• Media

    VICE SPECIALS: «Inner ear: 10 χρόνια βινύλια, κρίση και rock ‘n’ roll»

    • NewsRoom

    Ο Παύλος Παυλίδης, αφηγείται ιστορίες για τα Ξύλινα Σπαθιά, τη νέα του μπάντα τους B Movies και το πως είναι να ηχογραφεί για μία ανεξάρτητη εταιρεία


    Την Παρασκευή 13 Απριλίου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ για την ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή, με τίτλο «Inner Ear: 10 χρόνια βινύλια, κρίση και Rock ‘n’ Roll».

    Το 2007 ξεκίνησε από την Πάτρα η μεγάλη περιπέτεια της δισκογραφικής εταιρείας Inner Ear, που άλλαξε τους κανόνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Αυτή η εταιρεία, μέσα στην οικονομική κρίση, κατάφερε να γίνει η ομπρέλα και το καταφύγιο των ανεξάρτητων Ελλήνων μουσικών.

    Ο Άξιος Ζαφειράκος, μπασίστας των Baby Guru

    Στο πρώτο επεισόδιο το VICE μίλησε με τον Παύλο Παυλίδη, την Κατερίνα Παπαχρήστου των Tango With Lions, τον Άγγελο Κράλλη των Chickn, τον Άξιο Ζαφειράκο των Baby Guru και τον Μανώλη Αγγελάκη για την Inner Ear, καθώς και για το πώς είναι να ανήκεις στην ανεξάρτητη ελληνική σκηνή.

    Ο Μανώλης Αγγελάκης, front man των Illegal Operation στο στούντιο Noisebox στην Πάτρα κατά τη διάρκεια ηχογράφησης

    Τι είναι αυτό, λοιπόν, που συμβαίνει σε υπόγεια προβάδικα, στούντιο ηχογράφησης, λαϊβάδικα, αλλά και μέσα σε ξεχαρβαλωμένα βαν που περνούν τα σύνορα της Ελλάδας προς τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη;

    Ο Άγγελος Κράλλης, front man των Chickn μέσα στην οικογενειακή ποτοποιία/αποθήκη της δισκογραφικής Inner Ear

    Παραγωγή/Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

    Παρουσίαση: Άννα Παπαθανασίου

    Κάμερα: Έβαν Μαραγκουδάκης

    Κάμερα Β: Δημήτρης Ζιβόπουλος

    Ήχος: Άρης Παυλίδης, Στέλιος Μπουζιώτης

    Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

    Sound Design: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος

    Γραφικά: Αλεξία Μπαράκ



    ΣΧΟΛΙΑ