• LIFE&STYLE

    MasterChef: Τι απαντά ο Φ. Παπασπύρου για το γλυκό – αντιγραφή (pics & video)

    παπασπυρου

    Φίλιππος Παπασπύρου


    Σάλος προκλήθηκε μετά την προβολή του προχθεσινού επεισοδίου του Masterchef, όπου καλεσμένος σεφ ήταν ο Φίλιππος Παπασπύρου. Ο κ. Παπασπύρου είχε την αποστολή να παρουσιάσει στους παίκτες μια σοκολατένια δημιουργία, υψηλής γαστρονομίας και έπειτα οι διαγωνιζόμενοι να συναγωνιστούν πάνω στη δημιουργία του γλυκού αυτού. «Αντιγραφή πιάτου. Πάμε να υποδεχθούμε τον σημερινό καλεσμένο, δημιουργό του πιάτου που θα κληθείτε να αντιγράψετε», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς στο χθεσινό MasterChef.

    Μετά την προβολή του εν λόγω επεισοδίου, η επίσκεψη του κ. Παπασπύρου στο δημοφιλές ριάλιτι μαγειρικής έγινε αντικείμενο σχολιασμού στον αέρα του Πρωινού, όπου αποκάλυψαν ότι το σοκολατένιο γλυκό που παρουσίασε ο καλεσμένος σεφ στο διαγωνισμό είναι αντιγραφή της δημιουργίας του Γάλλου σεφ Andrien Bozzolo. Συγκεκριμένα, μια φίλη του Νίκου Παρτσώλη στο Πρωινό, εντόπισε πως είχε δει στο Instagram του διάσημου pastry chef Adrien Bozzolo, το ίδιο γλυκό.

    γλυκο αντιγραφη
    Τα δύο γλυκά, η δημιουργία του Φ. Παπασπύρου, όπως παρουσιάστηκε στο Masterchef και η δημιουργία του

    Οι συντελεστές της εκπομπής «Το Πρωινό» μάλιστα έδειξαν τα δύο γλυκά συγκριτικά, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ο Γάλλος δημιουργός του γλυκού τοποθετήθηκε δημόσια λέγοντας «Βρίσκω ανέντιμο από την πλευρά αυτού του σεφ να οικειοποιείται τη δουλειά ενός άλλου. Κυρίως στην τηλεόραση. Σας ευχαριστώ που μου το στείλατε».

    Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε πλήθος σχολίων, πλήττοντας την παρουσία του Φίλιππου Παπασπύρου στο ριάλιτι. Μετά την έκταση που πήρε το θέμα κ. Παπασπύρου θέλησε να τοποθετηθεί, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, θέλοντας να δώσει τέλος στο σκανδαλώδη σχολιασμό γύρω από το όνομά του.

    Με μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο κ. Παπασπύρου ανέφερε τα εξής:

    «Με αφορμή όλη αυτή τη δημοσιότητα που προέκυψε για το γλυκό «Pâte sablée» θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι καλέστηκα να ετοιμάσω ένα εντυπωσιακό γλυκό, αντάξιο των απαιτήσεων μίας εκπομπής όπως το Masterchef. Έτσι, δημιούργησα μία συνταγή που δεν διατίθεται προς πώληση στα καταστήματά μας με πολλές παράλληλες παρασκευές σε συγκεκριμένο χρόνο όπως μου ζητήθηκε. Όλες οι συνταγές που συνθέτουν το γλυκό είναι δικές μου. Το «ΣΤΗΣΙΜΟ» του γλυκού το εμπνεύστηκα από online δημιουργικές ιδέες & τάσεις όπως άλλωστε κάνουμε όλοι μας».

    Δείτε παρακάτω τη δημοσίευση του Φίλιππου Παπασπύρου:

    View this post on Instagram

    Με αφορμή όλη αυτή τη δημοσιότητα που προέκυψε για το γλυκό «Pâte sablée» θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι κλήθηκα να ετοιμάσω ένα εντυπωσιακό γλυκό, αντάξιο των απαιτήσεων μίας εκπομπής όπως το Masterchef. Έτσι, δημιούργησα μία συνταγή που δεν διατίθεται προς πώληση στα καταστήματά μας με πολλές παράλληλες παρασκευές σε συγκεκριμένο χρόνο όπως μου ζητήθηκε.Όλες οι συνταγές που συνθέτουν το γλυκό είναι δικές μου.Το «ΣΤΗΣΙΜΟ» του γλυκού το εμπνεύστηκα από online δημιουργικές ιδέες & τάσεις όπως άλλωστε κάνουμε όλοι μας. ♥️♥️♥️♥️♥️

    A post shared by Philip Papaspirou (@philip_papaspirou) on

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: MasterChef – Silver Award: Ποιοι πέρασαν στον μεγάλο τελικό!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: MasterChef spoiler: Αυτός ο παίκτης κερδίζει τα 10.000 ευρώ (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: MasterChef: Η Άλκηστις διαβάζει Twitter και «θάβει» Σπυριδούλα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