• media Sonia gif

    Media

    Γιατί «στράβωσαν» Cosmote-Νοva με τον Κυριακού, το πρόστιμο στον Πορτοσάλτε, η «μαύρη τρύπα» στο αφήγημα Μικρούτσικου, ποιος είναι ο David Hall που εμπιστεύεται ο Βαρδινογιάννης, και o τολμηρός Μαρινάκης

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Σταύρος Θεοδωράκης: «Τσίπρας», το αντίδοτο στο δηλητήριο – η συνέντευξη-viral με τηλεθέαση που πέρασε τη βάση

    Στο δημοφιλές σεξπηρικό έργο του 16ου αιώνα «Πολύ κακό για το τίποτα» παραπέμπουν οι άσπονδοι εχθροί του Σταύρου Θεοδωράκη ή και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ή και των δύο, προκειμένου να υποδηλώσουν ότι το «τσουνάμι» της συζήτησης και της κριτικής που «σήκωσε» η συνέντευξη της περασμένης Τρίτης δεν πέρασε ούτε καν τη βάση σημειώνοντας τηλεθέαση 10% (έναντι 13,6% την Κυριακή 12 Μαρτίου της ίδιας εκπομπής).

    Λίγες φορές πάντως μια συνέντευξη καταφέρνει να προκαλέσει τόσο μεγάλο ντόρο με τόσο μέτρια τηλεθέαση.

    Έγινε talk of the town στα πηγαδάκια, viral στα social media, ανακοίνωση στην ΕΣΗΕΑ εξαιτίας της επίθεσης Ρουβίκωνα στο σπίτι του παρουσιαστή, αντικείμενο κριτικής στα sites για την ενδυματολογική εναλλαγή του Θεοδωράκη πριν και μετά τη συνέντευξη για το μπλε και το λευκό πουκάμισο, για τα zoomαρίσματα στη βέρα του πρωθυπουργού, για τα χαρτιά στα χέρια του συνεντευξιαστή που υποδήλωναν ότι το αρχείο το ερωτήσεων δεν εστάλη ποτέ στο Μαξίμου ως «σκονάκι»….

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρήκε μόνον έναν τρόπο να θεραπεύσει την όποια κρίση προκλήθηκε: Προετοιμάζοντας ανάλογη (;) εκπομπή με «πρωταγωνιστή» τον Αλέξη Τσίπρα.

    Είναι βέβαιο ότι θα παίξουμε μετά όλοι μαζί το «βρείτε τις ομοιότητες-διαφορές».   

    Γιατί «στράβωσαν» (και δικαίως) Cosmote-Νοva με την ανακοίνωση Κυριακού για την πώληση του 15% του ΑΝΤ1+ στη Fairfax;

    «Μάτι» έβγαζε τουλάχιστον στη μηντιακή «πιάτσα» η ανακοίνωση του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ περί εκχώρησης του 15% του συνδρομητικού ANT1+ στην καναδικών συμφερόντων Fairfax του Ινδοκαναδού Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής ενός από τα ισχυρότερα funds στον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο και τη διαχείριση ακινήτων.

    Στην Ελλάδα  είναι βασικός μέτοχος της Eurobank (33,47%) , της Eurolife (100%) ενώ κατέχει περίπου το 6,43% των μετοχών της Mytilineos.

    Μπορεί αυτή καθαυτή η συνέργεια να αιφνιδίασε, ωστόσο δεν τρόμαξε την αγορά που έχει συνηθίσει τις back to back αγοραπωλησίες του Θοδωρή Κυριακού εντός και εκτός συνόρων.

    Αυτό που πάτησε τον κάλο των άλλων συνδρομητικών πλατφορμών είναι η μάλλον «ναρκισσιστική» και άδικη εν πολλοίς αποστροφή του λόγου στο δελτίο τύπου ότι «το ΑΝΤ1+ του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, είναι η μοναδική ελληνική συνδρομητική ψηφιακή πλατφόρμα που στηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες».

