• LIFE&STYLE

    Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού: Η δικιά μας αγαπημένη «γαλαζοαίματη»


    Είναι αυτή η φευγαλέα ματιά στο παραμύθι, το λαθραίο μοίρασμα ζωής από το να χαζεύεις κοσμικές φωτογραφίες, η εφήμερη επιβολή του δικαιώματος μας στο όνειρο! Για αυτό, εμείς οι κοινοί θνητοί αναζητούμε πάντα γλυκιές πριγκίπισσες της φωτογένειας, για να προβάλλουμε δημόσια, στην φεγγοβόλα αστραπή του αριστοκρατικού φωτοστέφανού τους, την ανάγκη μας για κάθε «μια φορά και έναν καιρό» και κυρίως για ένα «ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα»!

    Καινούργια ονειρική πριγκίπισσα για να αγαπάμε μαζικά η κυρία Μαριάννα Γουλανδρή, σύζυγος του Φίλιππου Λαιμού, κόρη του Γιώργου Γουλανδρή και της Χριστιάννας Βαρδινογιάννη, εγγονή του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και εγγονή επίσης του «Big John» Γουλανδρή και της Όλγας Γ. Εμπειρίκου.

    Όλα αυτά τα μυθικά ονόματα μπλέκονται μεταξύ τους, για τους εθνικούς μας γαλαζοαίματους! Και τους λέμε «γαλοζαίματους», όχι γιατί οι Έλληνες είχαμε ποτέ ή νοιαστήκαμε για τίτλους ευγένειας, για να πούμε πως κάποιος είχε «κυανό αίμα», όπως έλεγαν στον Μεσαίωνα για να δηλωθεί η αριστοκρατική καταγωγή των ευγενών και μελών των βασιλικών οικογενειών και να τους ξεχωρίζει από τους απλούς θνητούς, τον λαό, αλλά γιατί στους δικούς μας κυλάει μέσα τους το γαλανό της θάλασσας του Αιγαίου και της Μεσογείου, που ξεκινάνε τα ταξίδια τα καράβια τους…

    «ELPIDA Youth Summer Camp» και ένα πάρτι για ιερό σκοπό

    «HOTEL Ερμού». Παγωμένο βράδυ, δυο Πέμπτες, πριν από τα Χριστούγεννα του 2018. Οι τρεις υπέρκομψες νέες γυναίκες, με τα σινιέ παπούτσια, τα πολύτιμα, αλλά καθόλου κραυγαλέα κοσμήματα, τα υψηλής δημιουργίας μοντελάκια, ταιριαστά στην ηλικία αλλά και στην νύχτα, συναντιούνται λίγο πριν από το μεγάλο πάρτι που διοργανώνουν. Σίγουρες, γεμάτες αυτοπεποίθηση, καμία αμφιβολία δεν έχουν για την επιτυχία της βραδιάς, απλά ελέγχουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

    Είναι η καστανή, τόσο ελληνικής κατατομής, καλλονή Λάουρα Λαλαούνη-Δράγνη, η τευτονικής αυτοπεποίθησης σε συνδυασμό με την σλοβενική της παθιασμένη καταγωγή Τατιάνα Μπλάτνικ και η λεπτεπίλεπτη, γαλανομάτα και ξανθή Μαριάννα Γουλανδρή.

    Τατιάνα Μπλάτνικ, Λάουρα Λαλαούνη-Δράγνη, Μαριάννα Γουλανδρή

    Οι τρεις αυτές νέες γυναίκες είναι η νέα γενιά του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» που εκείνη τη βραδιά ήθελε να συγκεντρώσει χρήματα για την ενίσχυση του προγράμματος της Πρότυπης Θεραπευτικής Καλοκαιρινής κατασκήνωσης για παιδιά με καρκίνο, «ELPIDA Youth Summer Camp».

    Λευκά κεριά, λεπτά σχεδόν αόρατα φωτά σαν μαγεμένες πυγολαμπίδες, γκι, στεφάνια γιορτινά, όλα εορταστικά και παραμυθένια, με τον διεθνούς φήμης DJ Nick Martin να δίνει το ρυθμό για χορό για διασκέδαση.

