• media Sonia gif

    Media

    Η επιστροφή του Καλημέρη στο OPEN και τι λέει ο Παναγιωτόπουλος, το ραντεβού των Χατζηνικολάου-Φιλιππόπουλου με τον Μπρατάκο και τι ζητάει ο Ζούλας

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Τζώνη Καλημέρης: «πάσο», Χρήστος Παναγιωτόπουλος: «τα βλέπω»

    Στο ελληνικό λεξικό διαρχία σημαίνει δύο πράγματα: είτε «δύο άρχοντες που κυβερνούν συγχρόνως» είτε τη φιλοσοφική θεωρία που παραδέχεται την ύπαρξη δύο αρχών στον κόσμο: ύλης και πνεύματος.

    Η απόσταση των δύο διαφορετικών εννοιών μικραίνει εντυπωσιακά στην περίπτωση της διαρχίας εντός του Open.

    Τζώνη Καλημέρης, άρχοντας της ψυχαγωγίας στη μετά Κοκλώνη εποχή του καναλιού και Χρήστος Παναγιωτόπουλος, γενικός διευθυντής ενημέρωσης, καλούνται να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν για να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στο πρόγραμμα και τις ειδήσεις αλλά και προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα απαιτητικό ζητούμενο: η συνύπαρξη ύλης (εμπορικών εσόδων) και πνεύματος (αξιοπιστία ενημερωτικού βραχίονα).

    Μάλιστα ο πρόεδρος της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. και «δεξί χέρι» του Ιβάν Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιντιάν, είχε τη φαεινή (κυριολεκτικά και χωρίς παραμικρή δόση ειρωνείας) να τοποθετήσει έως το 2028 καλώς εχόντων, αμφότερους στο Δ.Σ. και η in vitro αυτή με τη μέθοδο της «μικρογονιμοποίησης» υποβοήθηση της υπογονιμότητας του καναλιού σε τηλεθέαση και διαφημιστικά έσοδα, φαίνεται να αποδίδει κάποιους καρπούς.

    Ο Τζώνη Καλημέρης επιστρέφει δριμύτερος ως διευθυντής επιχειρησιακής λειτουργίας γνωρίζοντας το κανάλι από τότε που το έστησε όταν αποκτήθηκε το Epsilon (νυν Open) από τον Φίλιππο Βρυώνη, ενώ το 2018 είχε εκλεγεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά αποχώρησε από τη Ραδιοτηλεοπτική το 2019.

    Σήμερα φαίνεται διαλλακτικός, έχοντας βάλει νερό στο κρασί του και περιορίζεται σε αυτά για τα οποία έχει κληθεί να συνεισφέρει χωρίς να ασκεί πιέσεις στην εύθραυστη νοητή μεσοτοιχία που τον χωρίζει από την ενημέρωση.

    Μέχρι στιγμής το πρώτο crash test με το αν θα πρέπει η καθημερινή εκπομπή της Αννίτας Πάνια να τοποθετηθεί στο πρόγραμμα πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έληξε υπέρ του Χρ. Παναγιωτόπουλου που διαφώνησε για να βρεθεί μια σολομώντεια λύση να ενταχθεί η παρουσιάστρια στο β΄μισό της σεζόν αλλά με εβδομαδιαία εκπομπή «Ραντεβού στα τυφλά» αν και εφόσον αποκτηθούν τα σχετικά δικαιώματα.

    Πόσο πουλήθηκε το iefimerida;

    Σαμπάνιες δεν άνοιξαν αλλά ένα ευγενικό κέρασμα το έκαναν στο iefimerida την περασμένη Τετάρτη οπότε και ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της New Media Network Synapsis στην τριανδρία των Αλέξανδρου Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη οι οποίοι και εκταμίευσαν 5 εκατ. ευρώ για να προσθέσουν το site στο «χαρτοφυλάκιο» ΜΜΕ που χτίζουν σταδιακά (Action 24, μέρος του προγράμματος του Attica TV και Flash.gr).

