• media Sonia gif

    Media

    Το σκληρό bras de fer Αλαφούζου – Βαρδινογιάννη, η Κουτσαυτάκη και η φίλη με την χαμηλή τηλεθέαση, γιατί η Τζίμα συνέτριψε τον Θεοδωράκη, η επιστροφή της Έλενας – Μαρίας Αντουανέτας- Μακρή, γιατί χαίρεται ο Ζούλας και τι θα κάνει ο Κανάκης με τον Ant1

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Συνωστισμός, «μαχαιρώματα», γκρίνιες στα κανάλια για μια θέση… οπουδήποτε

    Πολύχρωμες ουρές σχηματίζονται αυτήν την περίοδο στον προθάλαμο των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών των πανελλαδικών αλλά και περιφερειακών καναλιών με τους «πλούσιους» σε δημοφιλία υποψηφίους βουλευτές και υπουργούς να γίνονται πλουσιότεροι και τους φτωχούς σε φήμη, αναγνωρισιμότητα και υπερέκθεση, φτωχότεροι.

    Καθώς το κουδούνι της έναρξης της επίσημης προεκλογικής περιόδου θα σημάνει προς το τέλος του Απριλίου – αμέσως μετά τη δημοσίευση του Π.Δ. με το οποίο αποφασίζεται η διάλυση της Βουλής, οπότε ξεκινούν να ισχύουν οι περιορισμοί των εμφανίσεων των υποψηφίων, όλοι οι προβεβλημένοι υπουργοί, υφυπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές συνωθούνται για μια θέση στη λίστα του καναλάρχη ή του διευθυντή ενημέρωσης όσο ακόμη δεν ισχύει ο σκληρός κανόνας των 2 εμφανίσεων ανά ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό περιφερειακής εμβέλειας και της μιας (1) ανά πανελλαδικό τηλεοπτικό κανάλι.

    Αν ισχύσουν οι κανόνες του 2019 και δεν αλλάξει κάτι, στην περίπτωση που ένας υποψήφιος βουλευτής είναι παράλληλα και υπουργός και χρειάζεται να φιλοξενηθεί για θέμα που αφορά στο υπουργείο του και απασχολεί την εκάστοτε τοπική κοινωνία, η συμμετοχή του αυτή σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή θα προσμετράται στο συνολικά επιτρεπόμενο από το νόμο αριθμό εμφανίσεων κάθε υποψήφιου.

    Δεν θα ισχύσει το ίδιο και θα εξαιρείται των εξαιρέσεων μια συνέντευξη ή δηλώσεις Υπουργού-υποψήφιου βουλευτή που αναφέρεται σε κυβερνητικό έργο αρμοδιότητάς του.

    Και είναι υποχρεωμένα τα κανάλια να τους χωρέσουν όλους;

    Το ερώτημα τώρα είναι κατά πόσο είναι υποχρεωμένο ένα πανελλαδικό ή περιφερειακό κανάλι να ανταποκριθεί θετικά και να διαθέσει τηλεοπτικό χρόνο.

    Είναι προφανές ότι ο νόμος δεν αναφέρεται σε υποχρέωση του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού μέσου, αλλά σε δυνατότητα.

    Τα κόμματα που δεν έχουν σήμερα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση θα μπορούν να έχουν χρόνο για συνέντευξη 45 λεπτών. Συνήθως σε ώρες που το τηλεοπτικό κοινό κοιμάται βαθιά.

    Στον Σταύρο Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός; Στη Ναταλία Γερμανού ο Δημήτρης Κουτσούμπας!

    Νέα και παλιά πρόσωπα, ενημερωτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων και ψυχαγωγικές ζώνες βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου να ικανοποιηθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων.

    Η επιστράτευση είναι καθολική και περιλαμβάνει από την Όλγα Τρέμη που κάνει come back στο Open  σε ρόλο σχολιάστριας σε δελτία ειδήσεων και προεκλογικές εκπομπές αλλά και την Κυριακή των εκλογών, έως τον  Βασίλη Σκουρή που ενισχύει το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΤΤΙCA TV (με την Κατερίνα Ζάννα) και από τη Ναταλία Γερμανού που σήμερα το βράδυ έχει καλεσμένο στο «Καλύτερα δεν γίνεται» τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, έως τους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη που θα φιλοξενήσει το αντίπαλο δέος του πρωθυπουργού, αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

    Ο αγώνας είναι σκληρός και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα πληθαίνουν.

