• LIFE&STYLE

    Εύη Κουτσαυτάκη του ΣΚΑΪ: Ολική επαναφορά στο Φάληρο (Ο εγγύς Διός, εγγύς κεραυνού)

    Εύη Κουτσαυτάκη.


    Ψιλόλιγνη, ξανθιά, πάντα εξαιρετικά ντυμένη, με το αισθαντικό, ραφιναρισμένο της άρωμα να υπενθυμίζει διαχεόμενο στον αέρα το πέρασμα της, σαν λουλουδάτη φερομόνη κινδύνου, αιωρούμενο κυρίως στο ασανσέρ. Άλλωστε η κομψή κυρία Εύη Κουτσαυτάκη, η έχουσα την εξουσία και το γενικό πρόσταγμα στο Φάληρο, από τον Αύγουστο και εδώ, δεν συγχρωτίζεται με τους υπολοίπους εργαζομένους σε ρεστοράν, για καφέ, διαδρόμους και λοιπά γραφεία. Από την είσοδο, πηγαίνει στο ασανσέρ που οδηγεί στον 5ο όροφο στο γραφείο της και από εκεί, διοικεί με γυναικεία σιδερένια πυγμή τον ΣΚΑΪ, σα να μη πέρασε μια μέρα, από όταν έφυγε για να βοηθήσει σε ένα άλλο κανάλι που δεν υπήρξε ποτέ, σε εκείνο το διαγωνισμό – φιάσκο για τις άδειες.

    Τα ψηλά, σινιέ τακούνια της, όλο αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αντηχούν στο μεγάλο παραθαλάσσιο κτίριο με την εξαίσια θέα στον ωραίο Σαρωνικό, σαν τύμπανα πολέμου σε ένα εμβατήριο επέλασης για την ίδια και πένθιμου ρέκβιεμ για όλους τους άλλους…

    Η κυρία του 5ου

    Η ιδιοκτησία του ΣΚΑΪ, υπολόγιζε πάντα τη γνώμη της κυρίας Κουτσαυτάκη, της οικονομολόγου με σπουδές στην ΑΣΟΕΕ (κάποιοι άσπονδοι φίλοι της υποστηρίζουν ότι δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ) και η επιστροφή της στα παλιά της λημέρια, τον περασμένο Αύγουστο, με αυξημένες αρμοδιότητες μαρτυρούσε ότι, αργά η γρήγορα, θα υπήρχαν εξελίξεις, ειδικά για όλους όσοι είχαν αντίθετη άποψη από την ίδια.

    Η Εύη Κουτσαυτάκη ζει στην Εκάλη, δεν αγαπά την τηλεοπτική ψυχαγωγία, αλλά την heavy ενημέρωση και επέστρεψε για να βάλει, οικονομικά, τα πράγματα στη θέση τους και την παντοδυναμία των μεγάλων σόου που έδωσαν υπεροχή το περασμένο δεύτερο μισό της σεζόν στον ΣΚΑΪ, σε τάξη!

    Στον απολογισμό της επιστροφής υπήρξε η αποδυνάμωση του Σταμάτη Μαλέλη, που και αν είναι εκφραστής της ψυχαγωγίας, της Άλκηστης Μαραγουδάκη που πρόσφατα εγκατέλειψε το κανάλι, το οποίο είχε βοηθήσει να διπλασιάσει τα ποσοστά τηλεθέασης του αλλά και η παύση συνεργασίας καμίας τριανταριά εργαζομένων που είχαν την ατυχία να δουλεύουν με το αιματηρό «μπλοκάκι» των συνεργασιών, ως νέο είλωτες, άνευ δικαιωμάτων!

    Εύη Κουτσαυτάκη
    Εύη Κουτσαυτάκη.

    Ράμπο: Το πρώτο αίμα

    Λίγο πριν την επιστροφή της κυρία Κουτσαυτάκη στον ΣΚΑΪ, τον περασμένο Αύγουστο είχε αποχωρήσει ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, ο Κώστας Κιμπουρόπουλος.

    Ως στέλεχος με μοναδική ποιότητα, αυτός, είχε εντυπωσιάσει με την ψυχραιμία και τη στρατηγική του στον άκυρο και παταγωδώς αποτυχημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αφού είχε εξασφαλίσει την πρώτη άδεια για τον ΣΚΑΪ.

    Είχε δηλώσει μετά το πέρας, μάλιστα, της διαδικασίας πως «δεν διεκδικήσαμε άδεια. Ήρθαμε να διαπραγματευθούμε λύτρα. Τα λύτρα πληρώθηκαν στο καλύτερο ύψος για εμάς. Η απαγωγή τελείωσε»!