    Γνωρίζει το κοινό της Φαίη Σκορδά τι είναι το ΕΚΟΜΕ; Ή αρχίζει ο ΣΚΑΙ να του λέει σιγά σιγά γιατί θα αλλάξει το πρόγραμμα;

    Την εκπομπή της Φαίης Σκορδά επέλεξε η διοίκηση του ΣΚΑΙ για να πετάξει τις μπηχτές της για τις αρρυθμίες που εντοπίζονται στην αγορά με την χρηματοδότηση των καναλιών από το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων).

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κατσαρίδη και το ρεπορτάζ του στην εκπομπή Fay’s Time στον ΣΚΑΙ, τα κανάλια δεν έχουν λάβει την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το ΕΚΟΜΕ, κάτι που φέρνει ένα ντόμινο εξελίξεων.

    Όπως εξήγησε, το ταμείο είναι… μείον κι έχουν ήδη ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα οι σειρές που βρίσκονται ήδη στον τηλεοπτικό αέρα, να μην έχουν λάβει την επιδότηση που περίμεναν, που φτάνει μέχρι και 40%. Μάλιστα, οι σειρές που ήταν προγραμματισμένες να βγουν στο β’ μισό της σεζόν, τώρα βρίσκονται στον αέρα και σε πλαίσια επανασχεδιασμού, μαζί και με άλλα βέβαια πρότζεκτ.

    Συνεπώς, η μη χρηματοδότηση από το ΕΚΟΜΕ, έχει ως αποτέλεσμα τόσο να μην μπορούν να βγουν τα πρότζεκτ που είχαν πάρει πράσινο φως αλλά και οι σειρές που προβάλλονται, να τελειώσουν πρόωρα. Έτσι λοιπόν, τα κανάλια θα οδηγηθούν σε έναν πλήρη επανασχεδιασμό.

    Χατζηνικολάου, Φωτόπουλος, Φιλιππόπουλος μαινόμενοι: «Κακώς μας εξαιρέσατε»

    Καμπανάκι προς την κυβέρνηση χτυπάνε οι πρόεδροι των ενώσεων Τύπου (Νίκος Χατζηνικολάου – πρόεδρος Ένωσης εκδοτών ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών), Ραδιοφώνου (Φωτόπουλος – πρόεδρος Ένωσης ιδιοκτητών ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής ) και Internet (Θεοχάρης Φιλιππόπουλος – πρόεδρος Ένωσης εκδοτών διαδικτύου), που φέρονται να είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι με την απαλλαγή των καναλαρχών (και μόνο) από την υποχρέωσή τους να καταβάλλουν το 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.

    Ραδιοφωνικές επιχειρήσεις, εκδοτικές εταιρείες και εταιρείες ψηφιακής επικοινωνίας περιμένουν και αυτές τη χρηματοδότηση του 2% για το 2022 και ζητούν μετ΄επιτάσεως ραντεβού με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Γιάννη Μπρατάκο.

    Καθώς δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια προηγείται της συνάντησης μια επιστολή (της ΕΙΙΡΑ, της ΕΙΙΗΕΑ και της ΕΝΕΔ) προς τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, με κοινοποίηση στον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη, στην οποία γίνεται επίκληση του άρθρου 86 του ν. 4674/2023, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 104 του ν. 5036/2023. Οι τρεις πρόεδροι  επισημαίνουν πως «δεν έχει έρεισμα στον νόμο η διαφορετική αντιμετώπιση ορισμένων κατηγοριών Μέσων Ενημέρωσης έναντι άλλων».

    Άλλωστε, το πρόγραμμα χρηματοδότησης για το 2% ανερχόταν σε 9.000.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ 298/21.4.2023, και η δαπάνη προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, που εγκρίθηκε, ανέρχεται σε 6.187.11,60 ευρώ.

    Σημειώνουν πως η εισφορά, που βασίζεται στο άρθρο 6 του αναγκαστικού ν. 248/1967 θέτει «ζητήματα αντισυνταγματικότητας και ασυμβατότητας με το ευρωπαϊκό δίκαιο», καθώς πρόκειται για «έμμεση φορολόγηση υπέρ τρίτων» και υποστηρίζουν ότι «επιβάλλεται χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο αριθμός των εργαζομένων».