    Σύσσωμα τα επιτελεία των ενημερωτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων αλλά κυρίως των lifestyle (πρωϊνάδικα, μεσημεριανάδικα και απογευματινές του ΣΒΚ) – πιο σέξι για τους υποψηφίους καθώς οι τηλεθεατές είναι πιο χαλαροί ενώ αλιεύουν και γυναίκες και νέους ψηφοφόρους, λύνουν καθημερινά ένα σταυρόλεξο δια δυνατούς λύτες.

    Τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπάνε, άλλοι υποψήφιοι τηλεφωνούν μόνοι τους στον εκπομπάρχη, άλλη στον καναλάρχη, άλλοι κάνουν by pass και χτυπούν την πόρτα του Μαξίμου ή της Κουμουνδούρου ή και της Χαριλάου Τρικούπη.

    Οι τυχεροί, αποτελούν στόχο των καναλιών καθώς είτε μαγνητίζουν τηλεθέαση, είτε είναι συγκρουσιακοί, είτε φιλικοί προς το κανάλι και την ιδιοκτησία είτε πάλι τους προτείνει το αντίπαλο δέος στο απέναντι κόμμα.

    Ναι, υπάρχουν ζευγάρια με ώσμωση που τους αρέσει να είναι μαζί.

    Κι ας πλακώνονται!

    Χορηγούμενες στα social δια πάσαν νόσον

    Εκεί που οι υποψήφιοι επιδίδονται σε ακρότητες και υπερβολές είναι οι χορηγούμενες διαφημίσεις σε FB, Insta και LinkedIn.

    Κάθε υποψήφιος θα μπορεί να διαθέσει ένα συγκεκριμένο ποσό στο social media και μόνο από την προσωπική χρεωστική και πιστωτική του κάρτα.

    Ο έλεγχος φυσικά θα είναι δειγματοληπτικός καθώς δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί πόσα δαπάνησε κάθε πολιτευτής και πολιτικός.

    Οι οποίοι εξαντλούν κάθε υπερβολή στο FB και το TIK TOK και τρομάζουν στο άκουσμα της είδησης ότι η Meta εξετάζει το ενδεχόμενο να μην έχει καθόλου πολιτικές διαφημίσεις σε όλες τις δραστηριότητες της στην Ευρώπη αφενός γιατί δεν μπορεί να εφαρμόσει το νομικό πλαίσιο και αφετέρου επειδή οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τέτοιο περιεχόμενο και τα έσοδα που παράγονται από πολιτικές διαφημίσεις είναι μικρά σε σύγκριση με την ευρύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα της Meta.

    Ζήνα Κουτσελίνη: Ήθελε αλήθειες… πήρε πρόστιμα

    Εκκωφαντικό θόρυβο έκανε η «καμπάνα» των 205.000 ευρώ με την οποία τιμώρησε το ΕΣΡ το Star για τα όσα ειπώθηκαν σε τρία επεισόδια της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» που αφορούσαν την 12χρονη θύμα βιασμού στον Κολωνό. Πρόκειται για τις εκπομπές που μεταδόθηκαν  στις 13, 14 , 17 Οκτωβρίου 2022.

    Το ΕΣΡ έκρινε ότι η Ζήνα και η ομάδα της υποβάθμισαν ποιοτικά το πρόγραμμα, πρόσβαλαν το πρόσωπο της ανήλικης, δεν έβαλαν κατάλληλη σήμανση για την προστασία ανηλίκων, παραβίασαν τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας και ταυτοποίησαν παράνομα ανήλικο θύμα εγκλήματος κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

    Το sequel της ταινίας «Νονός  Νο 2» παίζουν στα ΜΜΕ του Βαρδινογιάννη

    Νέα ονόματα δίνει στις εταιρείες του ο όμιλος Βαρδινογιάννη στον δρόμο προς την υιοθεσία από νέο ανάδοχο (βλέπε United Media).

    Έτσι την περασμένη Δευτέρα η Star Επενδυτική (Alpha 989, Δρόμος FM και Δίεση) μετονομάστηκε σε Audiomax Συμμετοχών.

    Στο ΔΣ της Audiomax Επενδυτική συμμετέχουν ο Jean–Daniel Cohen, κάτοικος Λουξεμβούργου, και ο Fabio Mazzoni, κάτοικος Βελγίου, που μετέχουν επίσης στο ΔΣ της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση.

    Επίσης τα Studio Pro αλλάζουν ονομασία. Οι εγκαταστάσεις που ανήκαν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha  μετονομάζονται σε G.P. Studios, ως τμήμα των δραστηριοτήτων της Green Pixel Productions (50% Alpha-50% Star).

    Τζίμα – Θεοδωράκης: Το οξύμωρο σχήμα της αντίστροφης τηλεθέασης

    Οξύμωρο σχήμα η επικράτηση της συνέντευξης Αλέξη Τσίπρα στη Ράνια Τζίμα στο Mega σε επίπεδο τηλεθεατών, επί του πιο lifestyle και χαλαρού διαλόγου του πρωθυπουργού με τον Σταύρο Θεοδωράκη στον Alpha.

