• LIFE&STYLE

    Μήπως έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση; Να τι θα κάνεις!

    • NewsRoom
    happy people


    Όλοι περνάμε φάσεις που δε νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, δεν πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και αντιμετωπίζουμε τα πάντα αρνητικά. Μπορεί να πρόκειται για ένα μικρό χρονικό διάστημα της ζωής μας, που η αυτοεκτίμησή μας έχει πέσει στα… τάρταρα εξαιτίας κάποιου γεγονότος που μας πλήγωσε. Αν, όμως, αυτό γίνει μια μόνιμη κατάσταση, ένα πρόβλημα με διάρκεια, τότε έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην ψυχική μας υγεία, όσο και στην καθημερινότητά μας. Γι αυτό και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα.

    Η αυτοεκτίμηση “χτίζεται” στην παιδική μας ηλικία. Οι γονείς μας, οι δάσκαλοι, οι φίλοι και το κοινωνικό μας περιβάλλον παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή μας και στο πώς θα βλέπουμε τον εαυτό μας στο μέλλον.

    Αν οι προσδοκίες των γύρω μας, είναι πολύ ανώτερες από τις δυνατότητές μας αν δεν έχουμε επιβραβευτεί για την προσπάθειά μας κι αν μονίμως μας έλεγαν ως παιδιά πως δεν είμαστε αρκετά καλοί, τότε αυτό θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια και θα χρειαστεί δουλειά προσωπική για να το ξεπεράσουμε.

    Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποκτήσουμε ξανά τη χαμένη μας αυτοεκτίμηση;

    Βρείτε τα ταλέντα σας

    Δείτε σε ποιους τομείς τα καταφέρνετε καλά και καταγράψτε τα σ΄ένα χαρτί. Όλοι είμαστε καλοί σε κάτι, από το μαγείρεμα μέχρι τον χορό ή την οργάνωση στο σπίτι. Δε χρειάζεται να έχετε πάρει πτυχίο ιατρικής για να το γράψετε. Κάθε μέρα γράφετε από μερικά ταλέντα σας πριν κοιμηθείτε. Την επόμενη μέρα που θα ξαναδιαβάζετε το χαρτί με τις σημειώσεις σας, θα νιώθετε καλύτερα και σε λίγο θα αρχίσετε να πιστεύετε σ΄εσάς.

    Δημιουργήστε καλές σχέσεις με υγιείς συναισθηματικά ανθρώπους όχι τοξικούς

    Αναζητήστε την παρέα θετικών ανθρώπων που σας εκτιμούν και σας το δείχνουν. Αν έχετε στη ζωή σας (πράγμα πολύ πιθανό εξαιτίας της χαμηλής αυτοεκτίμησης) τοξικούς ανθρώπους, είτε μιλήστε τους για το πώς νιώθετε, είτε σιγά σιγά σταματήστε να κάνετε παρέα μαζί τους.

    Τολμήστε να κάνετε πράγματα

    Μπορεί η χαμηλή αυτοεκτίμηση να σας έχει κάνει να μην μπορείτε να κάνετε βήμα μπροστά, να νιώθετε σαν να βρίσκεστε με τα πόδια σας κολλημένα στη λάσπη. Βγείτε από αυτό, αλλάξτε. Τολμήστε να κάνετε πράγματα που μέχρι χθες φοβόσασταν και δείτε πόσο θα αλλάξει η ζωή σας, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 18 celebrity κουρέματα με μήκος μέχρι τον ώμο για το καλοκαίρι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ZARA: Δέκα διαφορετικά σορτς για να είστε στη μόδα φέτος το καλοκαίρι!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Είναι οριστικό! Τέλος ο Μένιος Φουρθιώτης και τα «Αποκαλυπτικά» από το Epsilon



    ΣΧΟΛΙΑ