• Media

    Γ. Λεβέντης: Ο multitasking CEO του ΑΝΤ1, η αλλαγή πίστας της Γιώτας Σπανού …and the Amazon’s board

    Γιώργος Λεβέντης

    Γιώργος Λεβέντης


    Έντονο γυναικείο άρωμα αναδύεται από τη νέα ομάδα και σε δεύτερο χρόνο και από το board της Ψυχαγωγίας που δημιουργείται με προεδρική εντολή προκειμένου να διασφαλιστεί το ζητούμενο της διαφάνειας και να καταστεί πιο λειτουργική η διοίκηση στον τομέα των εκπομπών και των τηλεοπτικών σειρών.

    Η νέα ομάδα υπό τον Γιώργο Λεβέντη, CEO για τις εταιρείες ΑΝΤ1, Μακεδονία TV και Antenna Studios, απέκτησε πιο σφικτό συνεκτικό ιστό όταν πρόσφατα απομακρύνθηκε όχι σε ιδανικό και φιλικό κλίμα ο Τζώρτζης Ποφάντης, διευθυντής Προγράμματος με τον οποίο – αν ερμηνεύσει κανείς σωστά τις λέξεις που κρύβονται πίσω από το κείμενο του δελτίου τύπου του ΑΝΤ1 περί αποχώρησής του – θα αντιληφθεί ότι το κανάλι θα έχει την επόμενη συνάντηση μαζί του σε κάποια δικαστική αίθουσα…

    Επειδή λοιπόν όποιος καεί στο κουρκούτι φυσάει και το γιαούρτι, αποφασίστηκε κατά το διάστημα που το κανάλι επανασυντονίζει τον βηματισμό του αναζητώντας τον αντικαταστάτη του από την αγορά, ο Γ.Λεβέντης να συνεργαστεί πιο εκτεταμένα στο πεδίο του Προγράμματος με τη Χρύσα Μασούρου, υπεύθυνη πλατφορμών αλλά και με τη Γιώτα Σπανού, που είχε επιστρέψει στον σταθμό από το καλοκαίρι αναλαμβάνοντας θέση στον ΑΝΤ1 Studios, ως head entertainment.

    Παράλληλα δρομολογείται η δημιουργία 4μελούς board ειδικά για το Πρόγραμμα. Προσώρας λοιπόν και επί του πρακτέου η Γιώτα Σπανού θα καλύψει το κενό της θέσης του Γενικού Διευθυντή προγράμματος.

    Η Γ.Σπανού, η οποία είχε αποχωρήσει από το κανάλι το 2019 μετά από διαφωνίες που είχε με στελέχη και λίγο αργότερα είχε πάει στον ΣΚΑΙ, θα πλαισιώνεται από αξιόλογα στελέχη όπως η Νίκη Καρνασιώτη, η Μαρία Σαγανά, η Μαριλένα Αράπη και η Αλεξία Σούφερη οι οποίες θα συμβάλλουν στην περεταίρω ανάπτυξη του τομέα της ψυχαγωγίας του σταθμού. Πάντως η Γιώτα Σπανού θα αναφέρεται στον Γιώργο Λεβέντη μέχρι να αναλάβει ο νέος Chief content Officer.

    Γιώτα Σπανού
    Γιώτα Σπανού

    Η Γιώτα Σπανού είναι Πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στην τηλεόραση από το Νοέμβριο του 1994.

    Ξεκινώντας από το Star Channel, στη συνέχεια ωρίμασε στο χώρο ως αρχισυντάκτρια & project manager σε μεγάλα project όπως το Big Brother & το Fame Story & και μετά στο X-Factor & το Dancing with the Stars & το Voice. Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό προγράμματος & την επίβλεψη παραγωγών, στην Ελλάδα & στο εξωτερικό.

    Εργάστηκε 1,5 χρόνο ως supervising producer στη Σλοβενία & στη Σερβία, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Head of Entertainment στον ΑNT1 TV.

    Το θέμα που προκύπτει είναι σε ποιο βαθμό θα αξιοποιηθούν οι προσωπικές σχέσεις της Γιώτας Σπανού για τη στρατολόγηση στελεχών στο κανάλι. Μια από αυτές θα μπορούσε να ήταν η Φαίη Σκορδά η οποία είχε μια άριστη συνεργασία στον ΣΚΑΪ μαζί της αλλά και παλιότερα στον ΑΝΤ1 όταν η Γιώτα Σπανού ήταν project manager στο «Πρωινό». Ωστόσο η Φαίη έσπευσε να διαψεύσει στον αέρα του ΣΚΑΙ τις σχετικές φήμες. Κοντός ψαλμός.

    Διαβάστε επίσης

    Αρκάς: Ποιος είναι ο «άνθρωπος χωρίς όνομα» που κέρδισε δόξα και χρήμα με ένα nickname

    Σπίτι με το MEGA: Το πιο φιλόξενο σπίτι ανοίγει ξανά τις πόρτες του

    Μεγάλη Εικόνα: Αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο



    ΣΧΟΛΙΑ