    Τα δημοκοπικά ευρήματα δεν δικαιολογούν το γεγονός ότι η μεν συνέντευξη Τσίπρα προσέλκυσε 637.189 τηλεθεατές έναντι μόλις 395.702 που είδαν τη συνέντευξη Μητσοτάκη στους «Πρωταγωνιστές».

    Καθώς λοιπόν δεν ευθύνεται η εμβέλεια και ο βαθμός αποδοχής του συνεντευξιαζόμενου θα πρέπει να αναρωτηθούμε: μήπως η ώρα προβολής των «Πρωταγωνιστών» ήταν κάπως νυχτερινή;

    Μήπως η συνέντευξη Τσίπρα είχε δυνατή σειρά που ακολουθούσε («Η Γη της Ελιάς»), ενώ εκείνη με τον πρωθυπουργό προβλήθηκε μετά το τέλος της πρώτης σε θεαματικότητας σειράς «Σασμός»;

    Μήπως έφταιγε η ημέρα μετάδοσης;

    Το τηλεοπτικό κοινό τουλάχιστον αυτό που μετριέται από τη Nielsen δεν είναι το ίδιο ευαισθητοποιημένο πολιτικά με το δείγμα των δημοσκόπων.

    Να το έχουμε υπόψη μας αυτό.

    Έλενα Μακρή: Η «Μαρία Αντουανέτα» του ilustre χαρτιού ξαναχτυπά

    Τι κι αν έχασαν τη βίλα στο Κεφαλάρι  στην Δημητρίου Γούναρη (την αγόρασε ο Σαρακάκης) και μένουν στο ενοίκιο στο Παλαιο Ψυσικό, τι κι αν δεν ξεχρέωσαν ποτέ τους εργαζόμενους, που έχασαν δεδουλευμένα πολλών μηνών και αποζημιώσεις, τι κι αν το αλλοτινό εκδοτικό βασίλειο του lifestyle (Εκδόσεις Λυμπέρη) μεταβιβάστηκε στην «Alpha Editions ΑΕ» που σήμερα ανήκει στον όμιλο Σμυρνιωτάκη με εκδότη τον Πέτρο Κωστόπουλο! (έχει ο καιρός γυρίσματα).

    Η σύζυγος Λυμπέρη, Έλενα Μακρή, ξαναχτυπά με νέα ατομική επιχείρηση με σκοπό δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων, web portals, επεξεργασία δεδομένων, καταχώρηση και συναφείς αρμοδιότητες.

    Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα αναστήσει το site της Elenasdiary

    Γιώργος Κουβαράς: Και θα πει και ένα τραγούδι;

    Σκέψεις να ανατεθεί στον άνετο και φιλικό με το lifestyle δημοσιογράφο της ΕΡΤ και κεντρικό παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων Γιώργο Κουβαρά, η πασχαλινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

    Άραγε θα τραγουδήσει ξανά;

    Κωνσταντίνος Ζούλας Νο 1: Ακριβός στα πίτουρα… για τη δέσμευση της επόμενης διοίκησης

    Με δύο μέτρα και δύο σταθμά συμπεριφέρεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας λίγο πριν τη λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης που δεν σηματοδοτεί απαραίτητα και τη λήξη της δικής του.

    Δεν σταματά όπου σταθεί και όπου βρεθεί να διατυμπανίζει ότι δεν παίρνει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την επόμενη διοίκηση.

    Και πράγματι οι εκπομπές μεικτής παραγωγής «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, «Στούντιο 4» με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο , «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, έχουν πάρει την έγκριση και για την επόμενη σεζόν, όμως όχι μέχρι το τέλος της.

    Ωστόσο αυτά στο δημοσιογραφικο-ενημερωτικό που είναι και το φόρτε του.

    Στο ψυχαγωγικό όχι μόνο δεσμεύει αλλά και δένει τα χέρια της επόμενης διοίκησης – είπαμε, εφόσον προκύψει – λανσάροντας την πανάκριβη σειρά «Μεγάλη Χαίμαιρα» κόστους 4,5 εκατ. ευρώ, την «Πτώση», το  εγκληματολογικό δράμα σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, την κοινωνική περιπέτεια «Στα σύρματα» σε σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, κόστους 1,4 εκατ. ευρώ και φυσικά τη δραματική σειρά «Έρημη χώρα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα και κόστους 1 εκατ. ευρώ (+ΦΠΑ).

