• Media

    «Επιστρέψαμε» είπαν οι Ράδιο Αρβύλα. Κι ο Θοδωρής Κυριακού; «Στο αυτογκόλ δεν σου φταίει ο αντίπαλος» απαντούν οι τηλεθεατές


    Πρώτη εκπομπή στον Αnt1 μετά το ροζ σκάνδαλο, στην εποχή της «μαύρης» πανδημίας, του «ροζ» Survivor και του πολύχρωμου -για την ώρα- Master Chef.

    Οι Ράδιο Αρβύλα επέστρεψαν, αμήχανοι, μουδιασμένοι, κι επιθετικοί μαζί, παπαγαλάκια του δικού τους αυτοσαρκασμού, τρεις αντί για τέσσερις, με πολιτικό αντί για κοινωνικό περιεχόμενο, γιατί η κοινωνία κλαίει (ακόμη), φωνάζει, είναι θυμωμένη, καταδικάζει, αλλάζει κανάλι, εξοργίζεται, ξέρει ποιοι είναι οι ένοχοι, ακόμη κι αν εκείνοι δεν το παραδεχτούν ποτέ.

    Από τα 6.500 Tweets, το 90% ήταν «για την ξεφτίλα σας», έγραφαν σχεδόν ταυτόχρονα οι πρώην fans τους, με άμεσο λόγο, καυστικό, απαξιωτικό πλέον.

    Ράδιο Αρβύλα.

    «Στην τελευταία τους εκπομπή είπαν ότι αυτό που παρουσίασαν δεν ήταν το Ράδιο Αρβύλα. Ότι θα το σκεφτούν αν συνεχίσουν την εκπομπή με αυτές τις συνθήκες. Με δύο εβδομάδες διάλειμμα παρουσίασαν σήμερα το Ράδιο Ξεφτίλα κατηγορώντας τους πάντες. Ντροπή γι’ αυτά τα κορίτσια», ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κείμενα που γράφτηκαν στο Τwitter.

    Ράδιο Αρβύλα.

    «Οι Ράδιο Αρβύλα χθες κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να τους φιμώσει. Ο επίσημος Ant1TV το επιβεβαιώνει; Μπορεί να κατονομάσει κάποιο κυβερνητικό στέλεχος που να ζήτησε την παύση της εκπομπής; Αν όχι λένε εκ νέου ψέματα στους τηλεθεατές», αναφέρει τηλεθεατής της εκπομπής.

    Θοδωρής Κυριακού

    Εκείνοι απτόητοι, συνεχίζουν το …έργο τους. «Επιστρέψαμε», ήταν το καλωσόρισμα του μαυροφορεμένου Αντώνη Κανάκη, για να επαινέσει το προφίλ του συνεργάτη του που αντικατέστησε στην καρέκλα, τον …ακατονόμαστο. Και οι μουσικές καρέκλες συνεχίστηκαν. Με ένα μάλλον αποτυχημένο «Καμ Μπακ».

    Μισή ώρα μετά την έναρξη της εκπομπής παρουσιάστηκε το πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα. Οι παρουσιαστές είχαν ήδη προλάβει να παίξουν με τον αριθμό 3, να παρουσιάσουν μόλις 3 βίντεο με παιδάκια, αν και όπως είπαν, δέχτηκαν απίστευτα πολλά μηνύματα συμπαράστασης από τον κόσμο. Ήταν όλο αμήχανο, σα να διάβαζαν από autocue και τις ανάσες τους, αλλά δεν μπορούσες ούτε να γελάσεις, ούτε να τους λυπηθείς.

    Ράδιο Αρβύλα.

    Στα 60 λεπτά εκπομπής, «τα 62 κατηγορούσε την κυβέρνηση επειδή δεν ήξερε τι άνθρωπος καθόταν δίπλα του», έγραφαν οι πρώην θαυμαστές των παρουσιαστών.

    Ποδοσφαιρικό χιούμορ, χιούμορ στρατευμένων, «νέα» συνταγή και σκαλέτα, πολιτική, γιατί «πάντα φταίνε οι άλλοι», και όπως είναι γνωστό η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση.

    Οι ίδιοι επιμένουν ότι πρόκειται για την «τελευταία σατιρική εκπομπή στην τηλεόραση», -λες κι αυτό θα τους σώσει-, και σα να συμβουλεύτηκαν επικοινωνιολόγο, το έκαναν πολιτικό θέμα, πολιτικοποίησαν το πρόβλημα, λέγοντας ξανά και ξανά, πως με αφορμή το revenge porn του στενού τους συνεργάτη, φίλου, συμπαρουσιαστή, Στάθη Παναγιωτόπουλου, έγινε απόπειρα διακοπής της εκπομπής.

    Η πρώην …οικογένεια δεν γνώριζε. Ούτε για τα δύο χρόνια στο δικαστήριο με την κοπέλα, τα ροζ βίντεο, τις γυμνές φωτογραφίες, ούτε για τα τι-σερτ Sirina…

    «Θα περάσουμε πολύ ωραία», επέμεναν. Αντί για μια συντηρητική και σεμνή στάση, επέλεξαν το θράσος. Και την επιλεκτική μνήμη. Σα να μην έχει συμβεί.

    Παρατηρήσαμε και τις διαφημίσεις… Τσάι, κοτόπουλα, αλλαντικά, ξυραφάκια για άνδρες, γυαλιά, κρεβάτια, παστίλιες, οδοντόκρεμες, σοκολάτες, ασφάλειες αυτοκινήτων, σούπερμαρκετ. Σερβιέτες και σαμπουάν. Δούκισσα Νομικού και Ντορέτα Παπαδημητρίου, σαν πρόσωπα των χορηγών.

    Και οι πρώτες αντιδράσεις; «Είστε μια σοβαρή εταιρία. Είναι ντροπή να στηρίζετε αυτούς τους θρασύτατους κι ελεεινούς ανθρώπους», μία από αυτές. «Να ξέρουμε πόσο κοστολογείται τελικά η αξιοπρέπεια.» Και: «Να αλλάξετε πάροχο… Είναι χορηγός της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα.»

    Θοδωρής Κυριακού

    Και η τηλεθέαση; Δεν ξεπέρασε το 23%. Οι απαντήσεις από τον Πρόεδρο του Ομίλου Ant1, Θοδωρή Κυριακού είναι ακόμη στον αέρα. Τι απαντά αλήθεια σε χαρακτηρισμούς και σχόλια όπως «λαμόγια», «νέοι Λαζόπουλοι», «μαϊντανοί», «ατάλαντοι», «γλίτσες», «δημόσιοι εισαγγελείς», «ό,τι πιο κακόγουστο στην ελληνική τηλεόραση», «κανένας να μην τους βλέπει», «δεν θα ξαναδούμε Αnt1 μέχρι να τους κόψουν», «ένα καλοριφέρ όλη η εκπομπή», «μια αρβύλα που βρωμάει»;

    Μήπως ήρθε η στιγμή να καθαρίσουν οι αρβύλες και να ανάψουν επιτέλους τα καλοριφέρ;

    Διαβάστε επίσης:

    Ράδιο Αρβύλα: Επιστρέφει κανονικά με το νέο έτος – Το πρώτο trailer χωρίς τον Παναγιωτόπουλο

    Θοδωρής Κυριακού: Όλα για την… αρβύλα μου

    Άρθρο παρέμβαση-Θοδωρής Κυριακού: Προτίμησε τα νούμερα (και) τα …νούμερα



    ΣΧΟΛΙΑ