    Τοπίο στην ομίχλη, στασιμότητα και εποπτεία από τον ανθύπατο του Ζούλα

    Με βυζαντινούς και αποικιοκρατικούς όρους διοικείται η ΕΡΤ3 μακριά και έξω από την αθηναϊκή μητρόπολη του ραδιομεγάρου, εκεί που ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας παίρνει τις αποφάσεις του. Ενώ λοιπόν η «αφομοίωση» της ΕΡΤ2 από την ΕΡΤ3 προχωρά και ενώ ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 Φίλιος Στάγκος ενημερώνει καθησυχάζοντας ή καθησυχάζει ενημερώνοντας το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ (σωματείο δημοσιογράφων στη Β.Ελλάδα) ότι δεν θα γίνει rebranding, διάφορες εκπομπές αλλάζουν κοστολόγια (π.χ. Η Κυριακή στο χωριό που από 7.000 ευρώ διπλασίασε το κόστος της για το εορταστικό πρόγραμμα) ενώ στο ΕΡΤικό παράρτημα τοποθετήθηκε τοπάρχης ο εξ απορρήτων κ. Ζούλα, εξωτερικός σύμβουλος και ουχί μόνιμος εργαζόμενος στην ΕΡΤ, Δημήτρης Τζουβαράς.

    Ζούλας: Περπάτα να προλάβουμε το Δ.Σ. το τελευταίο

    Με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε την περασμένη εβδομάδα όλες τις εκκρεμότητες ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κ. Ζούλας διακατεχόμενος από φοβερή πρεμούρα και τοποθετώντας τη συνεδρίαση του Δ.Σ. μια ημέρα πριν την καθορισμένη ημερομηνία, δεδομένου ότι την αμέσως επόμενη θα έληγε η θητεία του Δημήτρη Παπαδημητρίου, συνθέτη που δεν πληροί τα απαιτούμενα του νόμου για να επαναλάβει μια 4ετία.

    Ο Κ. Ζούλας λοιπόν ανακοίνωσε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Δ.Σ. με αυτή τη σύνθεση, πήρε μια σειρά σημαντικές αποφάσεις για ανανεώσεις θητείας διευθυντών και προέκταση επεισοδίων εκπομπών, επανέλαβε ότι υπάρχει προοπτική να αναλάβει διευθύνουσα σύμβουλος η Κατερίνα Κασκανιώτη (δεν το είπε και με ζεστή καρδιά) ενώ συζητήθηκε και η έξοδος του Νίνο Ελματζιόγλου από το συμβούλιο άμεσα για τους ίδιους λόγους.

    Πάντως αν και οι παροικούντες του Μαξίμου γίνονται μάρτυρες ενός ανελέητου σφυροκοπήματος εναντίον του προέδρου της ΕΡΤ δεν φαίνεται να υπάρχει ορατή πρόθεση απομάκρυνσής του.

    Όταν ο Νίκος Στραβελάκης είδε τη σκόνη του Σπύρου Μάλλη

    Στην πρώτη θέση του ανταγωνισμού των ραδιοφωνικών magazino βρέθηκε ο ΣΚΑΪ 100.3, σύμφωνα με τη μέτρηση  ακροαματικοτήτων της MRB και της Global Link στο α’ δίμηνο της σεζόν (04/09-23/10/2023).

    Ο -διευθυντής, πλέον, μετά την αποχώρηση Χιώτη, του ραδιοσταθμού- Σπύρος Μάλλης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος κατέκτησαν την κορυφή με 7%, έχοντας προβάδισμα 1,1% από τον Νίκο Στραβελάκη και τον Real 97.8, που ήρθαν δεύτεροι με 5,9%.

    Όταν η ΑΙ χτύπησε Βίκυ Χαντζή και Alpha

    Την περασμένη Πέμπτη διακινήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κατασκευασμένο από αγνώστους, βίντεο που χρησιμοποιούσε παράνομα το λογότυπο του Alpha καθώς και την εικόνα της δημοσιογράφου του σταθμού Βίκυς Χαντζή, με τρόπο ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για απόσπασμα εκπομπής.

