• Media

    Action Aid: Διαγωνισμός για νέους δημοσιογράφους με θέμα την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ActionAid» οργανώνει διαγωνισμό για νέους δημοσιογράφους και δημιουργούς περιεχομένου με θέμα την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, με τίτλο «Write for Inclusion».

    Ο διαγωνισμός είναι ήδη σε εξέλιξη μέχρι τις 13 Οκτωβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας 18-35 ετών, τα οποία δεν απαιτείται να διαθέτουν πτυχίο δημοσιογραφίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή έγκυρων ταξιδιωτικών εγγράφων για ταξίδι εντός ΕΕ και η γνώση της αγγλικής γλώσσας. Άτομα από ευάλωτες ομάδες ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση.

    Οι νικητές θα επιλεγούν από πενταμελή κριτική επιτροπή με βάση την πρωτοτυπία, την προσέγγιση του θέματος, την έρευνα, την ευκρίνεια του μηνύματος και τη συνολική εικόνα. Το πρώτο βραβείο είναι η συμμετοχή σε ταξίδι αλληλεγγύης της ActionAid, ενώ το δεύτερο βραβείο αφορά στη συμμετοχή των δώδεκα πρώτων του διαγωνισμού σε σεμινάριο για την ηθική δημοσιογραφία, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αυστριακή Πλατφόρμα για τη Δημοσιογραφία και την Πολιτική Ανάπτυξης «Austrian Platform for Journalism and Development Policy» και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Βιέννης (FH).



    ΣΧΟΛΙΑ