    Ισοπεδώνοντας μεμιάς όλες τις πρωτοβουλίες της Cosmote TV με το κανάλι Cosmote  History HD και σειρές υψηλού επιπέδου όπως π.χ. το «Έτερος εγώ» και ακυρώνοντας τη Nova, που με συνέπεια διοχέτευε το 2% των κεφαλαίων της για την παραγωγή ελληνικών ταινιών.

    Πάντως η διαπραγμάτευση τηρήθηκε σε πλήρη μυστικότητα – την γνώριζαν ελάχιστοι εξ απορρήτων του Θ. Κυριακού όπως η Linda Jensen Group CEO του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ διεθνώς, ο Γιάννης Παπαχρήστου CEO Ελλάδος και η Σόνια Μπαμπίλη, υπεύθυνη εξαγορών και συγχωνεύσεων του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, με προϋπηρεσία από τη Morgan Stanley στο Λονδίνο και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

    Όπως 7σφράγιστα μυστικά παραμένουν αφενός η αξία του 15%, ήτοι πόσα κατέβαλε ο Ινδοκαναδός μεγιστάνας και φυσικά τι πήρε, πόσα ζευγάρια μάτια συνδρομητών αγόρασε με αυτό το ποσόν.

    Εν ολίγοις δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός των συνδρομητών, σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για μια συνδρομητική πλατφόρμα.  

    Μάρκος Σεφερλής: Μας τρολάρει με το δικό του… Netflix 

    Την ίδια ώρα λοιπόν που ο Θοδωρής Κυριακού διατείνεται ότι «ο ΑΝΤ1+ είναι η μοναδική ελληνική συνδρομητική ψηφιακή πλατφόρμα που στηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες» μοιράζοντας… πόνο στις άλλες δύο πλατφόρμες που το κάνουν εδώ και χρόνια, ένας δημιουργός, ο εθνικός «κωμωδός» μας, μάς τρολάρει προφανώς αναφέροντας μέσα από το νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα, το Sefflix (εκ του Σεφερλής και Netflix), ότι «διαθέτει την καλύτερη Streaming πλατφόρμα στην Ελλάδα» ζητώντας πρωτοσέλιδα στο site του από τους φίλους και οπαδούς του «ΜΟΝΟ 2,80€/μήνα», πολιτική που ωστόσο ισχύει μόνο για 12μηνη δέσμευση ενώ στα… ψιλά γράμματα μαθαίνουμε ότι η μηνιαία συνδρομή φθάνει τα 4,80 ευρώ το μήνα χωρίς δέσμευση και τα 3,80 ευρώ το μήνα για 6μηνη δέσμευση.

    Από την κεντρική σελίδα βλέπουμε πως θα υπάρχουν διαθέσιμα σκετς και επεισόδια, τραγούδια και extra, ενώ στην ενότητα «Προσεχώς» θα ανεβαίνουν ανακοινώσεις για τα όσα έρχονται στη συνέχεια.

    Τόσο «Mικρούτσικος» που σε κάνει να… Tρέμεις και ένα αίνιγμα ηλικιακής «τρύπας» που κανείς δεν έλυσε

    Ποιον ενδιαφέρει άραγε το γεγονός ότι ο Ανδρέας Μικρούτσικος υπήρξε προ πολλών δεκαετιών ο ερωτικός «μέντορας» της Όλγας Τρέμη και ο πρώτος εποικιστής της ερωτικής κλίνης της γνωστής παρουσιάστριας;

    Μπορεί η συνέντευξη στο «OK! Magazine» του Κοκλώνη, που έδωσε με το που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο τραγουδιστής και performer στον Μιχάλη Ροδόπουλο on the record κατά 100%, να έγινε viral και να απασχόλησε τα μεσημεριανάδικα και πρωϊνάδικα, ωστόσο το «αφήγημα» Μικρούτσικου, πέραν της απρέπειας που το χαρακτηρίζει προς την Όλγα Τρέμη, έχει και μια χρονολογική «μαύρη τρύπα». 