    Επίσης διαφεύγει από τις κεραίες της ευαισθησίας του «Το χρονικό της ελληνικής δισκογραφίας» με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, που για 12 επεισόδια διάρκειας 45 λεπτών έκαστο θα κοστίσει συνολικά 198.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

    Κωνσταντίνος Ζούλας Νο 2: Γιατί χαίρεται ο πρόεδρος;

    Δύο ευκαιρίες τον χρόνο έχει η ΕΡΤ να κάνει ψηλά νούμερα τηλεθέασης: στη Eurovision, που την έχει μονοπώλιο, και στη στρατιωτική παρέλαση που μεταδίδεται ζωντανά.

    Στις 25 Μαρτίου το τηλεοπτικό κοινό συντονίστηκε στους δέκτες του και έστειλε την τηλεθέαση της δημόσιας τηλεόρασης στα ύψη.

    Στο γενικό σύνολο η παρέλαση σημείωσε μέσο όρο 39,8%, φτάνοντας μέχρι και το 48,9% στο μισάωρο 12:00 – 12:30.

    Όσον αφορά το δυναμικό κοινό, η παρέλαση είχε μέσο όρο 33,5%, ενώ στο ίδιο μισάωρο (12:00 – 12:30) ανέβηκε στο 42,4%.

    Αλέξανδρος Εξάρχου: Είναι ο ανάδοχος της 7ης «ορφανής» άδειας;

    Σε πλήρη φόρμα το επενδυτικό τρίδυμο ΕξάρχουΜπάκοςΚαϋμενάκης που προπονείται στο μηντιακό τερέν με το περιφερειακό Action24 για να αλλάξει πίστα και κατηγορία όταν αποφασίσουν να διεκδικήσουν την 7η τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, τη λεγόμενη και «ορφανή».

    Στην περίπτωση που το πλάνο ευοδωθεί θα διατηρήσουν τη σχέση τους με το Attica TV, θα κρατήσουν ζωντανό το flash.gr ενώ πιθανόν να αναζήσουν και ραδιοφωνική συχνότητα για να επαναφέρουν και τον Flash στα FM.

    Εύη Κουτσαυτάκη – Μαρία Μπακοδήμου: LadiesAgreement

    Μπορεί η Εύη Κουτσαυτάκη να αναγνωρίζεται ως «σιδηρά κυρία» του καναλιού του Φαλήρου, αλλά με τις φιλίες της ισχύει το λαϊκό γνωμικό «το αίμα νερό δεν γίνεται».

    Έτσι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΣΚΑΙ παραγνωρίζοντας τις χαμηλές πτήσεις που κάνει η εκπομπή «Γειά Σου» με τη Μαρία Μπακοδήμου, συζητά με την παρουσιάστρια να αναλάβει την ερχόμενη σεζόν άλλη ζώνη για την παρουσίαση παιχνιδιού – ριάλιτι.

    Το σκληρό bras de fer Αλαφούζου – Βαρδινογιάννη για τους «Πανθέους»

    «Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τότε ολόκληρο το Σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις». Η φράση αυτή διατυπώθηκε στο βιβλίο «Ο Αλχημιστής» του Πάουλο Κοέλιο το 1988 και από τότε γνώρισε ευρύτατη διάδοση και αποδοχή.

    Το μότο υιοθετεί απολύτως και ο Γιάννης Αλαφούζος, ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ, ο οποίος αποφάσισε πάση θυσία να αλλάξει ταμπέλα στο κανάλι του μετατρέποντας από σταθμό υποδοχής βαρετών προγραμμάτων (πλην Survivor), σε ένα πολυσυλλεκτικό κανάλι με σειρές μυθοπλασίας.

    Αν και αργά το θυμήθηκε, σημασία έχει ότι πλέον δίνει τη μάχη του και την κερδίζει. Όπως κέρδισε να «κλειδώσει» στο πρόγραμμα του σταθμού του την ιστορική σειρά του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη «Οι Πανθέοι» που για πρώτη φορά προβλήθηκε το 1979 από την ΕΡΤ.

    Γιάννης Βαρδινογιάννης: Δεν τα έβαψε και μαύρα

    Μπορεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και το κανάλι του Alpha να έχασαν μέσα από τα χέρια του τους «Πανθέους» ωστόσο πολύ γρήγορα κάλυψε το κενό παίρνοντας την απόφαση να μεταφέρει στην οθόνη το βιβλίο «Το προξενιό της Ιουλίας» του Γιώργου Σ. Πολίτη.

    Παράλληλα μετά τον «Σασμό» το κανάλι θα υποδεχθεί μεγάλη παραγωγή, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ειρήνης Μαλάμου. Ο λόγος για το «Μαύρο νυφικό» που αναμένεται να αποτελέσει και το δυνατό χαρτί του σταθμού της Κάντζας την ερχόμενη σεζόν.