    Η γλυκιά Μαριάννα Γουλανδρή, που δίνει την εντύπωση της εύθραυστης πριγκίπισσας, όλο δυναμισμό μίλησε στο πολύ πλήθος από μικροφώνου, αποκαλύπτοντας πως για το σκοπό του να βοηθηθούν τα παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειες τους, τίποτα δεν τη σταματά, όπως και την γιαγιά της, Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Άλλωστε, η ξανθιά, περίκομψη, όμορφη νέα που λατρεύει ο φακός, έχει δείξει από νωρίς, πως βαδίζει σταθερά και αγωνιστικά, όταν η ίδια το επιλεγεί…

    Δίπλα, πάντα, από την γιαγιά της Μαριάννα Βαρδινογιάννη

    «Για μένα προσωπικά, το μεγαλύτερο πρότυπο, όσον αφορά το επιχειρείν, είναι η γιαγιά μου. Με δίδαξε πως να δημιουργήσω μια επιτυχημένη επιχείρηση με το να είναι 100% αφοσιωμένη στην οικογένεια και τη φιλανθρωπία, ενώ την ίδια στιγμή έγινε ένα ελληνικό πρότυπο για όλο τον κόσμο».

    Αυτά είχε πει η Μαριάννα Γουλανδρή, μην κρύβοντας τον θαυμασμό, την εκτίμηση, την αγάπη για τη γιαγιά της Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όταν το 2015 λάνσαρε τα δικά της μαγιό κάτω από το brand Marianna G με μεγάλη επιτυχία και έγινε μια από τις νεαρότερες και πλέον δυναμικές επιχειρηματίες σε παγκόσμια κλίμακα.

    Άλλωστε ήταν πάντα στο πλευρό της γιαγιάς στις μεγάλες της φιλανθρωπικές προσπάθειες και πάντα διακριτικά και σε χαμηλούς τόνους, δούλευε στο πλευρό της, εντυπωσιάζοντας με την αγγελική της μορφή και τη νεανική της ηλικία όσους την συναντούσαν.

    Η Vogue, η βίβλος της γυναικείας μόδας, την έκανε όχι μόνο μια φορά θέμα, βρίσκοντας στην αριστοκρατικότητα της, την ευγένεια, την κλάση και την φινέτσα ένα ιδανικό μοντέλο για τις αρχές της και την αισθητική της.

    Τα βλέμματα θαυμασμού, όμως, είχαν στραφεί επάνω της, όταν στα δεκαέξι της χρόνια και πάντα  δίπλα στην γιαγιά της, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, γυναίκα πια και όχι κοριτσάκι, τράβηξε όλα τα φλας στην πρεμιέρα της ταινίας «The vote» του Πάρη Κασιδόκωστα. Εκεί ήταν σταρ, λουσάτες πρωταγωνίστριες, αποθεωμένα μοντέλα, διάσημες καλλονές, αλλά τόσο οι φωτογράφοι όσο και ο παγκόσμιος τύπος δεν είχαν ματιά πάρα μόνο για το 16χρονο κορίτσι με το ουράνια γαλάζιο βλέμμα!

    Η μητέρα της Χριστιάννα Βαρδινογιάννη και ο Γιώργος Γουλανδρής απέφυγαν κάθε κοσμική έκθεση ενώ πάρα τις τεράστιες περιουσίες τους, επέλεξαν να έχουν ένα απλό τρόπο ζωής, τηρουμένων πάντα των αναλογίων του πλούτου τους. Άλλωστε είναι γνωστό πως ως νεαρό και ερωτευμένο ζευγάρι, ταξίδευαν με τα πλοία της γραμμής του Αιγαίου, όπως το Ροδάνθη, και είχαν για τις μετακινήσεις του ένα «παπάκι».

    Η άσκοπη δημοσιότητα, η προβολή, η υπερέκθεση ήταν για αυτούς έξω από τη λογική και την πρακτική τους.

    Χειμώνες στο Λονδίνο, καλοκαίρια στο Αιγαίο

    Η ωραία Μαριάννα μεγάλωσε πολύ προστατευμένη, αλλά ανεπιτήδευτη, ειλικρινής, με απλότητα Ανδριώτη στους τρόπους της και ευγένεια Κρητική σε όλο τον κόσμο που συναντά και ας μεγάλωσε στο Λονδίνο.

    Το σπίτι της οικογένειας στο Λονδίνο βρίσκεται στο αριστοκρατικότατο και δια ολίγους Mayfair και καταλαμβάνει, χωρίς υπερβολή, ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο.

    Τα καλοκαίρια, η Μαριάννα τα περνούσε με τους παππούδες στην Ελλάδα, σε περιπλανήσεις στο Αιγαίο μαζί με τους γονείς της, η στα εξοχικά τους, κυρίως στον ιδιωτικό παράδεισο των Βαρδινογιάννηδων στο Πόρτο Χέλι.

