• LIFE&STYLE

    Μπορούν η σαμπάνια, η σοκολάτα και τα πικάντικα τρόφιμα να μας χαρίζουν την μακροζωία;

    • NewsRoom


    Μια σοφή ρήση του λαού μας λέει “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”, εκθιάζοντας με τον τρόπο αυτό το μήλο ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό τρόφιμο της διατροφής μας. Οι επιστήμονες όμως αναφέρουν πως υπάρχουν και πλήθος ακόμη μαγικών τροφίμων και ποτών που υπόσχονται την ποθητή μακροζωία. Μερικά από αυτά ούτε που θα τα φανταζόσασταν.

    sampagne

    Σαμπάνια

    Είναι τελικά η σαμπάνια πιο θρεπτική από το ευεργετικό για την καρδιά μας, κόκκινο κρασί; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως πίνοντας τρία ποτήρια σαμπάνιας την ημέρα βελτιώνει την λειτουργία της μνήμης μας, προλαμβάνοντας έτσι την γεροντική άνοια. Το θαυματουργό “ποτό” περιέχει, σύμφωνα με τους επιστήμονες συστατικά που βοηθούν στην ενίσχυση των πρωτεϊνών του εγκεφάλου που ελαττώνονται όσο γερνάμε.

    herbal-tea-and-memory-FT-BLOG0416

    Τα πικάντικα τρόφιμα

    Μια κινέζικη έρευνα έδειξε ότι οι καυτερές κόκκινες πιπεριές κάνουν τόσο καλό στον οργανισμό μας που θα πρέπει να καταναλώνονται ακόμη και 5 με 6 φορές την εβδομάδα, καθώς όσοι το κάνουν έχουν χαμηλότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο ή καρδιακό επεισόδιο. Ακόμη τα συστατικά που περιέχουν τα καυτερά τρόφιμα έχουν αποδειχτεί ότι βοηθάνε και στην μείωση του σωματικού μας λίπους.

    Μεσογειακά διατροφή

    Είναι αποδεδειγμένα η πιο υγιεινή διατροφή που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος. Βασισμένη σε ένα μενού που περιλαμβάνει κυρίως φρέσκα λαχανικά και φρούτα, όσπρια, ψάρια και καλά λιπαρά είναι μια διατροφή που τα έχει όλα. Ακόμη έχει αποδειχτεί πως βοηθάει στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης της ασθένειας του Alzheimer, του καρκίνου του μαστού και των καρδιακών επεισοδίων.

    red wine

    Κόκκινο κρασί

    Εκτός ότι μας φτιάχνει την διάθεση, το κόκκινο κρασί μας τονώνει τον οργανισμό ενισχύοντας εκτός των άλλων την μυική μας δύναμη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Alberta η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού ισοδυναμεί με μια ώρα άσκησης στο γυμναστήριο. Φαντάζει ειδυλλιακό;

    chocolate cake

    Σοκολάτα 

    Κατακτά καθαρά την πρώτη θέση στις αγαπημένες μας “μαγικές” τροφές. Η αγαπημένη σοκολάτα όλων μας είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα τρόφιμα της αγοράς, καθώς ενώ γνωρίζουμε ότι παχαίνει αν καταναλωθεί με μέτρο μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική για την υγεία μας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες λοιπόν η ζεστή σοκολάτα κυρίως μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του αιματικής κυκλοφορίας στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας έτσι την μνήμη μας. Η σοκολάτα ακόμη έχει αποδειχτεί ότι συμβάλει στην μείωση της πίεσης του αίματος.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/article-7-idees-gia-anakalipsis-pia-ine-i-doulia-pou-sou-teriazi/44796

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