προσομοίωση της δημοπρασίας.

    Σημειώνεται ότι τονίστηκε από τους ομιλητές, η ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία τραπεζών και επενδυτών, η οποία όπως αναφέρθηκε πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ώστε οι επενδυτές να έχουν εικόνα των όρων χρηματοδότησης πριν συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος που παραβρέθηκε στην εκδήλωση έδειξε έτοιμος να χρηματοδοτήσει τα έργα πράσινης ενέργειας.

    Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 450 άτομα, συμμετοχή που αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και την αγωνία του κλάδου για το νέο πλαίσιο των ανταγωνιστικών διαδικασιών. Την εναρκτήρια και κεντρική ομιλία της Ημερίδας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΡΑΕ κ. Νίκος Μπουλαξής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εγκρίθηκαν δύο νέα έργα ύδρευσης για την περιοχή του Ωρωπού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Διευρύνεται ο στόλος της Latsco. Η νέα συμφωνία εξαγοράς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέες περιπέτειες για τον Λεωνίδα Μπόμπολα: Αίτημα για αποκλεισμό της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τα έργα στην Κύπρο



    ΣΧΟΛΙΑ