    Φυσικά και μιλά εξαιρετικά σωστά τα Ελληνικά, όπως και τα Αγγλικά, έχοντας λάβει αρίστη εκπέσει και στις δυο γλώσσες, ενώ έχει, όπως όλα τα κοριτσάκια στην Ελλάδα, ως αγαπημένη της ηθοποιό, φυσικά, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Σπουδάζει στο Istituto Marangoni και στη συνέχεια στο London College of Fashion.

    Μεγαλώνοντας, φυσικά και υπέκυψε και εκείνη στη σαγήνη των καλοκαιριών στη Μύκονο για λίγο και παντού στο Αιγαίο για πολύ.

    «Έχω περάσει όλα τα καλοκαίρια μου στην Ελλάδα φορώντας μαγιό. Πώς το swimwear να μη γίνει για εμένα δεύτερη φύση;» λέει όταν καλύπτει ένα τεράστιο κενό στη παγκόσμια αγορά δημιουργώντας μαγιό, που συνδυάζουν την απλότητα με στοιχεία design και που ξετρέλαναν όλο τον κόσμο της μόδας, αλλά και τις κομψές κυρίες.

    Στη συνέχεια η Μαριάννα εντυπωσίασε με τις δημιουργίες στα κοσμήματα, τα όποια είναι μεν πολύ μοντέρνα, αλλά με γραμμές απλότητας που αφήνουν να φανεί η γεωμετρικής εποχής επιρροή της αρχαιότητας και συχνά σχηματίζουν το ανατολίτικο μάτι, το ριζωμένο μέσα μας, παγανιστικά μεν, αλλά που το χούμε πλήρως αποδεχτεί δε…

    Ο εμβληματικός σε κομψότητα γάμος, η σεμνή και γεμάτη συγκίνηση βάφτιση

    Στις 4 Φεβρουαρίου του 2017, στην Αγία Σοφία του Λονδίνου, η πανέμορφη Μαριάννα Γουλανδρή παντρεύεται τον  Φίλιππο Λαιμό σε ένα γάμο που γίνεται θέμα συζήτησης, ανάλυσης, αντιγράφεται, θεωρείται μοναδικός.

    Γουλανδρή - Λαιμός

    Εκείνη έλαμπε με ένα νυφικό δημιουργία του οίκου Valentino, με λίγη δαντέλα λίγο πιο πάνω από το στήθος και πέπλο στα μαζεμένα μαλλιά της.

    Μαριάννα Γουλανδρή, Φίλιππός Λαιμός
    Μαριάννα Γουλανδρή, Φίλιππός Λαιμός

    Γουλανδρή - Λαιμός

    Είχε προηγηθεί ο πολιτικός γάμος στο Λονδίνο και ο αρραβώνας τους  για τις οικογένειες του και τον εορτασμό της ένωσης τους, στο σπίτι του παππού της νύφης, στο Πόρτο Χέλι.

    Το γαμήλιο ταξίδι τους ήταν στο ίδιο μέρος που έγινε η πρόταση γάμου, στις Μαλδίβες που προσφέρουν θερμό καλοκαίρι και εξωτισμό στη καρδιά των πιο παγωμένων επών και πόλεων του κόσμου.

    Σε λίγο έρχεται στον κόσμο το κοριτσάκια τους και η βάφτιση του γίνεται χωρίς καμία δημοσιότητα ή κοσμικότητα αλλά με πολύ συγκίνηση στο εξαίσιο -όπως λένε- κτήμα της οικογένεια Λαιμού στις Σπέτσες.

    Ανάμεσά σε ροζ μπουμπούκια τριαντάφυλλων και δροσερές παιώνιες, το κορίτσι πήρε το όνομα της γιαγιάς της, Χριστιάννας, από Χριστιάννα Γουλανδρή-Βαρδινογιάννη, στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του κτήματος.

    Πρώτα η οικογένεια, μετά η «Ελπίδα» είναι οι πιο σημαντικές αξίες της

    Η Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού πια είναι όλο και λιγότερο στο Λονδίνο που μεγάλωσε, έζησε, μορφώθηκε, έκανε φίλους, δείχνοντας πως η καρδιά της επιλέγει την Ελλάδα για κάθε εποχή και για ολόκληρο τον χρόνο. Σπαθάτα δε δηλώνει: «Οι Έλληνες δεν μπορούν να ξεχάσουν από πού κατάγονται γιατί έχουν τόσα για να είναι υπερήφανοι. Γι’ αυτό πιστεύω ότι όσοι ζουν στο εξωτερικό, όπως εγώ, πρέπει να υποστηρίζουν πάντα την Ελλάδα και να εκπροσωπούν τη χώρα για τους λόγους που πρέπει να είναι γνωστή διεθνώς, ως ειλικρινείς, υπερήφανοι και ηθικοί άνθρωποι με ακλόνητες αξίες».