    Ανδρέας Κουρής: Eντάξει, δεν ανοίγει και σαμπάνιες

    Το «ΟΚ» από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο πήρε το Kontra, για να εκπέμψει το πρόγραμμά του τόσο μέσω διαδικτύου όσο και από συνδρομητικές πλατφόρμες. Έτσι, το Kontra Channel μετά από δύο χρόνια επανέρχεται στην πλατφόρμα της Cosmote.

    Γιώργος Λιάγκας: δεν το ‘χει με τα ταίρια…

    Κακές, κάκιστες και φαρμακερές οι γλώσσες που αναφέρουν ότι μετά την αποχώρηση της Φαίης Σκορδά από το Πρωϊνό ευνόησαν την επίδοση της εκπομπής με το κανάλι να διατηρεί τον Γιώργο Λιάγκα στη θέση του. Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα έκανε πρωτιά και ρεκόρ σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοσή της, στο δυναμικό κοινό 18-54, από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα (22,3% και υπερισχύοντας του ανταγωνισμού κατά 9,3 μονάδες).

    Σε μια σεζόν που ο Γιώργος Λιάγκας ξεκίνησε με τη Δούκισσα Νομικού, συνέχισε με σαφάρι συμπαρουσιάστριας για τα… γυναικεία θέματα και έχει την Μαρία Κορινθίου να μας δείχνει τη μόδα, η επίδοση άνοιξε την όρεξη του ανταγωνισμού (star) που φέρεται να έκανε πρόταση-πακέτο σε Αϊβάζη και Κορινθίου (της οποίας το συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 λήγει στο τέλος της σεζόν) για το πρωινό του Star. Αν οι συζητήσεις καρποφορήσουν είναι προφανές ότι ο Γιώργος Λιάγκας θα ψάχνει συμπαρουσιάστρια για την επόμενη σεζόν.

    Καβογιάννη στο Mega, Καβογιάννη στον ΑΝΤ1+

    Η νέα original σειρά του ΑΝΤ1+ με τίτλο «Ζωή», με τη Μαρία Καβογιάννη και ένα cast με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ελληνική μυθοπλασία, ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 7 Απριλίου αποκλειστικά στη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+.

    Η «Ζωή» συνδυάζει την κωμωδία και το δράμα με το μεταφυσικό στοιχείο. Απέναντι και μετά από μερικούς μήνες θα δούμε την Καβογιάννη στο Β΄μέρος της σειράς «maestro» στο ανταγωνιστικό Mega.

    Κοζάκου-Μελιτά: 5.500 ευρώ έκαστη για τη Eurovision

    Το ποσό των 10.200 αγγλικών λιρών (11.620 ευρώ) θα πληρώσει η ΕΡΤ στο BBC για τις δύο θέσεις των σχολιαστριών, Μαρίας Κοζάκου και Τζένης Μελιτά, στον 67ο διαγωνισμό Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ (11 – 13/5/2023).

    Γιατί θα χαλάσει το βιολογικό ρολόι της Κατερίνας Καραβάτου;

    Το γράψε -σβήσε γίνεται στον ΣΚΑΙ με το ριάλιτι μόδας «My Style Rocks». Αν και υπήρχαν σκέψεις ακόμα και για πρόωρη ολοκλήρωση της εκπομπής μόδας, εντέλει το κανάλι θα δώσει ακόμα περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο στο πρόγραμμα.

    Από τις 4 Απριλίου, μετά και την ολοκλήρωση του γκαλά, το «My Style Rocks» αλλάζει ξανά ώρα προβολής και διευρύνεται. Για την ακρίβεια, θα προβάλλεται πλέον από τις 17.00 έως την εκκίνηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στις 19.50.

    Μανόλης Κοττάκης: Γιατί τα πήρε με τον πρόεδρο του ΑΠΕ, Αιμίλιο Περδικάρη;

