• Media

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Η προεκλογική πρεμούρα για πρόγραμμα και ρευστό περιμένοντας τον νέο διευθύνοντα από τη real life

    Κωνσταντίνος Ζούλας

    Κωνσταντίνος Ζούλας


    Αναβρασμός επικρατεί στα κλειστά προεδρο-διευθυντικά γραφεία αλλά στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου – όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα σε περιόδους κρίσης και προ των εκλογών.

    Ο πρόεδρος και εκτελών επίσης χρέη διευθύνοντος συμβούλου Κωνσταντίνος Ζούλας κάνει τα αδύνατα δυνατά για να παραδώσει ένα επικοινωνιακά «φαραωνικό» – για τα δικά του δεδομένα – έργο, έχοντας τεκμήρια για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα όχι όμως και για το ενημερωτικό που είναι και τα …χωράφια του.

    Πάντως στο παρά 5’ των εκλογών η κυβέρνηση κατέρριψε το άλλοθι της μετριότητας της ΕΡΤ εξαιτίας έλλειψης ρευστού, αίροντας την υποχρέωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (με υπουργική απόφαση Θεόδωρου Σκυλακάκη) να επιστρέφει όσα χρήματα τής μένουν στο ταμείο. Έτσι το ποσό που θα παραμείνει εντός ΕΡΤ εκτιμάται πως θα είναι της τάξης των 8,7 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διατεθεί και για πρόγραμμα.

    Καθώς λοιπόν οι μετοχές των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων δεν τραβάνε στο Χρηματιστήριο της τηλεθέασης ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας δίνει εντολές στα στελέχη του να φέρουν προτάσεις για σήριαλ ή ψυχαγωγικά φορμά και εννοείται να ξαναβάλουν μπρος προγράμματα που βρίσκονταν στο ψυγείο λόγω έλλειψης ρευστού. Μια πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η συμμετοχή του Θανάση Τσαλταμπάση σε σήριαλ με πρωτότυπο σενάριο και μια ιστορία που λαμβάνει χώρα στις φυλακές.

    Πάντως τα στελέχη της δημόσιας ΕΡΤ δεν κρύβουν την αγωνία τους για το μέλλον (τους) πόσο μάλλον όταν διαρρέονται πληροφορίες ότι πιθανότατα μετά τις εκλογές καταφθάνει στο Ραδιομέγαρο ο Σπύρος Ζαβιτσάνος, Managing Director της εταιρείας μέτρησης τηλεθέασης The NIELSEN Company Greece για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, που καλύπτει προσωρινά ο Κ. Ζούλας από τότε που αποχώρησε ο Γιώργος Γαμπρίτσος

    Κάποιος λείπει

    Στην ανανέωση της θητείας των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ έως τις 31 Δεκεμβρίου προχώρησε το ΔΣ της εταιρείας.

    Πρόκειται για τους Φώτη Καφαράκη (γενικό διευθυντή Ενημέρωσης), Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου (γενικό διευθυντή Προγράμματος), Γιάννη Βουγιουκλάκη (γενικό διευθυντή Τεχνολογίας και Λειτουργίας Μέσων), Μιχάλη Νούτζιεντ (προϊστάμενο Τομέα Τεχνολογίας Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργίας Μέσων), Αρίστωνα Κοντιζά (προϊστάμενο Τομέα Λειτουργίας Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργίας Μέσων) και Ευάγγελο Λουριδά (γενικό διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών). Πρόσφατα ανανεώθηκε η θητεία του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ3 Φίλιου Στάγκου.

    Ο διευθυντής ειδήσεων που λείπει από το «κάδρο» ακούγεται ότι θα αναλάβει κυβερνητικό πόστο μετά τις εκλογές.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