    Πώς γίνεται η 72χρονη σήμερα Όλγα Τρέμη (17/2/1951) να έδινε εξετάσεις στο οικονομικό της Νομικής, να χρειαζόταν κάποιον να της κάνει ιδιαίτερα στα Μαθηματικά και να τον βρίσκει στο πρόσωπο του Ανδρέα Μικρούτσικου που ήταν τότε 2 χρόνια -υποτίθεται- μεγαλύτερός της και δευτεροετής στο Μαθηματικό ενώ έχει γεννηθεί 16 μήνες μετά από εκείνη και συγκεκριμένα στις 6/6/1952;

    Χρειαζόμαστε μαθηματικά επιπέδου Μικρούτσικου για να λύσουμε το μυστήριο.

    Για την ιστορία, πάντως, η Όλγα Τρέμη δεν έχει τοποθετηθεί παρά μόνο εμμέσως δια της Τίνας Μεσσαροπούλου, που αποκάλυψε στην εκπομπή «Happy Day» ότι την άκουσε «μουδιασμένη και σοκαρισμένη».

    Άρης Πορτοσάλτε: «Μεταχρονολογημένη» ποινή 5.000 ευρώ από το ΕΣΡ για τα «γαλλικά» Πάγκαλου κατά Τσίπρα

    Συμπαθεί δεν συμπαθεί κανείς τον Άρη Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ θα πρέπει μάλλον να συντάσσεται με το μέρος του για την ποινή που του επέβαλε το ΕΣΡ, 6 ολόκληρα χρόνια μετά την «προσβολή της προσωπικότητας δημοσίου προσώπου (Σ.Σ. του Τσίπρα)» και για «υποβαθμισμένη ποιότητα προγράμματος».

    Τι έκανε ο πρωινός «προπαγανδιστής» του ΣΚΑΪ, όπως τον αποκαλούν οι αντίπαλοί του; Απλά δεν πολυ-αντιστάθηκε στις 27 Ιουλίου 2017, όταν ο καλεσμένος του και πληθωρικός πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος «στόλισε» με… άπταιστα «γαλλικά» τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αποκαλώντας τον («μ@#άκα», «τσογλ@νι» και «γελ#ίο πρόσωπο»).

    Για τον Άρη Πορτοσάλτε η απόφαση αναφέρει ότι ναι μεν ζήτησε από τον Θεόδωρο Πάγκαλο να ανακαλέσει τη λέξη «τσογλ@νι», με τον ίδιο να αρνείται, ωστόσο στις υπόλοιπες δηλώσεις του για τον Αλέξη Τσίπρα και την τότε κυβέρνηση, είτε δεν έφερε αντίρρηση είτε δήλωσε ότι ο καλεσμένος του έχει δίκιο.

    Έτσι έπεσε η καμπάνα του πεντοχίλιαρου.  

    Κωνσταντίνος Φωτόπουλος-πρόεδρος ΕΙΙΡΑ: Κριτική στην κυβέρνηση με το… καλημέρα σας

    Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι στο δελτίο Τύπου που ανακοίνωνε την ανάληψη της προεδρίας του Κωνσταντίνου Φωτόπουλου (Alpha 989 – Star Investments) στην ΕΙΙΡΑ και άρχισαν τα όργανα του θεσμικού οργάνου των ιδιοκτητών ραδιοσταθμών Αττικής στο οποίο συσπειρώνονται όλοι οι μεγάλοι δια των εκπροσώπων τους. Οι ιδιοκτήτες λοιπόν κάνουν λόγο για κυβερνητική αδράνεια τετραετίας σε συχνότητες και άδειες.

