• MEN

    Τι είναι το casual σεξ και γιατί το σκέφτονται συνέχεια οι άντρες;

    ζευγάρι


    Ως casual sex ορίζεται το ελεύθερο σεξ ή, για να το κάνουμε πιο κατατοπιστικό, το σεξ χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Η ελεύθερη σχέση είναι ένα από τα δημοφιλέστερα είδη ερωτικών σχέσων στην εποχή μας και πολλοί είναι αυτοί, άντρες και γυναίκες, που την προτιμούν.

    Το casual σεξ σχετίζεται άμεσα με τo one night stand καθώς, αν το σκεφτεί κανείς, πρόκειται και πάλι για σεξουαλική επαφή έξω από τα όρια μιας τυπικής και συναισθηματικής σχέσης. Επίσης, το one night stand που έχει επαναλήψεις, θα μπορούσε άνετα να θεωρηθεί casual σεξ.

    Το θέμα είναι πως τείνει να θεωρείται “αντρικό σπορ” και υπάρχει η φήμη πως οι άντρες αρέσκονται σ’ αυτό, λόγω της περίφημης τεστοστερόνης. Μια νέα επιστημονική θεωρία, όμως, ανατρέπει τα δεδομένα και να “αποτινάξει” τις ευθύνες που ρίχνουμε όλοι στην τεστοστερόνη.

    Η Cordelia Fine, ψυχολόγος του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, υποστηρίζει πως η συμπεριφορά των αντρών που έχουμε στο μυαλό μας ως την “τυπική”, ότι δηλαδή αρέσκονται στο περιστασιακό σεξ, δεν έχει να κάνει με τις ορμόνες αλλά με άλλους παράγοντες.

    Ισχυρίζεται πως έχει να κάνει πιο πολύ με τον τρόπο που μεγάλωσε και κοινωνικοποιήθηκε ένας άντρας, παρά με τα βιολογικά του χαρακτηριστικά. Από μια έρευνα, για παράδειγμα, που πραγματοποιήθηκε από την Fine σε πανεπιστήμιο, φάνηκε ότι οι περισσότεροι άντρες προτιμούσαν, μετά από μια έξοδο, να καταλήξουν στο κρεβάτι με μία άγνωστη γυναίκα, παρά με κάποια φίλη ή γνωστή τους.

    Η Fine λέει για αυτό: “Ουσιαστικά, αυτό που αποδεικνύει η εν λόγω μελέτη είναι ότι οι άντρες ρισκάρουν πιο πολύ από τις γυναίκες σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, προσωπικές και επαγγελματικές. Συγκεκριμένα στο σεξ, το γυναικείο φύλο τείνει να μη ρισκάρει να βρεθεί με ένα ξένο άντρα στο κρεβάτι, καθώς φοβάται το ενδεχόμενο ενός βιασμού, μιας ληστείας, ακόμη και μιας δολοφονίας”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι ποσοστό του κόσμου κάνει σεξ κάθε μέρα;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχετε μειωμένη επιθυμία για σεξ; Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τελικά, πόσες θερμίδες καίμε στο σεξ;



    ΣΧΟΛΙΑ