array(0) {
}
        
    
Menu

Η Κίνα «σφίγγει τον κλοιό» στις σπάνιες γαίες – Νέοι περιορισμοί και στις ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν κινεζικά υλικά

Media

Mega Stories: Ιστορίες προεκλογικού αγώνα

Δώρα Αναγνωστοπούλου και Νεφέλη Μεγκ στο Mega Stories
Comments

Εκεί που τα μπαλκόνια και οι ατελείωτες αφίσες δίνουν τη θέση τους στις αναρτήσεις του TikTok και του Instagram.

Καθώς πλησιάζουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, η εκπομπή «MEGA Stories» ακολουθεί τους υποψηφίους στα «στρατηγεία» τους, καταγράφει τη μαζική επικοινωνιακή στροφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χαρτογραφεί τους νέους κώδικες πολιτικής επικοινωνίας.

1

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 00:10, η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά δυο influencers του διαδικτύου που ανέλαβαν για πρώτη φορά, σε προεκλογική περίοδο, να πάρουν συνέντευξη από τους δύο διεκδικητές της εξουσίας. Ο λόγος για τη Νεφέλη Μεγκ και τη Zoe Pre, τις YouTubers που βρέθηκαν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα, στην προσπάθεια των κομματικών επιτελείων να προσεγγίσουν την «ψηφιοποιημένη» Gen Z.

Την ίδια ώρα, ο social media expert του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Πανάγου, εξηγεί στο «MEGA Stories» τα στοιχεία εκείνα που ωθούν τους πολιτικούς προς τα social media, ενώ αναλύει τις αλλαγές στην εικόνα, τα συνθήματα και τον λόγο τους, όπως επιβάλλονται από τις νέες μορφές επικοινωνίας.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συζητά ακόμη με τον Γιώργο Παπαδόγαμβρο, έναν πολύπειρο ράφτη, ο οποίος εξηγεί τη σημασία του ενδυματολογικού κώδικα για έναν πολιτικό. Παράλληλα, η δημοσιογράφος του MEGA καταγράφει, με τη βοήθεια του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, του αξεπέραστου Τσολιά της «Ελληνοφρένειας», τα αβαντάζ και τα ντεφό των πολιτικών αρχηγών πριν από την κάλπη.

 

Τέλος, το διακύβευμα των φετινών εκλογών, το προεκλογικό αφήγημα των κομμάτων αλλά και τη μετάβαση από την πατροπαράδοτη πολιτική επικοινωνία στη νέα εποχή, συζητούν με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο γκουρού των εκλογικών αποτελεσμάτων, Ανδρέας Δρυμιώτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, και ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης.

Έμπειροι σε εκλογικές αναμετρήσεις, οι τρεις επιστήμονες αφηγούνται εκλογικές ιστορίες και παραλειπόμενα άλλων εποχών, ενώ προβλέπουν όσα θα μας απασχολήσουν αφού κλείσουν οι κάλπες το βράδυ της 21ης Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Formula 1 πατάει γκάζι με την Apple, χάρη σε deal εκατοντάδων εκατομμυρίων!
Όταν ο Τομ Χανκς προτιμά το μετρό για τις μετακινήσεις του (pics)
Ο Πέτρος Μάνταλος στο ΟΠΑΠ Game Time: Φανταστικό το κλίμα στην Εθνική, πάμε για τη νίκη στη Σκωτία
Τζορτζ Κλούνεϊ: Γιατί μετακόμισε σε μια φάρμα στη Γαλλία
Νικόλαος Ντε Γκρες-Χρυσή Βαρδινογιάννη: Γιατί βρέθηκαν στα Διαπόντια Νησιά
Κρίσιμες ώρες στον ΣΚΑΪ: «Ο Ζούλας δεν θα προλάβει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου», λένε πηγές
Πέτρος Κωστόπουλος: Επισκέφτηκε την Αμαλία Κωστοπούλου και τον Τζέικ Μέντγουελ στην Αμερική
Άννα Βίσση-Δήμητρα Κούστα: Στην Κύπρο λίγο πριν την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας
Hotel Elvira: Τι θα δούμε στην πρεμιέρα απόψε στο MEGA
Η Τaylor Swift φοράει Celia Kritharioti Haute Couture για την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