    Η ΕΙΙΡΑ «επιμένει στην ανάγκη ρύθμισης του ραδιοφωνικού τοπίου με γνώμονα τη διασφάλιση της πολυφωνίας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ορθολογικής και επιστημονικής διαχείρισης του φάσματος συχνοτήτων και της εφαρμογής των κανόνων από όλους».

    Και συνεχίζει: «Kυρίαρχη θέση στις προτεραιότητές του Δ.Σ. καταλαμβάνει το ζήτημα των αδειών λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών, όπου ως σήμερα αντιμετωπίζεται με μεταβατικές διατάξεις, οι οποίες νομιμοποιούν μεν τη λειτουργία των ήδη υφιστάμενων Ρ/Σ, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζουν οριστικά αυτή τη δυσλειτουργία».

    David Hall: Ο manager που λέγεται ότι εμπιστεύεται ο Γιάννης Βαρδινογιάννης;

    Ο David Hall δεν είναι και χθεσινός.

    Δηλώνει media strategist και η εταιρεία που φέρει το όνομά του διατείνεται ότι βοηθάει podcasters και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να ενημερώνουν, να ψυχαγωγούν και να αλληλοεπιδρούν.

    Αυτό το κάνει από το 1994 όταν δημιούργησε το πρώτο ραδιόφωνο που ανταγωνίστηκε στα ίσια το BBC και όταν εγκατέστησε το πρώτο ραδιοφωνικό δίκτυο στην Πολωνία μετά την πτώση του Κομμουνισμού.

    Σήμερα πηγαινοέρχεται μεταξύ ΗΠΑ, Σουηδίας και Ισπανίας με αρκετές στάσεις στην Ελλάδα προκειμένου να μεταμορφώσει τον άνευρο ενημερωτικά Alpha 989 σε Talk 989 με τα πρώτα αποτελέσματα να φαίνονται ωστόσο μετά τις εκλογές ενδεχομένως και μετά την πώλησή του στη United Media που ήδη έχει εισέλθει στη Star Investments, στην οποία ο ραδιοσταθμός ανήκει.

    Μεταξύ των αναμορφωτικών του προτάσεων, πλην της αναβάπτισης του σταθμού, οι τρίωρες «μπεν-χουρ» τύπου ενημερωτικές εκπομπές, η playlist κομμένη και ραμμένη στα κοινά και η βαθιά γνώση των ακροατών που οι περισσότερες είναι …γένους θηλυκού. 

    Πάντως τα νούμερα του Alpha radio είναι σχεδόν στο μηδέν.

    Προφανώς, με την δημοσιογραφική διοίκηση που έχει…

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Συνεχίζει τη συλλογή Ρ/Σ

    Νέο ιντερνετικό ραδιόφωνο επινόησε η ομάδα Ζούλα στην ΕΡΤ με επικεφαλής τον Νίκο Διονυσόπουλο, ερευνητή και επιμελητή μουσικών εκδόσεων, διευθυντή των Μουσικών Εκδόσεων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, που αναλαμβάνει τον, υπό δημιουργία, νέο διαδικτυακό σταθμό με παραδοσιακή μουσική της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

    Σε πρώτη φάση ο σταθμός θα μεταδίδει μόνο μουσική, ενώ σε δεύτερο στάδιο ενδέχεται να έχει και παραγωγούς. Η ΕΡΑ έχει ήδη δημιουργήσει ήδη 4 διαδικτυακούς σταθμούς Kosmos Jazz, Δεύτερο-Λαϊκά, Τρίτο-Maestro και Ράδιο Eurovision.

    Μπορεί το διαδικτυακό ραδιόφωνο να επελαύνει πάντως στην ΕΡΤ το συμβατικό δεν ακούγεται και πολύ καλά ιδίως ο Zeppelin 106,7, εκπέμποντας από την Πάρνηθα.

    Δημήτρης Μελισσανίδης: Καλωσήλθατε στον κόσμο του podcast 

    Στην παραγωγή και διάθεση podcast που θα αναφέρεται στη διαδρομή της ΑΕΚ μέσα από σημαντικές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ιστορίας της προχωρά ο Δημήτρης Μελισσανίδης που θέλει να εμπλουτίσει την γκάμα οπτικοακουστικών προϊόντων για τους φίλους της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. 