    Στο παράνομο βίντεο, είχε ενσωματωθεί υλικό εντελώς άσχετο με το σταθμό και είχε τύχει επεξεργασίας, με σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (deep fakenews), η φωνή της Βίκυς Χαντζή, ώστε να φέρεται να ενημερώνει και παρακινεί τους τηλεθεατές να συμμετάσχουν σε διαδικτυακό καζίνο που δήθεν ανήκει σε γνωστό blogger του εξωτερικού.

    Ο Alpha άμεσα ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο βίντεο δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε εκπομπή και συνεργάτες του σταθμού, ενώ απείλησε ότι θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες.

    Η «κοινόχρηστη» καρέκλα του Δημήτρη Καμπουράκη

    Σε κουλουάρ παρέλασης δημοσιογράφων και σκηνή live casting συμπαρουσιαστών έχει μετατραπεί η καρέκλα που εγκατέλειψε αποχωρώντας ο Δημήτρης Καμπουράκης στο Open αφήνοντας τον Παναγιώτη Στάθη να αναρωτιέται…

    Η εκπομπή ξεκινάει στις 6 το πρωί με τον Σπύρο Φρεμενίτη, περνάει κάποια στιγμή ο Γιάννης Κολοκυθάς και καταλήγει με τον Μανώλη Αναγνωστάκη ο οποίος θυμίζουμε εμφανίστηκε πρώτη φορά μπροστά από τις κάμερες στο Mega τα πρωινά κάθε Σαββατοκύριακο με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

    Αέρας ανασχηματισμού και απογαλακτισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ieidisis.gr

    Σε διαδικασία αναμόρφωσης, λειτουργικής-αισθητικής αλλά και από πλευράς γραμμής – απομακρυνόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται η ιστοσελίδα https://www.ieidiseis.gr/, στη νέα εποχή της με ισχυρό μέτοχο τον διευθυντή Θανάση Τσεκούρα, κάτοχο μέχρι πρότινος του 25% της Newsroom ΑΕ, που σύντομα θα περάσει στα χέρια του δημοσιογράφου σε ποσοστό 100%.

    Ξανά πρόεδρος των εκδοτών Διαδικτύου ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος 

    O Θεοχάρης Φιλιππόπουλος  επανεξελέγη στην προεδρία της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου που ιδρύθηκε το 2012 εκπροσωπώντας εταιρείες πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου. Το νέο Δ.Σ.  της ΕΝΕΔ αποτελείται από τους:  Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, Πρόεδρο (Capital.gr),  Δημήτρη Ηλιόπουλο αντιπρόεδρο (Αθηνόραμα),  Παναγιώτη Μπόμη γραμματέα (DPG),  Παναγιώτη Γεωργόπουλο, ταμία (Liquid Media) με μέλη, τους  Μάνο Μίχαλο (Alter Ego), Marco Struecker (Antenna) και Βασίλη Τζανακάκη (Open).

    Μάχη Λυμπεράκη – Κουτσελίνη – Αναστασοπούλου: Ποια κέρδισε;

    H Νίκη Λυμπεράκη και η εκπομπή της με θέμα τα 50 χρόνια του Πολυτεχνείου στο Mega έκοψε πρώτη το νήμα στην κούρσα της τηλεθέασης την περασμένη εβδομάδα όταν ταυτόχρονα «απέναντι» παρουσίαζαν τις δικές τους εκπομπές η Ζήνα Κουτσελίνη και η Μαρία Αναστασοπούλου, σε Star και ANT1, αντίστοιχα. Η Λυμπεράκη τους είχε όλους εκεί, από τον Στέφανο Τζουμάκα και τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, έως τη Νάντια Βαλαβάνη, τον Νίκο Μανιό, τον Γιώργο Βερνίκο και τον Νίκο Χριστοδουλάκη προσελκύοντας το ενδιαφέρον 228.000 τηλεθεατών. Πιο συγκεκριμένα η Νίκη Λυμπεράκη συγκέντρωσε 11,6% στο σύνολο και 9,5% στα δυναμικά κοινά. Ενώ η Ζήνα Κουτσελίνη συγκέντρωσε 9% στο σύνολο και 10,3% στα δυναμικά κοινά. Ακολούθησε η Μαρία Αναστασοπούλου με 8,8% στο σύνολο του κοινού και 9,4% στο δυναμικό κοινό.

