• LIFE&STYLE

    Mr Facebook: O τηλεφωνικός αριθμός καταργείται

    • NewsRoom


    O Mr Facebook  κάνει φέτος κάτι που καμία άλλη χρονιά δεν έκανε από τότε που το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο έγινε το πιο δημοφιλές κερδίζοντας καθημερινά εκατομμύρια νέους χρήστες.Κάνει μία ανάρτηση κάθε μέρα.Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάνει μία ανάρτηση σχεδόν κάθε ημέρα από τότε που πήρε από την εταιρία του, άδεια πατρότητας.Η γέννηση της πρωτότοκης κόρης του Μαξ, την οποία έχει τραβήξει σε πολλές προσωπικές , τρυφερές στιγμές, φαίνεται να τον εμπνέει να γίνεται ακόμα πιο ευρηματικός και δημιουργικός.Η τελευταία του ανάρτηση μάλιστα έχει κάτι από το μέλλον.Ίσως όχι και τόσο μακρινό. Όπως την κατάργηση του τηλεφωνικού αριθμού.

    Facebook Messenger 2016

    Κυρίως λόγω της απήχησης που έχει στους χρήστες το Facebook Messenger. Εκτός από τον Marc Zuckerberg και ο David Marcus, το αφεντικό του Messenger , πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου, να εναποθέσουμε στη μακρινή μας μνήμη ή στην καλύτερη περίπτωση σε ένα μουσείο τον αριθμό του τηλεφώνου μας, γιατί απλά δε θα χρειάζεται. Θα καταργηθεί. Και μάλιστα ίσως από φέτος. Για να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις τους, τα δύο μεγάλα μυαλά της Silicon Valey , επιστρατεύουν στα επιχειρήματα τους τα 800 εκατομμύρια ενεργών χρηστών , το μήνα που αποκτούν την εφαρμογή..

    Γεγονός που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή προσέλκυσε 100 εκατομμύρια νέους χρήστες μόνο τους τελευταίους 6 μήνες.

    Ο David Marcus υποστηρίζει,  μάλιστα, ότι η εφαρμογή του messenger στο smartphone,μπορεί να κάνει όλα αυτά που συνήθως έκανε το παραδοσιακό τηλέφωνο, συμπεριλαμβανομένου του τηλεφωνητή, με αποτέλεσμα ο αριθμός τηλεφώνου πλέον να είναι άχρηστος..

    Το Facebook Messenger , αυτή τη στιγμή έχει φτάσει να κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που έκανε το τηλέφωνο με αριθμό κλήσης.Μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει χρήματα, να στέλνει φωτογραφίες και αρχεία και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να καλέσει κανενός τον αριθμό!

    «Με το Messenger» λέει ο Marcus, « μπορεί κάποιος εκτός από την προσφιλή συνήθεια των μηνυμάτων, για την οποία έγινε γνωστό και αγαπητό στον κόσμο που αγαπά το διαδίκτυο, ο χρήστης του να δημιουργήσει video και φωνητικές κλήσεις χωρίς να χρειάζεται να θυμάται τον τηλεφωνικό του αριθμό ή τον αριθμό των φίλων του και της οικογένειάς του»

     Marcus  και Zuckerberg επιδιώκουν να κάνουν πιο γνωστές στο κοινό και τις   άλλες λειτουργίες του Messenger, όπως τον τρόπο που οι επιχειρήσεις  θα μπορούν να το  χρησιμοποιούν ως εργαλείο εξυπηρέτησης πελατών και οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικές συζητήσεις, πέρα ​​από μια απλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

    Το Facebook  στοχεύει να γίνει μια αυτόνομη κοινωνική πλατφόρμα στην οποία θα γίνονται αποκλειστικά όλες οι συζητήσεις, οι συνομιλίες, οι συνεννοήσεις και οικονομικές συναλλαγές.

    Για το λόγο αυτό ο Mr Facebook , πιέζει τα δημιουργικά μυαλά της « εύφορης κοιλάδας» να  δημιουργήσουν και άλλες καθημερινές και χρήσιμες  εφαρμογές,  που να  τρέχουν μέσα στο Messenger και τις επιχειρήσεις να το  χρησιμοποιούν ως το μοναδικό τρόπο  για  να επικοινωνούν απευθείας με τους πελάτες τους.



    ΣΧΟΛΙΑ