• MEN

    Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια ενός σεξουαλικού οργίου

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Το Snctm είναι το elite sex club του Μπέβερλι Χιλς, το οποίο κάθε μήνα πραγματοποιεί ένα πάρτυ με μόνο 99 ανθρώπους ως καλεσμένους. Οι κανόνες στο Snctm είναι πάρα πολύ αυστηροί, ενώ οι καλεσμένοι είναι μεταμφιεσμένοι και φέρουν μάσκες, μαστίγια, πανάκριβα εσώρουχα και σμόκιν.  Οι 99 VIP παρευρισκόμενοι έχουν πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό χρημάτων και να εξασφαλίσουν την είσοδό τους και, επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως η ετήσια συνδρομή αγγίζει τις 70.000 ευρώ.

    Βασιζόμενη σ’ αυτό, μία εκ των μελών του Snctm, περιέγραψε στον σεξολόγο και ψυχοθεραπευτή Ian Kerner, τα συναισθήματα και τις σκέψεις που είχε εκείνες τις στιγμές. Ο Ian Kerner μελέτησε τα λεγόμενα της Julia, όπως είναι το ψευδώνυμο της κοπέλας, και πολλών άλλων ανθρώπων σχετικών με το αντικείμενο, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποίησε για την επίδραση που έχουν τα sex parties στο ανθρώπινο μυαλό και σώμα.

    όργια

    Η Julia μιλά για τις εμπειρίες αυτές και το πώς επηρεάζουν τον άνθρωπο, λέγοντας τα εξής:
    “Σ’ αυτά τα πάρτι η πρώτη από τις πέντε αισθήσεις που διεγείρεται είναι η όραση. Η δεύτερη η ακοή. «Το να βλέπεις τους γύρω σου να κάνουν σεξ μπροστά στα μάτια σου και να τους ακούς να φωνάζουν από ηδονή είναι απίστευτα διεγερτικό. Αυτό και μόνο αρκεί για να έρθεις σε οργασμό, χωρίς την παραμικρή σεξουαλική επαφή.”

    Σ’ αυτά έρχεται η σεξολόγος και νευρολόγος Dr. Debra Soh να προσθέσει την επιστημονική της άποψη, που εξηγεί τα παραπάνω: “Κατά τη διάρκεια του σεξ ενεργοποιούνται τριάντα διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, μεταξύ των οποίων τα κέντρα που είναι υπεύθυνα για το συναίσθημα, την αφή, τη χαρά, την ικανοποίηση και τη μνήμη. Στο ομαδικό σεξ, ενεργοποιούνται τα ίδια μέρη, μόνο που εδώ η ενεργοποίηση είναι πιο έντονη, με αποτέλεσμα η διέγερση να «χτυπάει κόκκινο”.

    Η Julia συνεχίζει λέγοντας: “Όταν είμαι σε ένα sex party, τα συναισθήματα που βιώνω είναι ενθουσιασμός, περιέργεια, γενναιότητα. Νιώθω σαν να διαπερνά το σώμα μου ηλεκτρικό ρεύμα και η εμπειρία είναι σχεδόν ψυχεδελική. Είναι σαν να κάνεις σεξ υπό την επήρεια ουσιών και να έρχεσαι πιο κοντά με το ζώο που κρύβεις μέσα σου. Δεν σκέφτεσαι, δεν φιλτράρεις τις σκέψεις σου, δεν σταματάς να κάνεις ό,τι κάνεις γιατί είναι “ανήθικο”.”

    Και αναλόγως η επιστημονική φωνή της Dr. Debra Soh συμφωνεί με τα παρακάτω: “Η απίστευτα έντονη διέγερση των αισθήσεων και η αυξημένη λίμπιντο οδηγούν σε καταστολή τη λειτουργία των νευρώνων της αμυγδαλής -βρίσκεται κοντά στο εγκεφαλικό στέλεχος και θεωρείται μέρος του «πρωτόγονου» εγκεφάλου-, που συνδέεται με το αίσθημα της επαγρύπνησης και του φόβου”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Pornhub: Τα περίεργα γούστα των Ελλήνων στο πορνό αποκαλύπτει νέα έρευνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι πιθανό να μικρύνει το αντρικό όργανο; Οι επιστήμονες απαντούν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τρία λάθη που κάνουν οι άντρες στο κρεβάτι



    ΣΧΟΛΙΑ