• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάιο και αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος – Τι θα πει το βράδυ στον ALPHA

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών μέσα στον Μάιο προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές».

    Χωρίς να διευκρινίσει ποια από τις Κυριακές του μεθεπόμενου μήνα θα είναι η εκλογική για την πρώτη κάλπη, ο κ. Μητσοτάκης, με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώνει το κυρίαρχο σενάριο, μετά από το «κάψιμο» της 9 Απριλίου που προκάλεσε η τραγωδία των Τεμπών, και ταυτοχρόνως, βγάζει εκτός εκλογικού σχεδιασμού τις φήμες περί πλήρους εξάντλησης της τετραετίας, με προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ακόμα και τον Ιούλιο.

    Πάντως, ο συγκεκριμένος μήνας δεν αποκλείεται να είναι εκλογικός, καθώς, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά δεδομένα, μετά από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας φαίνεται πως απομακρύνεται. Και ως εκ τούτου, πιθανότατα, θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεύτερη κάλπη προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, αν βεβαίως, δεν υπάρξει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή, πράγμα που χωρίς να αποκλείεται, θεωρείται ελάχιστα πιθανό, με βάση τις θέσεις που εκφράζουν τα τρία μεγάλα κόμματα και κυρίως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

    Στις ειδήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, «βγάζει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συγκεκριμένη συνέντευξη, είναι και η προαναγγελία περί επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ιταλική εταιρία (Hellenic Train) που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και λειτουργεί τους επιβατικούς σιδηροδρόμους στη χώρα μας. Με τον τρόπο αυτό, ο Πρωθυπουργός αφαιρεί από τη «φαρέτρα» του κ. Τσίπρα ένα ισχυρό προεκλογικό «χαρτί» και ενισχύει το κυβερνητικό αφήγημα απέναντι στην οργή της κοινωνίας, όπως αυτή αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις μετά το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

    Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, εξαγγέλλει την πρόθεση του να ξεκινήσει την επόμενη τετραετία η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος για να προχωρήσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, όπως η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Δηλαδή, την κατάργηση του περίφημου άρθρου 16 τους Συντάγματος, το οποίο ήταν «σημαία» της ΝΔ, που υπεστάλη, και το οποίο δεν επιτρέπει τη λειτουργία  ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας.

    Διαβάστε επίσης 

    Με τον υπουργό Άμυνας της Ιταλίας θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κώστας Αχ. Καραμανλής: Με «ντοκουμέντα» στη Βουλή προετοιμάζει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις επόμενες εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