• Media

    Πανικός στο Διαδίκτυο: Έπεσε το Instagram, άγνωστοι οι λόγοι για τη διακοπή λειτουργίας

    • NewsRoom


    Προβλήματα με τη λειτουργία του Instagram αντιμετώπισαν το πρωί της Τετάρτης  εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, καθώς η δημοφιλής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης βρέθηκε εκτός λειτουργίας για αρκετή ώρα για άγνωστους ακόμη λόγους. Χιλιάδες ήταν και τα μηνύματα διαμαρτυρίας στο Twitter, με την εταιρεία να μην έχει ενημερώσει επισήμως για το πρόβλημα.

    Το #instagramdown έγινε νούμερο 1 trend μέσα σε λίγα λεπτά.

    Το Instagram ανήκει στο Facebook Inc.

    Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών οι συνιδρυτές του Instagram, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ.

    Οι Σίστρομ και Κρίγκερ δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους της αποχώρησής τους. Ο Σίστρομ έγραψε σε ανάρτησή του σε μπλογκ ότι σχεδιάζουν να έχουν κάποιο χρόνο εκτός εργασίας και να εξερευνήσουν «την περιέργεια και την καινοτομία τους».

    Επίσης, δεν διευκρινίστηκε ποια θα είναι η τελευταία ημέρα της εργασίας τους στο Instagram, αλλά θα είναι σύντομα, σύμφωνα με την εταιρία.

    Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από τους Σίστρομ και Κρίγκερ (και οι δύο απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ) τον Οκτώβριο του 2010. Μέσα σε δύο μήνες, δηλαδή τον Δεκέμβριο του ίδιο χρόνου, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000.

    Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέλος εποχής για το Instagram: Αποχωρούν οι ιδρυτές του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Instagram: Αυτά είναι τα πιο όμορφα road trips στον κόσμο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