• LIFE&STYLE

    Μίνα Αρναούτη: Ζητάει αποζημίωση-μαμούθ ύψους 1.100.000 ευρώ για το τροχαίο με τον Παντελίδη

    • NewsRoom

    Μίνα Αρναούτη και Παντελής Παντελίδης


    Αποζημίωση ύψους 1.164.137 ευρώ ζητά η Μίνα Αρναούτη για το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη

    Τέσσερα χρόνια μετά το τροχαίο, η κοπέλα που επέβαινε στο μοιραίο SUV κατέθεσε αγωγή-μαμούθ κατά της ασφαλιστικής εταιρίας, στην οποία ήταν ασφαλισμένο το όχημα, ζητώντας να αποζημιωθεί ηθικά και οικονομικά για τις 189 ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο, τα 16 χειρουργεία αλλά και τη ζωή της που άλλαξε 180 μοίρες μέσα σε μια νύχτα.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, η Μίνα Αρναούτη ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί, καθώς εργαζόταν από τα 17 της κυρίως ως σερβιτόρα – μπαργούμαν, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

    «Δεν με αναγνώριζα στον καθρέφτη. Ήμουν ένα κουβάρι από κόκαλα, σίδερα και σωληνάκια, παντελώς αδύναμη, ανίκανη για την παραμικρή κίνηση. Μετά την αφαίρεση της τραχειοστομίας δεν έβγαινε η φωνή μου, η οποία επανήλθε σταδιακά μετά από 2 εβδομάδες», αναφέρει για τον γολγοθά που μόλις ξεκινούσε για εκείνη, αφού ξύπνησε από το κώμα.

    «Ισοδυναμούσε με φυλακή. Ήμουν εγκλωβισμένη στο ίδιο μου το σώμα, ανήμπορη να κινηθώ, κυριολεκτικά ανάπηρη» περιγράφει στην πολυσέλιδη αγωγή, εξηγώντας πως εκτός από τη μόνιμη αναπηρία ύψους 36% που απέκτησε εξακολουθεί μέχρι και σήμερα «να βιώνει επαναλαμβανόμενες και παρείσακτες ανακλήσεις του γεγονότος (flashbacks), κρίσεις πανικού αναπνευστικού τύπου και να πάσχει από αγχώδη καταθλιπτική διάθεση αντιδραστικού τύπου».

    Μάλιστα, στο σχετικό δικόγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Real News, η νεαρή γυναίκα τονίζει πως το ατύχημα οφείλεται στην αμέλεια του οδηγού και περιγράφει τις στιγμές που προηγήθηκαν της μοιραίας πρόσκρουσης.

    «Ο οδηγός Παντελής Παντελίδης οδηγούσε το εν λόγω αυτοκίνητο με ταχύτητα αυξημένη για τις συνθήκες και τις περιστάσεις, γεγονός που με ανάγκασε να του υποδείξω ότι έπρεπε να μειώσει διότι φοβόμουν. Πλην, όμως, αυτό δεν συνέβη», αναφέρει η αγωγή, στην οποία επισημαίνεται ότι ο τραγουδιστής οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

    Αναφερόμενη στα σενάρια που επί τουλάχιστον δύο χρόνια ήθελαν τον τραγουδιστή να μην κρατά το τιμόνι του μοιραίου οχήματος και στα οποία έβαλε οριστικό τέλος η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και έκρινε ότι οδηγός του οχήματος ήταν ο Παντελής Παντελίδης, η Μίνα Αρναούτη κάνει λόγο για μια θέση που τη στιγμάτισε. Όπως αναφέρει, η μήνυση της οικογένειας του τραγουδιστή εναντίον της είχε ως αποτέλεσμα «τον διασυρμό μου στα social media ως ψεύτρας, ανήθικης πόρνης, αλλά και την αποστολή χυδαίων, συκοφαντικών, απειλητικών μηνυμάτων και σχολίων από τρίτους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

    Είχε ξημερώσει το πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου 2016 όταν το θηριώδες μαύρο τζιπ του Παντελή Παντελίδη, καθώς κινούνταν στη γέφυρα που οδηγεί από το παλιό αεροδρόμιο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και κατέληξε στο πρανές. Τα γέλια, η μουσική και το κέφι της βραδιάς που προηγήθηκε σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής και σε σπίτι-λέσχη στην περιοχή του Ελληνικού παγώνουν διά παντός, όπως παγώνει και το πανελλήνιο στο άκουσμα της είδησης. Ο δημοφιλής τραγουδιστής σε ηλικία μόλις 32 ετών ανασύρεται νεκρός από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν μαζί και δύο φίλες του, η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου.

    Η σορός του Παντελή Παντελίδη μεταφέρεται στο Ασκληπιείο της Βούλας, ενώ λίγη ώρα αργότερα τα μέλη της οικογένειάς του επιβεβαιώνουν την τραγική είδηση, όταν καλούνται να αναγνωρίσουν τη σορό του δικού τους ανθρώπου. Η κηδεία του καλλιτέχνη, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση και αγαπήθηκε όσο λίγοι, γίνεται δύο ημέρες μετά στη Νέα Ιωνία, με μια λαοθάλασσα να τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία. Ο Παντελής Παντελίδης έφυγε αναπάντεχα βίαια από τη ζωή, τη στιγμή που η καριέρα του απογειωνόταν.

    Ακολουθεί ένα πολύμηνο δικαστικό θρίλερ, με τους συγγενείς του τραγουδιστή να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι ο 32χρονος δεν ήταν οδηγός αλλά συνοδηγός στο μοιραίο τζιπ. Απέναντι στην οικογένεια στέκουν τα δύο κορίτσια που βρίσκονταν τη μοιραία νύχτα μαζί του στο τζιπ. Και οι δύο θύματα του τροχαίου αλλά και της οργής των θαυμαστών του τραγουδιστή που συντετριμμένοι ψάχνουν απεγνωσμένα κάπου να ρίξουν τις ευθύνες, αδυνατώντας να αποδεχτούν ότι ο τραγουδιστής «έφυγε» τόσο άδοξα.

    Η Μίνα Αρναούτη τραυματίστηκε σοβαρά, βρέθηκε σε καταστολή, έκανε πολλαπλά χειρουργεία, έμεινε στο νοσοκομείο για μήνες, ενώ πιο ελαφρά τραυματισμένη ήταν η συνοδηγός του οχήματος Φρόσω Κυριάκου. Καθώς η δικαστική έρευνα προχωρά, οι πραγματογνωμοσύνες και τα πορίσματα που έγιναν έδειχναν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο τραγουδιστής ήταν ο οδηγός του μοιραίου τζιπ, ότι ο ίδιος έπιασε το τιμόνι έχοντας καταναλώσει σημαντική ποσότητα αλκοόλ.



    ΣΧΟΛΙΑ