• LIFE&STYLE

    Μήπως να ξανασκεφτούμε τι φοράμε; Το video που σοκάρει

    • NewsRoom


    To 85% των βιομηχανιών παραγωγής γούνας προέρχεται από δέρματα ζώων τα οποία πιάνονται και φυλακίζονται σε ειδικούς χώρους- φάρμες με εξαθλιωμένους τρόπους διαβίωσης. Αυτή είναι το σκληρό πρόσωπο της απάνθρωπης βιομηχανίας ρούχων που εκμεταλλεύεται τα ζώα για τα οικονομικά τους οφέλη. Τα ζώα αυτά υποφέρουν, ζώντας κάτω από τις χειρότερες συνθήκες και βασανίζονται με το πλέον χειρότερο τρόπο, με σκοπό να καλύψουν την ανθρώπινη ματαιοδοξία. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις ειδικές φάρμες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνονται τα κέρδη των βιομηχανιών, αδιαφορώντας πλήρως για τον πόνο που προκαλούν στα ζώα. Δείτε το video που ακολουθεί από την PETA:

    https://www.facebook.com/official.peta/videos/10154130847364586/

     

    Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αδυνατεί να πιστέψει την βιαιότητα με την οποία οι βιομηχανίες ρούχων αντιμετωπίζουν τα αβοήθητα ζώα. Είναι δύσκολο για κάποιον να ξεχάσει τα κουνέλια που γδέρνονται ζωντανά στην Κίνα, με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο, που και ο πιο διεστραμμένος εγκέφαλος δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

    Τα ζώα που βασανίζονται κατά τον τρόπο αυτό, είναι συνήθως τα ζώα που έχουν γούνα, όπως τα minks, οι αλεπούδες ακόμη και τα ποντίκια hamsters. Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά στην κακοποίηση αυτών των ζώων είναι η Αργεντινή, η Κίνα και ακολουθεί η Ρωσία.

    Τα ζώα αναγκάζονται να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, στριμωγμένα μέσα σε πολύ μικρά κελιά, υποφέροντας από το παράσιτα και της αρρώστιες που κολλάνε ζώντας εκεί.

    Στο βωμό του εύκολου και γρήγορου κέρδος έχουν βασανιστεί και συνεχίζουν να βασανίζονται πάνω από χιλιάδες αβοήθητα ζώα. Οι περισσότερες βιομηχανίες ρούχων επιθυμούν να πουλάνε στο εμπόριο φτηνά κομμάτια, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τις πωλήσεις τους, συνεχίζοντας έτσι να υποστηρίζουν αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές.

    Τα κράτη θα έπρεπε να δράσουν πιο εντατικά για να μπορέσουν να  εξαλείψουν αυτή την κατάσταση. Η Μεγάλη Βρετανία και η Ολλανδία είναι για παράδειγμα κάποιες από τις χώρες που έχουν προχωρήσει στην λήψη μέτρων ήδη από το 2011 για την καταπολέμηση του άσχημου φαινομένου.

    Ακόμη ο κόσμος θα έπρεπε να ενημερωθεί περισσότερο ως προς τις αληθινές πρακτικές που ακολουθούνται στην βυρσοδεψία των ζώων αυτών, και για την βιαιότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα ζώα αυτά για την εκμετάλλευση τους. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να ξέρουν και οι καταναλωτές ποια καταστήματα και ποιες εταιρείες να μποϊκοτάρουν.

      Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/dimiourgoun-i-ellines-stin-afstralia/37823



    ΣΧΟΛΙΑ