• LIFE&STYLE

    Kαι όμως! Το 1/3 των φοιτητών δεν μπορούν να περάσουν αυτό το απλό τεστ

    • NewsRoom


    Μπορεί οι φοιτητές να μην φημίζονται ιδιαίτερα για την σωστή διαχείριση των χρημάτων τους και την εξοικονόμηση τους παρ’ όλα αυτά έρευνα που έγινε σε φοιτητές κολεγίων φανέρωσε στοιχεία που ανατρέπουν αυτή την φημολογία.

    Σύμφωνα με στοιχεία της ερευνητικής ομάδας της Sallie Mae, οι φοιτητές είναι τελικά “καλοπληρωτές” καθώς φαίνεται να εξοφλούν άμεσα όλες τις οικονομικές τους οφειλές. Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία έδειξαν πως περισσότερο από τα 3/4 των φοιτητών πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στην ώρα τους, ενώ σχεδόν οι μισοί από αυτούς κάνουν οικονομία για να κρατάνε στην άκρη κάποια χρήματα κάθε μήνα. Ακόμη φαίνεται πως τα 2/3 των φοιτητών δουλεύουν ταυτοχρόνως με τις σπουδές τους για να βγάζουν τα προς το ζην, όσο για εκείνους που έχουν πιστωτικές κάρτες φαίνονται και σε αυτό το θέμα επιμελείς καθώς το 63% αυτών πληρώνουν την κάρτα στην ώρα τους ενώ το 73% πληρώνει μόνο του τους λογαριασμούς της.

    Αν και τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα θετικά όσον αφορά την διαχείριση των οικονομικών τους από τους φοιτητές, ωστόσο σε ερωτήσεις που τους έγιναν για το πως λειτουργεί το πιστωτικό σύστημα, τα αποτελέσματα ήταν ανησυχητικά. Η έρευνα αποτελούταν από τρεις βασικές ερωτήσεις οι οποίες αφορούσαν το οικονομικό ενδιαφέρον συσσώρευσης, στις οποίες μόνο το 1/3 των συμμετεχόντων κατάφερε να απαντήσει σε όλες σωστά.

    Σύμφωνα με τις σωστές απαντήσεις που δόθηκαν φάνηκε πως επηρεάστηκαν και από την ηλικία των συμμετεχόντων, με το προβάδισμα να έχουν εκείνοι που ήταν ανάμεσα στα 23 με 24 συγκριτικά με εκείνους ηλικίας 18 με 20.

    Ενδιαφέρον επίσης γεγονός αποτέλεσε το ότι οι φοιτητές που εκτίμησαν τις διαχειριστικές τους ικανότητες ως τέλειες ήταν και αυτοί που έδωσαν τις λιγότερες σωστές απαντήσεις.

    Τέλος οι φοιτητές επισήμαναν ότι η μεγαλύτερη τους επιρροή όσον αφορά την οικονομική διαχείριση των χρημάτων τους είναι οι γονείς τους με το 71% να τονίζει πως έμαθαν ότι έπρεπε να ξέρουν για τα χρήματα από την μητέρα και τον πατέρα τους. Ακόμη τα στοιχεία έδειξαν πως το 22% των ερωτηθέντων έχει μάθει να διαχειρίζεται τα χρήματα του από μαθήματα που έκαναν στο σχολείο είτε από μαθήματα που διάλεξαν οι ίδιοι κατά την διάρκεια των σπουδών τους σχετικά με το θέμα.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