• Media

    Σήκωσε τα μανίκια ήδη στην ΕΡΤ η Κατερίνα Κασκανιώτη

    Κατερίνα Κασκανιώτη

    Κατερίνα Κασκανιώτη


    Την επίσημη πρώτη της έκανε χθες η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κα Κατερίνα Κασκανιώτη, επί 24 χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος στη Nova- αρχικά για έξι μήνες μέχρι να δημοσιευθεί τυπικά η σχετική προκήρυξη.

    Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σε μια δημοσιογραφική εκδήλωση στην οποία ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας καλωσόρισε την Κατερίνα Κασκανιώτη – μη παραλείποντας να αναφέρει ότι «συνιστά δική του επιλογή με τη σύμφωνη γνώμη και έγκριση της κυβέρνησης», – με τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο να κάνει λόγο για «μια δημόσια ραδιοτηλεόραση με σταθερή αξία και για ένα πολύπλευρο brand που συνδυάζει την ποιοτική ενημέρωση με την ψυχαγωγία».

    Ψηλά στην ατζέντα της Κατερίνας Κασκανιώτη, πέραν των τυπικών αρμοδιοτήτων που ορίζει το ΦΕΚ, περιλαμβάνεται η παραγωγή, το περιεχόμενο δηλαδή και η ενίσχυση του ERTflix.

    Στόχος της, όπως η ίδια επεσήμανε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, είναι «να υπηρετήσει τον μεγάλο στόχο της ΕΡΤ που είναι η παροχή ποιοτικού περιεχομένου με χρήση τεχνολογίας αιχμής για χάρη του πολίτη» προσθέτοντας ότι «η ΕΡΤ είναι μια σταθερή αξία, ότι έχει κάνει τρομερά βήματα στην ψυχαγωγία με αξιόλογο περιεχόμενο, υψηλές παραγωγές και τεχνολογία αιχμής».

    Όπως έγινε σαφές ο διπλός στρατηγικός στόχος είναι η αναμόρφωση του ERTflix και του ERTnews με την Κατερίνα Κασκανιώτη να αναλαμβάνει το πρώτο και τον πρόεδρο Κ. Ζούλα το δεύτερο.. Έκαστος στο είδος του.

    Ιδιαίτερο βάρος σκοπεύει πάντως να δώσει η Κατερίνα Κασκανιώτη στην αναμόρφωση της πλατφόρμας του ERTflix προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ο τηλεθεατής να συνεχίζει τη θέαση του προγράμματος από εκεί που σταμάτησε την τελευταία φορά.

    Πρόκειται για μια αναγκαιότητα που εκκρεμεί επί 5 χρόνια η οποία εφόσον ικανοποιηθεί, θα βάλει το ERTflix στο κάδρο των σύγχρονων πλατφορμών της Ευρώπης.

    Μάλιστα θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει αυτό εφικτό πριν ολοκληρωθεί ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών Over the Top, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών εγκατάστασης και παραμετροποίησης, συντήρησης, εκπαίδευσης και περαιτέρω ανάπτυξης, αξίας 5.890.000 ευρώ με ΦΠΑ και για 6 χρόνια.

    Το Ertflix πάντως κατέγραψε εντυπωσιακά στοιχεία επισκεψιμότητας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΡΤ Κ. Ζούλα, τον Νοέμβριο του 2023 η πλατφόρμα της ΕΡΤ κατέγραψε 12.192.000 θεάσεις σημειώνοντας αύξηση 45,5% σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2022 που είχε 8.382.000 θεάσεις.

    Τον Οκτώβριο του 2023 το ERTflix είχε 12.666.000 (+30,2%) έναντι 9.726.000 θεάσεων πριν από ένα χρόνο. Το Σεπτέμβριο το 2023 είχε 11.579.000 θεάσεις (+22,7%) έναντι 9.437.000 τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

    Πάντως από το σύνολο των τηλεθεατών που παρακολουθούν το ERTflix, το 25,2% μπαίνει από PC, το 28,4% από κινητό τηλέφωνο, το 4,6% από tablet και το 41,8% από την TV.

    Το περασμένο Σάββατο η προβολή της «Έρημης Χώρας», για την οποία η ΕΡΤ θα διεκδικήσει βραβείο ΕΜΜΥ, ο αριθμός των χρηστών εκτοξεύθηκε μέσα σε ένα τριήμερο σε 1.650.000. Ενόψει των Χριστουγεννιάτικων γιορτών το ERTflix θα φιλοξενήσει 140 ταινίες, 25 πλήρεις σειρές και 1.500 επεισόδια παιδικών προγραμμάτων.

    Ήδη στο πρώτο Δ.Σ. την περασμένη Δευτέρα, με την Κατερίνα Κασκανιώτη στη θέση της διευθύνουσα συμβούλου εγκρίθηκαν οι ανανεώσεις όλων των συμβάσεων των εργαζομένων για 3, 6 και 12 μήνες, αλλά και οι θέσεις των γενικών διευθυντών ως τις 30 Ιουνίου 2024.

    Εξαιτίας του όγκου των εκκρεμοτήτων προγραμματίστηκε και ένα ακόμη Δ.Σ. για τις 28 Δεκεμβρίου 2023.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Κασκανιώτη και η ΕΡΤ, ο Ιβάν και ο Έρωτας φυγάς, το πράσινο παιχνίδι του Αλαφούζου, βρέχει χρήμα στο Survivor, τι θα κάνει η Μενεγάκη και ένα κουίζ για όχι και πολύ δυνατούς λύτες

    Ρήτρα εξαίρεσης ζητεί η ΕΡΤ από το νόμο Κεραμέως για τα προσόντα των μελών των Δ.Σ. στις ΔΕΚΟ

    Γ. Λεβέντης: Ο multitasking CEO του ΑΝΤ1, η αλλαγή πίστας της Γιώτας Σπανού …and the Amazon’s board



    ΣΧΟΛΙΑ