    Ελένη Μενεγάκη: Όνειρα και ψυχανάλυση ή γλυκό fade out;

    Σύμφωνα με τον Φρόιντ, τα όνειρα έχουν πάντα ένα προφανές και ένα λανθάνον περιεχόμενο. Το προφανές είναι αυτό που φαίνεται να λέει το όνειρο. Το λανθάνον περιεχόμενο είναι αυτό που το όνειρο προσπαθεί πραγματικά να πει. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η Ελένη Μενεγάκη είναι οπαδός της φροϋδικής θεωρίας και σίγουρα δεν μας ενδιαφέρει τι όνειρα είδε αλλά τι λέει στο γυαλί ότι είδε.

    Η Ελένη Μενεγάκη λοιπόν είδε στο όνειρό της ότι η εκπομπή της γινόταν χωρίς αυτήν. Πιο συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια του Mega, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της εκπομπής της το μεσημέρι της Πέμπτης (16/11), περιέγραψε πως ονειρεύτηκε τον εαυτό της να μην έχει πάει στη δουλειά και να περιπλανιέται στο σπίτι της.

    «Είπα στην αρχισυντάκτριά μου ότι είδα ένα όνειρο που δεν το έχω ξαναδεί… που εγώ δεν βλέπω συχνά όνειρα. Είδα ότι ξύπνησα, περπάτησα στο σπίτι μου, είδα το ρολόι ότι είναι 3 παρά πέντε, ούτε καν 13:30 και είπα: καλά γιατί δεν με ξυπνήσατε να πάω στη δουλειά και τους βλέπω ότι κάνουν πρόγραμμα κι εγώ δεν είμαι εκεί;», ανέφερε η Ελένη Μενεγάκη προετοιμάζοντας το κοινό με έξυπνο και εύσχημο τρόπο για την απουσία της την επόμενη σεζόν.

    Ο Γιώργος Κολοκοτρώνης στο Kontra

    Μια νέα, καθημερινή, αθλητική εκπομπή ξεκινάει στο Κontra Channel από την ερχόμενη Δευτέρα. Καθημερινά, στις 18:00 το απόγευμα, έρχεται ο Filathlos Live με τον Γιώργο Κολοκοτρώνη. Θα σχολιάζει την αθλητική και κοινωνική επικαιρότητα με τη ζωντανή συμμετοχή και του κοινού. Για μιας ώρα οι τηλεθεατές θα επικοινωνούν ζωντανά με την εκπομπή και θα καταθέτουν τις απόψεις τους για οποιοδήποτε αθλητικό ή κοινωνικό θέμα τους απασχολεί.

    Νέα σειρά στον ΑΝΤ1+

    Η νέα πρωτότυπη κωμική σειρά με τίτλο «Σωτέ» έρχεται στις 15 Δεκεμβρίου αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και μαζί της φέρνει την εκκεντρική «Σωτέ», την οποία υποδύεται η ηθοποιός Δάφνη Λαμπρόγιαννη που επιστρέφει με έναν… πικάντικο ρόλο, σε μια σύγχρονη σειρά γεμάτη αντιφάσεις και ισχυρές δόσεις σουρεαλισμού.

    Ο Λυμπέρης μαγείρεψε τον γάμο με την Μπαρμπαρίγου

    Η Ελληνίδα σεφ, παρουσιάστρια, τηλεοπτική συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και πρέσβειρα της Ελληνικής Κουζίνας, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το πιο portal μαγειρικής Argiro.gr, μαζί με τα social media – argirogr, @argiro.barbarigou, argirobarbarigou – εντάσσονται αποκλειστικά στο δυναμικό της More Media, της νέας εταιρεία του Ομίλου Alter Ego Media που «τρέχει» ο Αντώνη Λυμπέρης.

