• LIFE&STYLE

    Μάθιου Πέρι: Τι είναι το Pickleball που έπαιζε ο γνωστός ηθοποιός λίγο πριν πεθάνει

    • NewsRoom
    Γραφιστική απεικόνιση του Pickleball

    Γραφιστική απεικόνιση του Pickleball


    Ο Μάθιου Πέρι έφυγε πριν από λίγα 24ωρα από τη ζωή σκορπώντας τη θλίψη σε εκατομμύρια θαυμαστές. Βασικός μέλος στη σειρά «Φιλαράκια» ο Πέρι αγαπήθηκε πολύ, αν και η ζωή του είχε πολλά σκοτάδια και εξαρτήσεις που μπόρεσε κάποια στιγμή να πολεμήσει και να νικήσει.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο Μάθιου Πέρι πέθανε αφού είχε γυρίσει στο σπίτι του μετά από ένα επίπονο δίωρο όπου έπαιζε Pickleball. Λίγη ώρα μετά πέθανε στο τζακούζι του μόνος.

    Τι είναι όμως αυτό το άθλημα; Το Pickleball το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στο εξωτερικό, αλλά ακόμη δεν έχει επεκταθεί στην Ελλάδα. Μάλιστα το 2021  ο Economist το ανακήρυξε επίσημα ως “fastest growing sport in America” καθώς οι ενεργοί παίκτες αυξήθηκαν κατά σχεδόν 22% μέσα σε ένα έτος. Αγγίζοντας πλέον τους 4,2 εκ. ετησίως και με πολλά σχολεία να το εντάσσουν στο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων τους.

    Το Pickleball είναι ένα παιχνίδι, το οποίο κερδίζει ιδιαίτερα σε δημοφιλία το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ.

    Συνδυάζει στοιχεία από το τένις, το ping pong και το badminton. Παίζεται με μια μικρότερη εκδοχή της ρακέτας του τένις και μια μπάλα που μοιάζει με μια μεγαλύτερη μπάλα του τένις τραπεζιού.

     

     

     

    Ένας από τους λόγους  έχει καταστεί ιδιαίτερα αγαπητό είναι οι απλοί τους κανόνες που το καθιστούν προσιτό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και δεξιοτήτων.

    Θα χρειαστείτε μόνο τρία στοιχεία για να μπορέσετε να παίξετε pickleball:

    Τα κουπιά: Αυτά είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή άλλα υλικά υψηλής τεχνολογίας. Όσον αφορά τις διαστάσεις, το πλάτος και το μήκος τους δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 61 εκατοστά.
    Μπάλες: Είναι κατασκευασμένες από πλαστικό με μικρές οπές. Οι διαστάσεις τους κυμαίνονται μεταξύ 7 και 7,5 εκατοστών σε διάμετρο. Το βάρος τους κυμαίνεται μεταξύ 22 και 26 γραμμαρίων.
    Δίχτυ: Μοιάζει πολύ με αυτά που χρησιμοποιούνται στο τένις ή στο paddle tennis. Έχουν μήκος 6,7 μέτρα και ύψος 91,44 εκατοστά στα άκρα και 86 εκατοστά στο κέντρο.

    Οι κανόνες του παιχνιδιού

    • Παίζεται σε ζευγάρια ή μεμονωμένα.
    • Η ομάδα ή ο παίκτης που φτάνει τους 11, 15 ή 21 πόντους κερδίζει το σετ. Ο νικητής πρέπει πάντα να προηγείται κατά δύο πόντους του αντιπάλου.
    • Ένας πλήρης αγώνας διαρκεί 3 σετ.
    • Το γήπεδο πρέπει να είναι λείο και μπορεί να στηθεί με φορητά δίχτυα. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 13,4 μέτρα μήκος και 6 μέτρα πλάτος.
    • Κανένας παίκτης δεν μπορεί να χτυπήσει την μπάλα ή να παίξει αν δεν αναπηδήσει μία φορά σε κάθε πλευρά.
    • Η μπάλα σερβίρεται από κάτω, δηλαδή με την κίνηση του κουπιού κάτω από τη μέση με μια κίνηση προς τα πάνω. Η μπάλα δεν πρέπει να αναπηδά στην πλευρά του σερβίροντος στο γήπεδο.
    • Βεβαιωθείτε ότι η μπάλα εισέρχεται στο κουτί του σερβίς διαγώνια απέναντι από το σημείο όπου έγινε το σερβίς.
    • Μπορεί να αναπηδήσει μόνο μία φορά εντός των ορίων του γηπέδου του αντιπάλου. Αν αναπηδήσει εκτός, το χτύπημα είναι άκυρο, αλλά αν χτυπήσει δύο φορές στο έδαφος, ο πόντος κατακυρώνεται στην ομάδα που έκανε το χτύπημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάθιου Πέρι: Μπορεί η επίπονη άσκηση να προκαλέσει ανακοπή; Ειδικός απαντά



    ΣΧΟΛΙΑ