    Για μια ακόμη «μελανή» σελίδα στην ιστορία του ΑΠΕ κάνει λόγο ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης, με φόντο την αποκάλυψη στο φύλλο του Σαββάτου σχετικά με τα όσα φέρεται -σύμφωνα με το βιβλίο του εκδότη Κωστή Χατζηκωστή- να είπε ο Νίκος Αναστασιάδης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ο εκδότης της «Εστίας» απειλεί να χρησιμοποιήσει όσα νομικά εργαλεία υπάρχου, εξώδικα, μηνύσεις και αγωγές κατά του ΑΠΕ για υποβάθμιση είδησης και μη αναφορά πηγής σε ρεπορτάζ της εφημερίδας το οποίο αφορούσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Το πρωτοσέλιδο της «Εστίας» του περασμένου Σαββάτου (25/3) υπήρχε το ρεπορτάζ «”Βόμβες” Αναστασιάδη εναντίον Μητσοτάκη» του Μανώλη Κοττάκη, σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός υπαναχώρησε σε σοβαρά θέματα της Κύπρου, με υπόδειξη των ΗΠΑ, ώστε να κατευνάσει την Τουρκία με σκοπό να ομαλοποιηθούν και να προωθηθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο – ιδιοκτήτη ΜΜΕ και συγγραφέα Κωστή Χατζηκωστή, η οποία περιλαμβάνεται στο βιβλίο «7 Προεδρικά Πορτραίτα» «βάλλει» κατά του Έλληνα πρωθυπουργού ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή γεωτρήσεων της Κύπρου εντός της ΑΟΖ της, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος, ενώ παρενέβη και προς υπονόμευση της Κύπρου, υποστηρίζοντας αγωγό φυσικού αερίου απευθείας από την Τουρκία, προκαλώντας την οργή του τότε Κύπριου προέδρου.

    Το θέμα παρουσιάστηκε ως «δημοσίευμα εφημερίδας των Αθηνών» από το ΑΠΕ, καταγγέλλει ο διευθυντής της «Εστίας». Επίσης, ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως «το Σάββατο που κυκλοφόρησε η εφημερίδα, το πρωτοσέλιδο εξαφανίστηκε σχεδόν από όλα τα “πρωινάδικα”», τονίζοντας ότι το προηγούμενο διάστημα «η εφημερίδα έχει κάνει προσφυγή στο ΕΣΡ και εναντίον του ΣΚΑΪ γιατί δεν διαβάζει, κάθε ημέρα, τόσο την “Εστία” όσο και την “Δημοκρατία”».

    Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι το ΑΠΕ απέκρυψε την είδηση αλλά «φρόντισε» να έχει διάψευση Αναστασιάδη ως είδηση με τίτλο «Κύπρος: Απάντηση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας των Αθηνών», χωρίς να αναφέρεται η είδηση η οποία διαψεύδεται, ενώ δεν δημοσιεύθηκε -κατά τους ίδιους ισχυρισμούς- η επακόλουθη απάντηση του εκδότη και συγγραφέα του βιβλίου στην οποία επισημαίνει πως τα λόγια που υπάρχουν στο βιβλίο του, είναι «100% του Νίκου Αναστασιάδη».

    Ανανέωσε με ΑΝΤ1 ο Σάκης Τανιμανίδης

    Ο Σάκης Τανιμανίδης συζητά με τον ΑΝΤ1 και για το ενδεχόμενο παρουσίασης νέας ταξιδιωτικής εκπομπής.

    Ντέμης Νικολαΐδης: με δική του εκπομπή στο bwin ΣΠΟΡ FM 94.6

    Κάθε Παρασκευή απόγευμα ο Ντέμης Νικολαΐδης από τις 18:00 έως τις 20:00 θα βρίσκεται στα μικρόφωνα του bwinΣΠΟΡ FM 94.6 μαζί με τον Βάιο Τσούτσικα. Αυτή θα είναι η δεύτερη «θητεία» του παλαίμαχου «striker» της ΑΕΚ στον ραδιοσταθμό, καθώς πριν μερικά χρόνια παρουσίαζε εκεί το «Ντεμοτεχνείο» μαζί με τον Αλέξη Σπυρόπουλο.

    Μια κωμωδία επειγόντως για τα κανάλια

    Πολύ βαριά κουλτούρα, κλάμα, ίντριγκα, δολοφονίες και ιστορικά μυθιστορήματα μπήκαν στο μενού των καναλιών και όλοι οι διευθυντές προγράμματος, ακόμη και του Open, πήραν εντολή να το ελαφρύνουν λίγο. Έτσι το Mega παράλληλα με το «Milky Way»,  τη συνέχεια των επιτυχημένων «Maestro» και «Άγιος Παΐσιος» αναζητά επίσης μια κωμωδία. Όπως εξάλλου και ο Alpha αλλά και ο ΑΝΤ1 που άρχισε τα γυρίσματα για τη «Μάγισσα» και τις «Ψυχοκόρες» –

    «Dot» and dash… ψάχνει ξανά νέα στέγη;

    Ο κύβος ερρίφθη αναφορικά με το μέλλον της εκπομπής που παρουσιάζουν η Νάντια Κοντογεώργη και ο Μίνωας Θεοχάρης και έχει ήδη ληφθεί η απόφαση από τα στελέχη του Star. Η εκπομπή του Σαββατοκύριακου δεν πρόκειται να συνεχίσει στο κανάλι Το «Dot», λοιπόν, θα κάνει φέτος τον αριθμό επεισοδίων που έχουν αποφασιστεί μέχρι τον Ιούνιο ως εκ τούτου   από του χρόνου θα ψάχνει νέα τηλεοπτική στέγη, την τρίτη κατά σειρά μετά τον ΣΚΑΪ.

