• LIFE&STYLE

    Δημοπρασία: Η τσάντα Hermes που τίναξε την μπάνκα!

    • NewsRoom

    <> on January 5, 2011 in London, England.


    Θα μπαίνατε ποτέ στη σκέψη να αγοράσετε μία τσάντα 300.000 δολαρίων;  Άλλοι, όχι μόνο απλά το σκέφτηκαν αλλά το έκαναν και πράξη με μεγάλη μάλιστα ευκολία. Ο λόγος για τη λευκή τσάντα Birkin Hermes  από δέρμα κροκόδειλου Himalaya Niloticus, η οποία πουλήθηκε στη δημοπρασία των 30 χρόνων του οίκου Christie’s στο Χονγκ Κονγκ -ούτε λίγο ούτε πολύ- για 300.168 δολ. Αγοραστής ένας Ασιάτης συλλέκτης, ο οποίος για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

    auction-christies-anniversary

    Σίγουρα πολλοί θα αναρωτιέστε για ποιους λόγους μία τσάντα να κοστίζει μία ολόκληρη περιουσία!

    Πως θα σας φαινόταν λοιπόν αν γνωρίζατε πως η τσάντα που κρατάτε δεν είναι μία τσάντα όπως οι άλλες;

    Οι λεπτομέρειες της Birkin είναι από λευκόχρυσο 18 καρατίων και σπάνια διαμάντια. Μάλιστα η συγκεκριμένη τσάντα είναι σπανιότατο κομμάτι του οίκου, μιας και το χρόνο πιθανολογείται πως κατασκευάζονται μόνο 2 κομμάτια. Αυτό διότι η διαδικασία κατασκευής της τσάντας είναι εξαιρετικά επίπονη και δύσκολη.  Το δέρμα που χρησιμοποιείται είναι από ένα σπάνιο είδος κροκόδειλου, τον Himalaya Niloticus. Οι άκρες της τσάντας είναι γκρι  με λουστραρισμένα  φινιρίσματα , θυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα χιονισμένα Ιμαλάια.0830_FL-hermes-birkin-ombre-lizard_2000x1125-1152x648

    Η τσάντα παρήχθη  για πρώτη φορά το 2008 και πουλήθηκε το 2009.

    Για μία γυναίκα, οι δημοπρασίες είναι οι μόνες εκδηλώσεις κατά τις οποίες μπορούν να προμηθευτούν  όποιο πολυπόθητο αξεσουάρ έχουν ποτέ σκεφτεί.  Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η Birkin  Hermes  Himalaya Niloticus, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία υπέρογκη λίστα αναμονής, ενώ διάσημες όπως η Kim Kardashian και η Victoria Beckham  την έχουν ήδη στη συλλογή και γκαρνταρόμπα τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-xanthos-interior-designer-pou-magepse-tous-pistous-os-mitropolitis-kritis/50234

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/ti-apallages-gia-ta-meli-tou-teped-perase-me-nichterini-tropologia-i-kivernisi/50237

     



    ΣΧΟΛΙΑ