array(0) {
}
        
    
Menu
0.1%
Τζίρος: 221.93 εκατ.

Έ. Χουλιάρα (AstraZeneca): Καινοτομία υπό «διωγμό» – Το χρηματοδοτικό κενό του 1 δισ. και ο κίνδυνος των αποσύρσεων

Media

Financial Times: Η Ελλάδα νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη

Comments

Στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα αναδεικνύεται νικήτρια στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη, παρά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, καταλήγει δημοσίευμα των «Financial Times».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας OAG που επικαλούνται οι «FT», παρά το γεγονός ότι οι θέσεις στις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί τον Αύγουστο στην Ευρώπη είναι μειωμένες κατά 31% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 – δηλαδή ο αριθμός των επιβατών παραμένει σαφώς κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα – στα δρομολόγια προς την Ελλάδα η κίνηση τον Αύγουστο έχει ξεπεράσει τα προ κορονοϊού δεδομένα, και είναι αυξημένη κατά 2%.

Αντίθετα, μεγάλη πτώση παρατηρείται σε άλλους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Ισπανία, έναν από τους σημαντικότερους μεσογειακούς προορισμούς, καθώς οι αντίστοιχες θέσεις για πτήσεις είναι μειωμένες κατά 25%.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι «Financial Times», «Τα σταθερά μηνύματα από την Ελλάδα, ότι είναι ανοιχτή στον τουρισμό, φαίνεται ότι αποφέρουν καρπούς».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κύριοι παράγοντες για την ανάκαμψη των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία. Κατά την OAG η προγραμματισμένη χωρητικότητα των πτήσεων από αυτές τις τρεις αγορές είναι αυξημένη κατά 25%, 31% και 26% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, παρά το παρά το γεγονός ότι το 2019 ήταν χρονιά-ρεκόρ όσον αφορά τις αφίξεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Μέχρι τέλη Αυγούστου οι πρώτες εκταμιεύσεις των ενισχύσεων για τους πυρόπληκτους

Παράταση πληρωμής φόρων στη Βόρεια Εύβοια

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα – Επιβεβαιώνει ότι φέρει ακέραιη την ευθύνη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚΑΪ: Γιατί ο Αλαφούζος επέλεξε τον Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη για CEO;
Αναδρομικά voucher τροφίμων από τον Μάρτιο του 2024 – Ποιοι θα λάβουν την ενίσχυση το φθινόπωρο
Θέμα ωρών η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ – Τι αλλάζει στις δόσεις για την πληρωμή του φόρου
Θεοδωρικάκος στο συνέδριο του BHCCI: «Το διμερές εμπόριο είναι στα 5,4 δισ. ευρώ»
Πιερρακάκης: «Η οικονομία διαρκώς βελτιώνει τις επιδόσεις της, παρά το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε»
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 20 Μαρτίου
Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία
Κώτσηρας: Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που λαμβάνει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας
ΥΠΕΘΟ: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων εώς 30/4 για παραχώρηση αιγιαλού
Δήμας: Η Ελλάδα ενισχύει τη συνδεσιμότητα και τον ρόλο των λιμένων στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους μεταφορών