array(0) {
}
        
    
Menu
-1.62%
Τζίρος: 165.41 εκατ.
Media

Κατερίνα Χέλμη: Η Φίνος Φιλμ την αποχαιρετά με ένα βίντεο

Κατερίνα Χέλμη
Comments

Την τελευταία της πνοή άφησε η Κατερίνα Χέλμη το Σάββατο 15 Απριλίου.

Η Φίνος Φιλμ τίμησε την ηθοποιό με μία σκηνή από την ταινία «Οι εχθροί» του 1965, στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Φαίδωνα Γεωργίτση.

1

«Η Κατερίνα Χέλμη ήταν μια σπουδαία κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά και μια δυναμική γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα και ευγενική ψυχή. Υπηρέτησε με πάθος την τέχνη της υποκριτικής για περισσότερα από εξήντα χρόνια, γνωρίζοντας σημαντικές διακρίσεις από τα πρώτα της μόλις βήματα στο θεατρικό σανίδι. Είχε την ικανότητα να εκμηδενίζει την απόσταση μεταξύ ρόλου και πραγματικότητας, πείθοντας τον θεατή για την ιστορία που υποδύεται», γράφει μεταξύ άλλων η λεζάντα της ανάρτησης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official)

Το 2021 η Φίνος Φιλμ είχε ετοιμάσει ένα βίντεο με αποσπάσματα από ταινίες της, ως δώρο για τα γενέθλιά της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official)

Η Κατερίνα Χέλμη γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1939 στην Αθήνα.  Έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσα από ρόλους σε μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι «Τα κόκκινα φανάρια», όπου είπε την ατάκα «Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ». Υπήρξε, επίσης, η αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας».

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Έχει ασχοληθεί επίσης με την συγγραφή αρκετών βιβλίων.

Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.  Σε αντίθεση με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Σβολόπουλο, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή, η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Διαβάστε επίσης:

Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Καριόκες με τσουρέκι από τον Άκη Πετρετζίκη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Washington Post: Συνεχίζεται το κύμα απολύσεων στην ιστορική εφημερίδα του Τζεφ Μπέζος
Antenna: Μνημόνιο συνεργασίας με το Junior Achievement Greece
Alter Ego Studios: Εξασφάλισε τα δικαιώματα 26 θεατρικών παραστάσεων του Μάρκου Σεφερλή
3.683.423 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον Ιανουάριο
Robot και AI από Ζούλα και Χιώτη, η περιπέτεια της Κοσιώνη, ένα quiz για πρώην λαμπερή παρουσιάστρια, αλλαγές στην DPG του Γιαννακόπουλου, οι κινήσεις Κυριακού στον ΑΝΤ1, οι νοσταλγοί της Μενεγάκη, ο Καπουτζίδης στο «Σόι σου» και ο… τυφώνας Κριστίν
Συνεργασία Ομίλου Antenna με το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της στρατηγικής «Κοινωνικού Αντίκτυπου»
INTELEXT: Ολοκλήρωσε την εξαγορά του Ομίλου New Media (iefimerida) – Στρατηγική συνεργασία και με τα Παραπολιτικά
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάει… Χόλιγουντ και γίνεται σειρά τύπου «The Crown»
Ροδόλφος Οντόνι – Χάρης Πολίτης: Γιατί «έσπασε» το deal στα media και πώς ήλθε το τέλος μιας βραχύβιας σχέσης
Τι γύρευε ο Κυριακού στο Νταβός, η Αγάτσα, ο Περδικάρης και τα παρασκήνια του ΑΠΕ, γιατί ο Οντόνι δεν πούλησε στον Πολίτη, ποια η τύχη Ρέβη και Κουρδή και το κανάλι της Ελεονώρας