    Γιάννης Αλαφούζος: Αναζητώντας 24/7 τον ΣΚΑΪ24

    Δεν έχει εξαφανιστεί από τα επιχειρηματικά όνειρα του Γιάννη Αλαφούζου, ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, η ιδέα απόκτησης και δεύτερου καναλιού.

    Ως γνωστόν, ο ισχυρός άνδρας του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου σχεδίαζε εδώ και χρόνια να βγάλει στον «αέρα» το ΣΚΑΪ 24, ένα αμιγώς ενημερωτικό κανάλι και τώρα προσπαθεί με εξαγορά περιφερειακού σταθμού να υλοποιήσει το σχέδιό του.  

    Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου: Mission possible: να κάνει… έξαλλο τον Αλαφούζο

    Στόχο ζωής έχει βάλει η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου να ανταγωνιστεί στα ίσια τον Γιάννη Αλαφούζο, ραδιόφωνο προς ραδιόφωνο, ζώνη προς ζώνη και παραγωγό προς παραγωγό. Και τα καταφέρνει.

    Την περασμένη εβδομάδα ο σταθμός της Frontstage, Μελωδία 99.2, που ανήκε στο παρελθόν στον όμιλο ΣΚΑΪ, ξεπέρασε σε ακροαματικότητα τον ΣΚΑΪ 100.3 καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη λίστα ακροαματικοτήτων της ΑΕΜΑΡ.

    Ο Γιάννης Αλαφούζος ωστόσο είχε ακόμη μια πικρή στιγμή όταν διαπίστωσε ότι η επίδοση του νεοαποκτηθέντος Pepper 96,6 χαλάρωσε περαιτέρω για να βρεθεί ο σταθμός στην 4η θέση των εναλλακτικών ραδιοσταθμών με 5,1% μετά τον Best (5,4%), τον Galaxy (5,3%) και τον En Lefko της Δασκαλοπούλου (5,3%). Αυτό το τελευταίο πόνεσε πιο πολύ. 

    Αλέξης Παπαχελάς: Η «πολεμική μηχανή» της «Καθημερινής» που βγάζει περιοδικό Ιστορίας

    Είναι αλήθεια ότι ο Αλέξης Παπαχελάς, σε όποιον ρόλο και αν βρίσκεται, διευθυντής ή (αθέατος) αρθρογράφος της «Καθημερινής» ή σχολιαστής στον ΣΚΑΪ έχει μεγάλη επιδραστικότητα.

    Και ενοχλεί.

    Και μάλιστα όταν ενοχλεί το Μαξίμου, η ενόχληση έχει μια άλλη σημασία.

    Την περασμένη εβδομάδα ξαναχτύπησε με νέα κριτική κατά του πρωθυπουργού και τίτλο «Ανακοινώστε επιτέλους την ημερομηνία των εκλογών!».

    Η εφημερίδα πρωτοσέλιδα αναφέρει πως «το σκηνικό της αβεβαιότητας αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών πλήττει τη χώρα, οικονομικά, επενδυτικά αλλά και σε επίπεδο αξιοπιστίας».

    Θυμίζουμε ότι προ ολίγων ημερών με ένα ιδιαίτερο σκληρό άρθρο η «Καθημερινή», άσκησε σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το πολυνομοσχέδιο -«σκούπα» για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

    Η εφημερίδα πάντως κυκλοφορεί το νέο περιοδικό «Σελίδες Ιστορίας», με το πρώτο τεύχος, να αναφέρεται στην Ελληνική Επανάσταση.