    Αντώνης Κανάκης: Θα συνεχίσει στον ΑΝΤ1 την επόμενη σεζόν;

    Έως τις αρχές Απριλίου, μερικές ημέρες πριν από το Πάσχα, θα ολοκληρωθούν οι εκπομπές του Αντώνη Κανάκη.

    Ήδη ο παρουσιαστής έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν.

    Σμαράγδα Καρύδη: Δυναμικό ξεκίνημα για το «IQ 160» του Star

    Πρεμιέρα με υψηλά νούμερα έκανε το «IQ 160», η νέα σειρά του Star με πρωταγωνίστρια τη Σμαράγδα Καρύδη. Στο σύνολο σημείωσε ένα υψηλό 18%, ενώ στο «δυναμικό κοινό» βρέθηκε ακόμα ψηλότερα, στο 22,7%.

    Το «IQ 160» ανταγωνίστηκε ευθέως προγράμματα όπως το «Survivor» (25,3% σύνολο, 24,4% 18-54), τη «Γη της Ελιάς» (24,7% σύνολο, 14,7% 18-54) και το «Μαύρο Ρόδο» (16,9% σύνολο, 10,3% 18-54) που πρωταγωνιστούν στο prime time.

    Στο πλευρό της Σμαράγδας Καρύδη και του Νίκου Κουρή θα δούμε γνώριμα πρόσωπα. Την Αλεξάνδρα Ούστα, τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ, τη Βανέσσα Κασσελούρη, την Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου, τον Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, τη Φαίδρα Μπόκαρη, τη Ρία Απέργη, τον Νίκο Παλέλη, τον Χάρη Μαυρουδή, την Ειρήνη Μακρή, τον Ακύλα Μιχαηλίδη, τον Πέτρο Ιωάννου, τη Στέλλα Κρούσκα, τον Γιώργο Τσαλκάδρα και τη  Νάντια Σπηλιωτοπούλου.

    Αλέξανδρος Ρήγας: Στον Alpha με νέα σειρά

    Η θρυλική παράσταση των Ρήγα – Αποστόλου «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» μεταφέρεται στη μικρή οθόνη, σε μια μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων και αναμένεται να τη φιλοξενήσει ο Alpha την ερχόμενη σεζόν στην prime time ζώνη.

    Παραμένει στο Mega o Τσιμιτσέλης

    Μετά το φινάλε του «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη»,  ο δημοφιλής ηθοποιός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη νέα κωμική σειρά που ετοιμάζουν για το κανάλι της Συγγρού οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου.

    Χατζηνικολάου σε Πολάκη: Είσαι άθλιος συκοφάντης, τα στοιχεία που δίνεις είναι ψευδή

    «Έρχονται την επόμενη εβδομάδα αγωγές. Θα πληρώσεις ακριβά τις αθλιότητες» διεμήνυσε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα των δύο που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες.

    Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου χαρακτηρίζει «θλιβερό» τον Παύλο Πολάκη, επισημαίνει ότι τα στοιχεία που επικαλείται ο βουλευτής περί μη εξυπηρέτησης των δανειακών του χρεών «είναι ψευδή, όλα».

    «Είσαι άθλιος συκοφάντης! Έρχονται την επόμενη εβδομάδα αγωγές. Θα πληρώσεις ακριβά τις αθλιότητες που κάνεις» καταλήγει στην ανάρτησή του για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Χατζηνικολάου.

    Το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο Παύλος Πολάκης είχε απαντήσει στην δήλωση του Νίκου Χατζηνικολάου ότι οι εταιρείες στις οποίες αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας το πρωί της Τετάρτης, θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον του.

    «Ανυπομονώ» έγραψε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης ζητώντας από τον Νίκο Χατζηνικολάου να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τις ρυθμίσεις χρεών των εταιρειών του.