    Η πολυπόθητη άδεια στο ποσό των 43,6 εκατομμυρίων για τον ΣΚΑΪ, δεν χρειάστηκε τελικά, ο κύριος Κιμπουρόπουλου αποχώρησε και τη θέση ανέλαβε η Εύη Κουτσαφτάκη που επέστρεψε καθώς είχε φύγει από το κανάλι του Φαλήρου για να πάει στον τηλεοπτικό σταθμό Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Για λογαριασμό του σταθμού αυτού, η κυρία Κουτσαυτάκη είχε σταθεί απέναντι από τον κύριο Κιμπουρόπουλο, που θριάμβευσε για τον ΣΚΑΪ και δεν είχε βγει νικήτρια στα σημεία. Ο ίδιος ισχυρός άνδρας, άλλωστε, είχε ανεβάσει τον ΣΚΑΙ στην κορυφή της τηλεθέασης, μετρώντας μόνο επιτυχίες κατά τη διάρκεια της θητείας του.

    Μαζί με τον Σταμάτη Μαλέλη και την Άλκηστη Μαραγκουδάκη, ο Κώστας Κιμπουρόπουλος δημιούργησαν το θαύμα της τηλεθέασης του ΣΚΑΪ, αλλά λέγεται πως τα κέρδη του σταθμού ήταν πενιχρά, μιας και το επίτευγμα οικονομικά αφορούσε τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί με ένα 70% επι της των εσόδων των προγραμμάτων του και κυρίως του Survivor που του απέφερε τρελά κέρδη.

    Ο Γιάννης Αλαφούζος, ο μεγάλος κερδισμένος καναλάρχης της περυσινής χρονιάς, θεώρησε, μάλλον, πως θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο κερδοφόρα τα έσοδα του survivor αν είχαν γίνει οι σωστοί χειρισμοί και για αυτό επανάφερε ολοκληρωτικά την Εύη Κουτσαυτάκη.

    Και ο Μαλέλης έφυγε νωρίς

    Στην πυραμίδα του ενημερωτικού τομέα, όμως, του ΣΚΑΪ, είχε πέσει και η βόμβα του Σταμάτη Μαλέλη, που αποχώρησε από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης αναλαμβάνοντας, την τιμητική θέση, απλά, του Σύμβουλου Ενημέρωση.

    Πολλοί ήταν αυτοί που θυμήθηκαν την αντιπαράθεση της Κουτσαυτάκη (προ 2 ετών) πριν αποχωρήσει από τον ΣΚΑΪ με τον Μαλέλη,(λέγεται ότι ο δεύτερος σε μια σύσκεψη παραλίγο να της πετάξει μια καρέκλα)  με δεδομένο πως η πρώτη απεχθάνεται σχεδόν ότι έχει να κάνει με τη ψυχαγωγία και ο δεύτερος την έχει καθιερώσει ως κυρίαρχο στοιχείο ακόμα και στην ενημέρωση.

    Ως ψυχαγωγία η κυρία Κουτσαυτάκη θεωρούσε τηλεοπτικές  εκπομπές για την ανατροφή των παιδιών ή ιατρικού περιεχομένου, όπως αυτές που έκαναν η Δέσποινα Καμπούρη και η Ζέτα Δούκα, ενώ για τον Σταμάτη Μαλέλη γνωρίζουμε πως θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια στις ειδήσεις να βγαίνει με μπικίνι ακόμα και η Πετρούλα Κωστίδου.

    Θύμα της κόντρας τους υπήρξε η αλαλιασμένη Χριστίνα Λαμπίρη, που μεταξύ σφύρας και άκμονος, τη μια μέρα έκανε ψυχαγωγία με θέματα γυναίκειου ενδιαφέροντος για το μέχρι που  φοριέται η φούστα και γιατί εξαφανίστηκε από τις γκαρνταρόμπες το κομψό κομπινεζόν ή καλούσε τον Γιάννη Σμαραγδή να σπάσει τη σιωπή του και την άλλη μέρα το γυρνούσε στο βαρύ gossip – life style, αναλύοντας το αν πετάει η φλέβα στο μέτωπο της Μενεγάκη ή αν φοβέρισε κανέναν ο Λιάγκας.

    Η συνύπαρξη λοιπόν, Μαλέλη – Κουτσαυτάκη, μοιραία, υπήρξε εκρηκτική! Λέγεται μάλιστα πως πριν από 2 χρόνια εκείνη είχε θέσει δίλημμά στον Γιάννη Αλαφούζο πως  «ή αυτός η εγώ». Τότε είχε αποχωρίσει… Αλλά προφανώς, δεν είχε ξεχάσει…

    Άλκηστη Μαραγκουδάκη

    Αλκήστιδος ανδρεία

    Τελευταία από τους πρωτεργάτες του θαύματος τηλεθέασης του ΣΚΑΪ είχε απομείνει η  διευθύντρια προγράμματος Άλκηστη Μαραγκουδάκη, που εν τέλει, τη πρώτη Δεκεμβρίου υπέβαλλε και αυτή την παραίτηση της, πράγμα αναμενόμενο με την επιστροφή της εξίσου ισχυρής ξανθιάς κυρίας Κουτσαυτάκη στον ΣΚΑΪ.

