• Business

    Τέλος εποχής για το Instagram: Αποχωρούν οι ιδρυτές του

    • NewsRoom


    Παραιτήθηκαν από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών οι συνιδρυτές του Instagram, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

    Οι Σίστρομ και Κρίγκερ δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους της αποχώρησής τους. Ο Σίστρομ έγραψε σε μία ανάρτησή του σε μπλογκ ότι σχεδιάζουν να έχουν κάποιο χρόνο εκτός εργασίας και να εξερευνήσουν «την περιέργεια και την καινοτομία τους».

    Επίσης, δεν διευκρινίστηκε ποια θα είναι η τελευταία ημέρα της εργασίας τους στο Instagram, αλλά θα είναι σύντομα, σύμφωνα με την εταιρία.

    Το Instagram ανήκει στο Facebook Inc.

    Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από τους Σίστρομ και Κρίγκερ (και οι δύο απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ) τον Οκτώβριο του 2010. Μέσα σε δύο μήνες, δηλαδή τον Δεκέμβριο του ίδιο χρόνου, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000.

    Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο χρήστης μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία μέσω της εφαρμογής ή να χρησιμοποιήσει κάποια που έχει ήδη αποθηκευμένη στο τηλέφωνό του. Πριν την κοινοποιήσει μπορεί να εφαρμόσει εφέ και φίλτρα, να προσθέσει περιγραφή και τοποθεσία και να την κοινοποιήσει κατευθείαν σε Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr και Foursquare.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Και όμως… αγοράζουν ρούχα για μια selfie στο Instagram

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως μια influencer έχτισε μια επιχείρηση των 1 δισ. δολαρίων στο Instagram



    ΣΧΟΛΙΑ