    Αναλυτικά η ανάρτηση Πολάκη το πρωί της Πέμπτης

    Νίκο Χατζηνικολάου: Έγραψες χθες ότι οι εταιρείες σου θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον μου Ανυπομονώ! Μέχρι, όμως, να ετοιμάσετε τις μηνύσεις και τις αγωγές και με δεδομένο ότι ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ το συνολικό ύψος των ΧΡΕΩΝ, γιατί δεν δίνεις στη δημοσιότητα όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό σου ότι οι εταιρείες σου έχουν ρυθμίσει και εξυπηρετούν τις οφειλές των 32.540.044,50€ ;

    Όλοι οι πολίτες και ειδικά οι επιχειρηματίες, ενδιαφέρονται να μάθουν το “μυστικό της επιτυχίας” σου, προκειμένου να ελπίζουν κι αυτοί ότι ίσως κάποτε μπορέσουν να πετύχουν το ίδιο… Στα στοιχεία που θα βγάλεις στη δημοσιότητα να συμπεριλάβεις απαντήσεις και για τα παρακάτω ερωτήματα:

    1. Μεγάλο τμήμα από τα χρέη προς το Δημόσιο αφορά σε ΦΠΑ; Δηλαδή, εισέπρατταν οι εταιρείες σου τον αναλογούντα ΦΠΑ και δεν τον απέδιδαν στο Κράτος;
    2. Ισχυρίζεσαι ότι τα χρέη είναι ρυθμισμένα μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Πότε έγιναν οι αιτήσεις (αν έγιναν) και πότε εγκρίθηκαν (αν εγκρίθηκαν); Με βάση ποιον νόμο και για ποιο ποσό;
    3. Διαθέτουν οι εταιρείες σου ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα; Πώς εισπράττουν κρατική διαφήμιση;
    4. Πώς εξακολουθούν να λειτουργούν οι εταιρείες σου με τέτοια ετήσια οικονομικά αποτελέσματα και με τόσες διαδοχικές ζημιογόνες χρήσεις;
    5. Τα τραπεζικά δάνεια των εταιρειών σου έχουν υποστεί “κούρεμα”; Κι αν ναι, σε τι ποσοστό;

    Δώσε τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Δεν είναι τόσο δύσκολο! Μία εκτύπωση για κάθε εταιρεία αρκεί…

    Το ιστορικό

    Το νέο επεισόδιο στην κόντρα του Παύλου Πολάκη με τον Νίκο Χατζηνικολάου ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με ανάρτησή του στο twitter προς τον δημοσιογράφο, με τον δεύτερο να του απαντά καλώντας τον να «σταματήσει τη λάσπη».

    Στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον Νίκο Χατζηνικολάου αν «ισχύει ότι εταιρείες του έχουν αρρύθμιστα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία». Ο δημοσιογράφος μετά από λίγο απάντησε πως τα χρέη είναι ρυθμισμένα και τον κάλεσε να «ενημερωθεί» πρώτα και να «σταματήσει τη λάσπη» και αργότερα πρόσθεσε, με νέα ανάρτηση, πως οι εταιρείες που αναφέρεται ο κ. Πολάκης θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον του.

    Στο tweet του εκείνο ο Παύλος Πολάκης ανέφερε προς τον δημοσιογράφο: «Σήμερα σου απαντώ με στοιχεία. Ισχύει ότι εταιρείες σου φέρεται να έχουν αρρύθμιστα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και τον ΕΦΚΑ, συνολικού ύψους 32.540.044,50 €;»

    Λίγη ώρα αργότερα ο Νίκος Χατζηνικολάου του απάντησε λέγοντας πως πρόκειται για συκοφαντίες και ψέματα από τον βουλευτή καθώς «τα χρέη των εταιρειών είναι ρυθμισμένα και εξοφλούνται», ενώ τον κάλεσε να «ενημερωθεί και να σταματήσει τη λάσπη».

    Η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου στον Παύλο Πολάκη:

    Η απάντηση μου στις νέες συκοφαντίες και τα ψέματα του Παύλου Πολάκη: «Τα χρέη των εταιρειών στις οποίες αναφέρεστε είναι ρυθμισμένα και εξοφλούνται κανονικά. Για άλλη μια φορά επιτίθεστε εναντίον μου με συκοφαντίες και ψέματα. Θλιβερό. Ενημερωθείτε και σταματήστε τη λάσπη».

    Και συμπλήρωσε: «Οι εταιρείες τις οποίες συκοφάντησε με τα ψέματα του ο Πολάκης θα προσφύγουν άμεσα στη δικαιοσύνη εναντίον του».

    Αργά το βράδυ ο Πολάκης επανήλθε παρεμβαίνοντας σε απάντηση Χατζηνικολάου στα social media σχετικά με τα χρέη των εταιρειών ότι έχουν ρυθμιστεί κατά νόμο, με εξωδικαστικό, λέγοντας: «Κάνε μήνυση. Εξωδικαστικός γίνεται σε χρέη μέχρι 1,5 εκατομμύριο ευρώ!! Θα έχουμε γλέντια τρικούβερτα».

     

    Διαβάστε επίσης

    Σε Audiomax Συμμετοχών μετονομάζεται η Star Επενδυτική ενόψει της εισόδου της United Media σε Alpha-Star