    Με την τελευταία ήταν, λέγεται, καθημερινές οι διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις, οι συγκρούσεις και οι εντάσεις.

    Ως διευθύντρια προγράμματος του σταθμού η κυρία Μαραγκουδάκη,  είχε περιοριστεί σημαντικά, ενώ δεν είχε ούτε καν τη δυνατότητα, σύμφωνα με τις φήμες, να επιλέξει τους παρουσιαστές των εκπομπών της ψυχαγωγίας.

    Παράπλευρη απώλεια αυτής της πλατινέ αναμέτρησης στάθηκε η Ελεονώρα Μελέτη, που έλειπε με άδεια όταν επέστρεψε η Εύη Κουτσαφτάκη, έχοντας συμφωνήσει για εκπομπή με τη νέα σεζόν, την οποία και δεν έκανε, ενώ βρέθηκε άνευ αντικειμένου και κατά συνέπεια εκτός καναλιού!

    Η παρουσιάστριά, όμως, είναι έγκυος και είχε ενημερώσει τον σταθμό, έτσι τώρα, κινείται δικαστικά εναντίον του ΣΚΑΪ διεκδικώντας 50.000 ευρώ ως διαφυγόντα κέρδη της.

    Στο πρόγραμμα βρέθηκε παρ όλα αυτά θέση για την κυρία Ντορέτα Παπαδημητρίου, που μαζί με έναν ευειδή και τίποτα άλλο, παίκτη του Survivor κατορθώνουν να παρουσιάσουν μια από τις πλέον αδιάφορες, ανεύρες και άγευστες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης.

    Όσο για την Άλκηστη Μαραγκουδάκη, θεωρείται βέβαιο πως έχει συμφωνήσει να στελεχώσει το «Epsilon» του Ιβάν Σαββίδη.

    Η «κυρία Λιτότητα»

    Η Εύη Κουτσαυτάκη, που την αποκαλούν, από την πρώτη της και κυρίαρχη θητεία,  «κυρία Λιτότητα» οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ, λόγω της ευκολίας με την οποία προχωρά σε μισθολογικές περικοπές και απολύσεις, είναι ένα στέλεχος με το γενικό πρόσταγμα σε κάθε τι οικονομικό και εμπορικό αφορά στο κανάλι.

    Ήταν άλλωστε μέλος του Δ.Σ. σε σχεδόν όλες τις εταιρείες του Ομίλου Αλαφούζου. Στο πλαίσιο της οικονομικής τακτοποίησης, τώρα του σταθμού, προχώρησε και σε μια σειρά διακοπής συνεργασιών με 35 περίπου εργαζομένους, από τους χαμηλόμισθους, που υποφέρουν το καθεστώς εργασίας με το «μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών» και οι οποίοι είναι πάντα τα αβοήθητα θύματα των οικονομικών «θαυμάτων» που επιχειρούν τα εμπορικά στελέχη.

    Σία Κοσιώνη

    Ο εγγύς Διός, εγγύς κεραυνού

    Η κυρία Κουτσαυτάκη δεν έχει κρύψει, όπως έχουμε ήδη, τονίσει την αδυναμία της στην ενημέρωση.

    Ανάμεσα στους κορυφαίους στις προτιμήσεις της είναι οι κύριοι Πορτοσάλτε, Παπαδημητρίου, Τσίμας, Τέλογλου. Θεωρείται πως αυτή δεν ευνόησε την απογευματινή προσπάθεια της Εύας Αντωνοπούλου, ενώ, αν και συγκρουόταν μαζί της, πίστεψε και πιστεύει στις δυνατότητες της κυρίας Σίας Κοσιώνη, για την οποία συνέβαλε, ώστε να επιβληθεί ως  κεντρικό πρόσωπο του δελτίου ειδήσεων στον σταθμό. Ιδιαίτερα υπολόγιζε και ξεχώριζε πάντα την Ελένη Μπίστικα, από τις μεγάλες πένες της Καθημερινής.

    Εκτιμά πολύ ως άτομα και για τις τηλεοπτικές δυνατότητες τους τις κυρίες Ζέτα Δούκα και Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

    Είναι καθημερινές οι συναντήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο, καθώς επίσης και το ότι συχνά γευματίζουν ή δειπνούν μαζί, συζητώντας τα πάντα που αφορούν στο κανάλι, χωρίς να φοβάται εκείνο του Αίσωπου, το επιμύθιο «ο εγγύς Διός, εγγύς κεραυνού»…

    Εύη Κουτσαυτάκη.



    ΣΧΟΛΙΑ