• LIFE&STYLE

    Το MONONEWS στηρίζει τον 14χρονο Γιάννη Μεγάλου στον διαγωνισμό φωτογραφίας του Public!

    • NewsRoom


    Ο Γιάννης Μεγάλου είναι 14χρονών και είναι μαθητής Γυμνασίου. Παρόλα αυτά,  το μικρό της ηλικίας του δεν αποτελεί εμπόδιο στην εξωτερίκευση του πάθους του για τον φωτογραφικό φακό.

    Πέρυσι το καλοκαίρι στα 13 του, αποφάσισε να γραφτεί στον όμιλο φωτογραφίας στο σχολείο του και μέχρι στιγμής στη συλλογή του μετράει περίπου 4.000 φωτογραφίες!  Οι γονείς του σύμμαχοι σε κάθε του βήμα, τον υποστηρίζουν και τον παροτρύνουν συνεχώς, πηγαίνοντάς τον στα μέρη που τον εμπνέουν για φωτογραφία. Όνειρο του Γιάννη, είναι μόλις μεγαλώσει να βγάζει φωτογραφίες τον κόσμο και την κάθε γωνιά της κάθε διαφορετικής πόλης.

    Αγαπημένες πόλεις, το Λονδίνο και η Βενετία. Αγαπημένη του αποτύπωση, το ασπρόμαυρο φίλτρο και το φωτορεπορτάζ πορτραίτων εκφραστικών προσώπων. Άνθρωποι που βιώνουν μία κατάσταση, έχοντας ζωγραφισμένο αυτό το συναίσθημα στα μάτια, τις εκφράσεις και τις κινήσεις τους, συνθέτουν τις περισσότερες φορές τις πιο ελκυστικές και μοναδικές φωτογραφίες.

    Έναυσμα του πειραματισμού του με τον φακό και τη δυναμική της εικόνας  ήταν ο πατέρας του. «Θυμάμαι τον πατέρα μου να απαθανατίζει κάθε στιγμή από τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Έτσι ξεκίνησα κι εγώ δειλά δειλά τις πρώτες μου φωτογραφίες».

    Ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη για φωτογραφία;

    «Προτιμώ το βουνό από τη θάλασσα. Είναι πιο μυστήριο, πιο σκοτεινό, έχει μία άλλη δυναμική. Λατρεύω επίσης να φωτογραφίζω πρόσωπα και εγκαταλελειμμένους χώρους, κυρίως τις απογευματινές ώρες».

    Αγαπημένοι φωτογράφοι;

    «Μου αρέσει πολύ η δουλειά των: Steve McCurry, Alicia Wright και Γιάννη Μπεχράκη».

     Ο Γιάννης έχει λάβει μέρος στον ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας Public Moments που διεξάγουν μέχρι την Κυριακή τα καταστήματα Public. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 3 κατηγορίες: «Πόλη, Φύση και Ανθρώπους», ενώ συμμετέχουν πάνω από 50.000 ερασιτέχνες φωτογράφοι.  Στον τελικό θα βρεθούν οι καλύτεροι 100 και το τελικό βραβείο θα δοθεί ανά κατηγορία.

    Το MONONEWS στηρίζει τον Γιάννη Μεγάλου στην προσπάθειά του και σας καλεί να ψηφίσετε τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνει το Public.

     ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/neo-chtipima-sto-mega-apo-tous-diafimizomenous-diafimistes-minete-konta-tou-afti-ti-diskoli-ora/50620

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/i-apolia-varous-erchete-molis-xeperastoun-3-kiria-empodia/50612

     



    ΣΧΟΛΙΑ