    Επιτυχημένη σχεδιάστρια και επιχειρηματίας, απλώνεται και κυριαρχεί με πολύ ιδιαίτερο στιλ και γραμμές στο κόσμημα, κάνοντας αίσθηση.

    Παρά την επιτυχία της στο επιχειρείν, παραδέχεται πως «ο Σύλλογος Ελπίδα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα, εκτός από την οικογένειά μου»  Αισθάνομαι μεγάλη τιμή να είμαι μέρος μιας τέτοιας καταπληκτικής οργάνωσης που φέρνει τόση υποστήριξη και ευτυχία στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό στον κόσμο από το να βοηθάς κάποιον άλλον».

    Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαριάννα Γουλανδρή /Φωτογραφία: NDP Photo Agency

    Θυμάται ακόμα μία από τις πιο τρυφερές και συναισθηματικές φορτισμένες στιγμές που έζησε από τα παιδιά που φιλοξενούνται από το Σύλλογο Ελπίδα: «Θυμάμαι ότι είχα πάει στο νοσοκομείο μια ημέρα όπου είχαμε μια εκδήλωση και υπήρχε ένα όμορφο κοριτσάκι, 12 ετών, που έκανε θεραπεία. Παρά τη σωματική της εξάντληση καταλάβαινες ότι είχε τόση ζωή μέσα της. Μου είπε ότι ήταν όνειρό της να γίνει μοντέλο και μου ζήτησε αν μπορούσα να σχεδιάσω ένα φόρεμα για εκείνη. Το έκανα με χαρά, της το έστειλα και μου έστειλε πίσω μια φωτογραφία της που το φόραγε. Αυτό το χαμόγελο στα χείλη της ήταν για εμένα ανεκτίμητο…».

    Μαριάννα Γουλανδρή /Φωτογραφία: NDP Photo Agency

    Η Μαριάννα της Αθήνας

    Βόλτα με τον άνδρα της και το μωρό τους, στην Αθήνα. Η Μαριάννα φωτογραφίζει την λευκότητα της μεγάλης οικοδέσποινας της πόλης, της Ακρόπολης και μετρά τις νεραντζιές του Κολωνακίου, που μες στο καταχείμωνο ρίχνουν τσαμπουκαλεμένο πορτοκαλί στο γκρι της παγωνιάς.

    Γιορτάζει της Αγίας Άννας, τρώει γλυκό και δέχεται ευχές, ενώ αντί για πάρτι πηγαίνει με το σύζυγό της να καθαρίσουν από πλαστικά τις παραλίες.

    Μαριάννα Γουλανδρή-Φίλιππος Λαιμός

    Το σπίτι της είναι πια στην Αθήνα. Έχει λογαριασμούς στα social media. Μετά τα καλοκαιριά στις Μαλδίβες, στα Μπαρμπέιντος και στους εξωτικούς προορισμούς, το καλοκαίρι είναι Αιγαίο, η Σύμη, οι Λειψοί, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο, η Ιθάκη, το Μεγανήσι, οι Παξοί.

    Μαριάννα Γουλανδρή – Φίλιππος Λαιμός

    Σχεδιάζει τα κοσμήματα της και αφήνει το μωρό της παίζοντας να διαλέγει ποια θα φορέσει και ποια θα δείξει στις επιδείξεις της.

    Φίλιππος Λαιμός και Μαριάννα Γουλανδρή

    Μέρα με τη μέρα, γίνεται ακόμα πιο αγαπημένο θέμα του ελληνικού Τύπου, που τη λατρεύει πια και αναζητά λεπτομέρειες για τη ζωή της και το φωτογενές πρόσωπο της σε εικόνες. Και εμείς σηκώνουμε για λίγο τη κουρτίνα των δυσκολιών, της επιβίωσης, της καθημερινότητας μας και κρυφοκοιτάζουμε πως είναι ο κόσμος μέσα από το γαλανό βλέμμα μιας όμορφης, γλυκιάς πριγκίπισσας της ζωής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρεις γενιές Βαρδινογιάννη – Γουλανδρή μαζί!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι νέες επιχειρηματικές κινήσεις της Μαριάννας Γουλανδρή στο Λονδίνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τη βάπτιση της κόρη της Μαριάννας Γουλανδρή και του Φίλιππου Λαιμού (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