    Δημήτρης Νατσιός εναντίον όλων: γκέϊ, αστρολόγων, τράπερς αλλά και Χόλιγουντ

    Μέσα από ένα μακροσκελές υπόμνημά του προς το ΕΣΡ και την πρόεδρό του, Ευτέρπη Κουτζαμάνη-Δρίλια, ο επικεφαλής της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, κάνει μια σειρά από καταγγελίες που αφορούν την συμμετοχή στελεχών του κόμματός του στις εκπομπές, την χρηματοδότηση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση και το περιεχόμενο διάφορων προγραμμάτων των καναλιών.

    Η ΝΙΚΗ κατονομάζει 4 σειρές, το «Milky Way», το «Φόνοι στο Καμπαναριό», το «Ο πρώτος από εμάς» και τη «Μάγισσα», την ταινία «John Wick», την εκπομπή «Επί τόπου» του Νάσου Γουμενίδη, τη θεατρική παράσταση «Πράκτωρ 00Λεφτά» του Μάρκου Σεφερλή, τα ένθετα αστρολογίας διάφορων εκπομπών αλλά και τραπ τραγούδια, για μεταξύ άλλων «ηθικό εκτροχιασμό», «εθνομηδενισμό», «χυδαία απαξίωση της Εκκλησίας», «προκλητική αμφισβήτηση των χρηστών ηθών» κ.ά.

    Για το  Milky Way / MEGA TV υποστηρίζει ότι προβάλλει την παιδεραστία, προωθεί την εκπόρνευση των ανήλικων, καθώς και τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πρακτικές αντίθετες προς την ανθρώπινη φυσιολογία και επικίνδυνες για τη σωματική υγεία. «Προωθεί τον εκμαυλισμό των νέων παροτρύνοντας σε ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Προτρέπονται οι νέοι έφηβοι να επιδιώκουν κατά προτεραιότητα την ικανοποίηση των παθών τους και να βάζουν σε δεύτερη μοίρα άλλες σημαντικότερες αξίες και ιδανικά, ώστε να διαφημίζονται αρνητικά πρότυπα βιοπορισμού καταστροφικά για τα παιδιά και τις οικογένειές τους και να προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας».

    Για τους «Φόνους στο καμπαναριό» / ALPHA TV θεωρεί ότι προσβάλλεται, υβρίζεται και διαπομπεύεται η Ορθόδοξη πίστη και η μοναστική της παράδοση, που αποτελεί μέρος του ελληνορθόδοξου πολιτισμού. Τα βάζει και με τη «Μάγισσα» του ΑΝΤ1, για προβολή σεξουαλικών σκηνών (25/09/23), τελετών «εξαγνισμού» και μαγείας σε ώρα που ανήλικοι βλέπουν τηλεόραση. Για την τραπ μουσική τα βάζει με το YouTube που φιλοξενεί τραγούδια και προωθεί και προτρέπει στη βία, τα ναρκωτικά, την πορνεία, την ασέβεια στους νόμους, τον εύκολο πλουτισμό.

    Για τη σειρά «Ο πρώτος από εμάς» υποστηρίζει ότι προάγει την ομοφυλοφιλία. Δεν του αρέσει ούτε ο Νάσος Γουμενίδης στο «Επιτόπου» του Open καθώς «με βαθμό καταλληλότητας [8], σε κατεξοχήν οικογενειακή ώρα προβολής, προωθείται η επαγγελματική πορνεία και η προώθηση εύκολου πλουτισμού από πορνογραφικό διαδικτυακό περιεχόμενο («η Λίζα που από γυμνάστρια και φοιτήτρια αποφάσισε να γίνει συνοδός κυρίων»). Τέλος στο στόχαστρό του μπαίνει και ο Μάρκος Σεφερλής με το «Πράκτωρ 00Λεφτά» / ΣΚΑΪ για προσβολή των ιερών μυστηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συγκεκριμένα του αγιασμού, ανοίκεια επίθεση με χυδαία σεξουαλικά υπονοούμενα και προσβολή του κοινού θρησκευτικού αισθήματος.

