• Media

    Μαντόνα: Σοκάρει το νέο βίντεο «God Control» για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ


    Πρόκειται για το πιο σκληρό, σοκαριστικό και φιλόδοξο βίντεο της Μαντόνα

    Είναι γνωστό ότι η Μαντόνα στέλνει πολιτικοκοινωνικά μηνύματα μέσω της μουσικής της και δεν φοβάται να υπερασπιστεί τα πιστεύω της και να δεχτεί τα «πυρά» των επικριτών της.

    Μία τέτοια περίπτωση είναι το τέταρτο βίντεο από το νέο της άλμπουμ «MADAME X» για το κομμάτι «God Control», που κυκλοφόρησε μόλις χθες βράδυ και αποτελεί λογοπαίγνιο για την φράση «Gun Control», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ηχηρό μήνυμα για τη λήψη άμεσων μέτρων ενάντια στην ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.

    Οι ένοπλες επιθέσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στην Αμερική και στοιχίζουν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους ετησίως, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τραυματίζονται κάθε χρόνο από σφαίρα.

    Με το «God Control» βίντεο, σε σκηνοθεσία Jonas Ackerlund, η περσόνα Madame X πληκτρολογεί σε γραφομηχανή τους στίχους του τραγουδιού, ενώ η τηλεόραση πίσω της μεταδίδει την είδηση μιας ένοπλης επίθεσης σε κλαμπ, ξυπνώντας μνήμες από την επίθεση που σημειώθηκε το 2016 στο Pulse κλαμπ στο Ορλάντο με τους 49 νεκρούς.

    Με δάκρυα στα μάτια της, η Madame X γράφει:

    «Όταν μιλούν για μεταρρυθμίσεις, με πιάνουν τα γέλια/Παριστάνουν ότι βοηθούν, με πιάνουν τα γέλια/Λένε ότι χρειαζόμαστε αγάπη, όμως χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από αυτό».

    μαντονα
    Μαντόνα

    Στη συνέχεια, το βίντεο μάς δείχνει πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα λίγες ώρες πριν από την επίθεση.

    Η Μαντόνα ετοιμάζεται να πάει σε κλαμπ για να διασκεδάσει, χωρίς να ξέρει αυτό που θα επακολουθήσει.

    Στο δρόμο άγνωστοι την στριμώχνουν στον τοίχο υπό την απειλή όπλου, ενώ μόλις φτάνει στο κλαμπ χορεύει με την παρέα της σε ένα ντίσκο σκηνικό, που θυμίζει πολύ έντονα την εποχή του «Hung Up».

    Ξαφνικά ένας άνδρας διακόπτει την διασκέδασή τους και ανοίγει πυρ μέσα στο κλαμπ σκοτώνοντας όλους τους θαμώνες.

    Ο ήχος των πυροβολισμών, τα ουρλιαχτά, τα αιμόφυρτα σώματα στο πάτωμα σοκάρουν, αλλά μαρτυρούν την πραγματικότητα και την ασύλληπτη κατάσταση που επικρατεί στην Αμερική με την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή.

    Αληθινές εικόνες από τις πορείες κατά της οπλοκατοχής ενισχύουν το ισχυρό μήνυμα που περνάει η Μαντόνα μέσα από το βίντεο.

    «Κανείς δεν είναι ασφαλής», τονίζει και παραθέτει το ρητό της ακτιβίστριας Άντζελα Ντέιβις:

    «Δεν αποδέχομαι πλέον τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Αλλάζω τα πράγματα που δεν μπορώ να αποδεκτώ».

    Στο τέλος του βίντεο, αναγράφονται οι αριθμοί των ζωών που χάνονται και εκείνων που τραυματίζονται από όπλα, ετησίως στις ΗΠΑ και παρακινεί την κυβέρνηση να προβεί σε πράξεις προκειμένου να δώσει τέλος στους θανάτους αθώων ανθρώπων.

    Σε δήλωσή της, η βασίλισσα της ποπ αναφέρει:

    «Ως καλλιτέχνις θέλω να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να αναδείξω ένα πρόβλημα στις ΗΠΑ που παραμένει ανεξέλεγκτο και προκαλεί τον θάνατο αθώων ανθρώπων.

    Αυτή η κρίση μπορεί να λάβει τέλος εάν οι αρμόδιοι αλλάξουν τους νόμους που αποτυγχάνουν να μας προστατέψουν».



    ΣΧΟΛΙΑ