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Ποιος άλλος θα τολμούσε σειρά για την εισβολή στην Κύπρο;

    Με αφορμή τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το «τρίδυμο» Ανδρέας Γεωργίου (σκηνοθεσία), Βάνα Δημητρίου (σενάριο) και Κούλλης Νικολάου (παραγωγή) ετοιμάζει για το Mega και την επόμενη σεζόν τη σειρά «Famagusta», 24 επεισοδίων.

    Η σειρά είναι εμπνευσμένη από γεγονότα με επίκεντρο μια ιστορία αγάπης. Η πλοκή βασίζεται σε όσα συνέβησαν στο νησί στις 14 Αυγούστου 1974 και, συγκεκριμένα, στην Αμμόχωστο.

    Τα γυρίσματα της σειράς, που θα ξεκινήσουν τον Μάιο, πραγματοποιούνται σε Κύπρο, Αθήνα και Λονδίνο. Η έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων είναι του Δημήτρη Τοκαρή.

    Πιο κοντά στον Alpha φέρνουν την United Media τα 2 δισ. ευρώ

    Έχοντας διαθέσιμα 2 δισ. ευρώ η United Media, προχωρά το επενδυτικό της πλάνο στα ΜΜΕ.

    Το ποσό είναι σημαντικό για την ελληνική αγορά και αφορά μεταξύ άλλων την απόκτηση των μεριδίων σε Alpha και Star Star ενώ είναι προφανές ότι θα επηρεάσει και την εταιρεία παραγωγής Green Pixel, η οποία ελέγχεται από τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και τη Star Investments (ραδιοφωνικοί σταθμοί).

    Προς το παρόν, η United Media απέκτησε το 50% της European Media Services, η οποία ελέγχει το 50% του Newpost και ίσο ποσοστό του αθλητικού Sportdog.

    Το αίνιγμα Κοκλώνη για «Fame story»

    Σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό του ΣΚΑΪ φέρνει η απόφαση να μην προχωρήσει τις συζητήσεις για το «Fame story». Ο Νίκος Κοκλώνης το είπε αινιγματικά: «Νιώθω ότι θα γίνει το Fame Story.

    Έρχεται η στιγμή που θα λέμε έρχεται το Fame Story στον αέρα του…», δήλωσε δίχως να αποκαλύψει σε ποιο κανάλι θα προβάλλεται. «Δε λέω, αλλά κοντά μας θα είναι», πρόσθεσε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να το δούμε στο Star ή τον Alpha.

    Χωρίς το μουσικό talent show, επανέρχεται στο κάδρο το «The Voice of Greece».

    Το σχέδιο που συζητά το κανάλι με τον Ατζούν Ιλιτζαλί είναι να αλλάξει όλη η κριτική επιτροπή και να μπουν νέα πρόσωπα, καθώς θεωρείται ότι μετά από επτά σεζόν ο Σάκης Ρουβάς, η Έλενα Παπαρίζου, ο Πάνος Μουζουράκης και ο Κωνσταντίνος Αργυρός (τα τελευταία 2 χρόνια) έχουν εξαντλήσει το περιθώριο της προσφοράς τους.

    Μετά το One, άνοιξε η όρεξη του Διονύση Παναγιωτάκη για ραδιόφωνο

    Έχοντας πουλήσει το Action24 στο επενδυτικό «τρίδυμο» Εξάρχου, Καϋμενάκη, Μπάκου και αγοράσει το Nine με λιγότερα χρήματα αποκτώντας τον τίτλο One TV (που σήμερα αριθμεί 380.000 τηλεθεατές) από την Alter Ego Media, ο Διονύσης Παναγιωτάκης διαθέτει ενδεχομένως ρευστό για αγορά ραδιοσταθμού εφόσον βρει κάποια καλή ευκαιρία.

    Μια σχετικά ορατή ευκαιρία είναι ο ΑΜ FM που ζητά από το ΕΣΡ να του παραχωρηθεί Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας μετά από «αίτηση θεραπείας» κατά παλαιότερης απορριπτικής απόφασης, που είχε εκδοθεί το 2010.