    Πρώτος ραδιοφωνικός όμιλος ο ΣΚΑΪ, δεύτερη η Frontstage

    «Αλλαγή φρουράς» στην κορυφή της λίστας με τον όμιλο  ΣΚΑΪ να κατακτά την πρώτη θέση στη λίστα με τις ακροαματικότητες ανά ομίλους, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο της τάξεως του 3,1% και ξεπερνώντας το 30% σε μέσο όρο.

    Σύμφωνα με τις διμηνιαίες ακροαματικότητες της MRB και της Global Link στους ομίλους, από τις 04/09 έως τις 29/10/2023 η μεγάλη χαμένη της λίστας ήταν η Frontstage, που έπεσε στη δεύτερη θέση με απώλειες της τάξεως του 1,7%. Κι αυτό διότι τρία ραδιόφωνα του ομίλου κατέγραψαν πτώση, με τον Red 96.3 να σημειώνει την μεγαλύτερη (-0,9%), και δύο έμειναν σταθερά.

    Στην τρίτη θέση παρέμειναν οι Αττικές Εκδόσεις, χωρίς μεταβολή στον μέσο όρο τους,.

    Με ραδιοφωνική εκπομπή “στο Κόκκινο” ο Κασσελάκης

    Την ώρα του προέδρου σκοπεύει να ξεκινήσει στο Κόκκινο 105,5 ο Στέφανος Κασσελάκης όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στον ραδιοφωνικό σταθμό και πράγματι θα το κάνει όχι όμως σε εβδομαδιαία βάση αλλά σε μηνιαία.

    Με νέα πρόσωπα ο Pride 98.6

    Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο Χρήστος Παπαμιχάλης, ο Γιάννης Καστανάκης, η Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, η Μυρτώ Κοντοβά και η Μαρία Πετρίδη είναι τα πρόσωπα που βρίσκονται ήδη στο Politis Group ξεκινώντας μία νέα ραδιοφωνική προσπάθεια με το Pride 98,6.

    Χατζηνικολάου: Πρώτος με Κασσελάκη, δεύτερος με Σκρέκα

    Σάρωσε το «Ενώπιος ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Στέφανο Κασσελάκη… Αφού η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτη ανάμεσα σε όλα τα προγράμματα σε όλα τα κανάλια εκείνη την ώρα.

    Συγκεκριμένα η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου τερμάτισε πρώτη με 18,3% στο σύνολο του κοινού και 16% στο δυναμικό κοινό. Ενώ πιο ειδικά, σε απόλυτους αριθμούς τηλεθεατών την παρακολούθησαν 349.000 τηλεθεατές. Αντιθέτως, φιλοξενώντας στο στούντιο τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, εκπροσώπους κομμάτων, δημοσιογράφους και πολίτες, αλλά και παραγωγούς, ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν κατάφερε την περασμένη εβδομάδα, να επικρατήσει  του Αντώνη Σρόιτερ στον ALPHA που είχε θέμα, ανήλικοι εγκληματίες που κατέληξαν στη φυλακή.

    Η εκπομπή του «Πρόσωπο με πρόσωπο» συγκέντρωσε 7,7% στο σύνολο του κοινού και 7% στο δυναμικό κοινό, ενώ ο Αντώνης Σρόιτερ και η «Αυτοψία» συγκέντρωσαν 12% στο σύνολο του κοινού και 12.2% στο δυναμικό κοινό.

    Διαβάστε επίσης

    Το Ναυάγιο: Δημήτρης και Μαρία συναντιούνται κρυφά – Τι θα δούμε 19-22/11

    Μετά τη Φωτιά: Θα γίνει ο Τάσος συνένοχος;

    Στο Action 24 η κορυφαία βράβευση του ποδοσφαίρου από τον ΠΣΑΠΠ