    Σε αυτή την απόφαση το Ραδιοτηλεοπτικό είχε «κόψει» τον «ΑΜ FM», επειδή δεν πληρούσε δύο βασικές προϋποθέσεις που είχαν να κάνουν με τη συμμετοχή του στη διαγωνιστική διαδικασία του 1996, και τη λειτουργία του στις 31 Δεκεμβρίου 2004.

    3 κανάλια ερίζουν για τον Στράτο Διονυσίου

    Τρία κανάλια διεκδικούν τη μίνι βιογραφική σειρά μυθοπλασίας «Εγώ ο ξένος» (8 επεισόδια) για τον Στράτο Διονυσίου. Η πλοκή θα ξετυλίγει το νήμα της ζωής του λαϊκού ερμηνευτή από τα νεανικά χρόνια του η δεκαετία του 1950 και θα ολοκληρώνεται στα 1990, όταν ο λαϊκός βάρδος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών. Στην επιλογή των ηθοποιών λόγο θα έχουν τα παιδιά του λαϊκού ερμηνευτή.

    Δημοσιογράφους που κάνουν «γκελ» αναζητεί το Open

    Από έλλειψη ηχηρών ονομάτων πάσχει το Open που αναζητεί παρουσιαστή για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, από τότε που η Πόπη Τσαπανίδου αποχώρησε για να εκτελεί χρέη εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ.

    Η Ματίνα Παπαδέα αποδεικνύεται προσώρας ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και τα πάει καλά στη θέση της. Όμως ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης στο κανάλι, και άνθρωπος των ειδήσεων από τα επαγγελματικά «γεννοφάσκια» του, θέλει να εντάξει στο πρόγραμμα και ενημερωτικές εκπομπές στο δρόμο προς τις εκλογές. 

    Τέλος από το ΔΣ του bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

    Υπό τον πλήρη έλεγχο του ομίλου ΣΚΑΪ πέρασε το Δ.Σ. του bwinΣΠΟΡ FM 94.6, με τον συνιδρυτή του ραδιοσταθμού, Χρήστο Σωτηρακόπουλο, να μην ανανεώνει την θητεία του. Πρόεδρος είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Σπανολιός και διευθύνουσα σύμβουλος η Εύη Κουτσαυτάκη.

    Ποιος ανεβάζει περισσότερο τον «μεταγραφικό» πυρετό στην TV; 

    Ένα sudoku για δυνατούς λύτες καλούνται να λύσουν οι διευθυντές προγράμματος των καναλιών αυτήν την περίοδο – παραδοσιακά μεταγραφική – και εκτάκτως προεκλογική. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι η Σίσσυ Χρηστίδου ανανεώνει στο Mega αλλά για εκπομπή τα Σαββατοκύριακα.

    Στον Alpha έρχεται το Secret Song με τη Ναταλία Γερμανού. Η Σοφία Αλιμπέρτη, έρχεται στον ΑΝΤ1 με το «Dr.Oz».

    Ο Νίκος Μουτσινάς λέει αντίο στον ΣΚΑΪ και στο «Καλό µεσηµεράκι», αφού µετακοµίζει μάλλον στο Star, ο ΣΚΑΪ καλωσορίζει τον Μάρκο Σεφερλή αλλά και τον Χρήστο Φερεντίνο για την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού «Ο µονοµάχος», η Φαίη Σκορδά παραμένει στη µεσηµεριανή ζώνη του ΣΚΑΪ ενώ ο ΑΝΤ1 συζητά με την Ιωάννα Μαλέσκου είτε για την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου, είτε για παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού.

    Ο Γιώργος Μητσικώστας στο Action24

    Ο Γιώργος Μητσικώστας φαίνεται να επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από αρκετά χρόνια μέσα από την συχνότητα του ACTION24. Η επιστροφή του θα γίνει με σατιρική εκπομπή και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μαζί του και τον Μάκη Παπασημακόπουλο. 

    Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η Nova…

    Αιφνιδιάζει η είδηση στα ξένα πρακτορεία ότι η Apple ετοιμάζει προσφορά για τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League. Η αναφορά έγινε από το Bloomberg News, ενώ πέρα από το ενδιαφέρον της για το αγγλικό ποδόσφαιρο η καλιφορνέζικη εταιρεία έχει ενδιαφερθεί και για το ιταλικό.

    Τυχόν επιτυχής εξέλιξη της διαπραγμάτευσης δεν επηρεάζει τη δική μας Nova που από τον Αύγουστο του 2022 και για τις επόμενες 6 σεζόν έως και το 2028, όλοι οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών της Nova θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν αποκλειστικά τις αναμετρήσεις της Premier League μέσα από τη συμφωνία που εξασφάλισε για τους Έλληνες φιλάθλους.

    Τι σχέση έχουν τα ραδιόφωνα με τη Volkswagen; 

    Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η Ραδιοφωνική Πλατφόρμα μέσω radioplayergreece.gr.

    Η σελίδα παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής και έχει αναπτύξει application, στο οποίο προτείνεται μόνο ο σταθμός Εν Λευκώ.

    Ο ευρωπαϊκός φορέας Radioplayer έχει ήδη κλείσει συμφωνία με την Volkswagen, σύμφωνα με την οποία θα είναι εξαρχής τοποθετημένη στα οχήματά της η εφαρμογή με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τους οποίους μπορεί κανείς να παρακολουθεί καταναλώνοντας δεδομένα.

    Στην ελληνική εταιρεία συμμετέχουν 17 εταιρείες με 22 Ρ/Σ: Η Frontstage (Μελωδία, En Lefko, Hit, Red, Kids Radio), ο Όμιλος ΣΚΑΪ (ΣΚΑΪ, Σπορ FM, Μέντα, Pepper, Happy FM), η Star Investments (Δίεση, Δρόμος, Alpha), ο Όμιλος των Αττικών Εκδόσεων (Athens Dee Jay, Rock FM, Λάμψη), o Όμιλος Real (Real FM, Ελληνικός FM) με 9,09%, ο Όμιλος ΑΝΤ1 (Easy, Ρυθμός)  και ο Όμιλος Πολίτη  (Sfera, Music). Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 2.000 ευρώ.

    Στο Attica ο Βασίλης Σκουρής

    Ως σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα συνεχίσει στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV ο Βασίλης Σκουρής. 

    Στον ΑΝΤ1+ οι «Ψυχοκόρες»

    Οι «Ψυχοκόρες» θα είναι η πρώτη μεγάλη παραγωγή μυθοπλασίας της εταιρείας Feelgood που θα κάνει πρώτα πρεμιέρα την επόμενη τηλεοπτική σεζόν στη συνδρομητική υπηρεσία ΑΝΤ1+ για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο ελεύθερο κανάλι. 

    Από τα κουπόνια για σούπερ μάρκετ στη δωρεάν παράδοση εφημερίδας με αγορές…

    Είχαμε συνηθίσει οι εφημερίδες να ενθυλακώνουν κουπόνια για αγορές των αναγνωστών από τα σούπερ μάρκετ.

    Τώρα έχουμε το φαινόμενο οι εφημερίδες να έρχονται δωρεάν σπίτι μας με αγορές από υπηρεσίες delivery.

    Από αυτήν την εβδομάδα και κάθε Κυριακή, το Πρώτο Θέμα έρχεται στην πόρτα των καταναλωτών, μέσα από κάθε παραγγελία στο efood market.

    Αφού εξαντλείται η πλήρης έκδοση με τα ένθετα περιοδικά της, θα διανέμεται η απλή έκδοση.

    Να θυμίσουμε ότι το Πρώτο Θέμα είχε συνεργασία με τα kioskys που εξαγοράστηκαν από το e-food.

     

    Διαβάστε επίσης: