• LIFE&STYLE

    Μαρί Σαντάλ: Οι «χρυσοί» κανόνες που έχει επιβάλλει στα παιδιά της

    Μαρία Ολυμπία και Μαρί Σαντάλ


    Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου με τίτλο «Manners Begin at Breakfast», η Μαρί Σαντάλ αποκάλυψε μερικούς από τους «χρυσούς» κανόνες που έχει διδάξει στα παιδιά της και φροντίζουν να ακολουθούν.

    Μιλώντας στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Tatler, η 51χρονη γαλαζοαίματη, σύζυγος του Παύλου Γλυξμπουργκ, με τον οποίο έχουν αποκτήσει 5 παιδιά, αποκάλυψε κάποιους από τους κανόνες.

    Όπως δηλώνει και ο τίτλος του βιβλίου της «οι καλοί τρόποι ξεκινούν από το πρωινό». Έτσι, σύμφωνα με την Μαρί Σαντάλ, οι αγκώνες και άλλα μέρη του σώματος δεν πρέπει να είναι πάνω στο τραπέζι την ώρα που τρώμε, ενώ τα χέρια πρεπει να πλένονται πριν από κάθε γεύμα. Παράλληλα, οι πετσέτες πρέπει να είναι πάνω στα γόνατα και ένα απλό «ευχαριστώ» ή «παρακαλώ» αρκεί.

    Ακόμα, δεν επιτρέπει τα κινητά και τα τάμπλετ να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι την ώρα του φαγητού, αλλά και τη χρήση τους πριν τον ύπνο.

    «Απελπίζομαι όταν βλέπω έξω γονείς και παιδιά κολλημένους στις οθόνες τους», αναφέρει στη συνέχεια.

    Ακόμη, δηλώνει ότι προτιμά την face to face συζήτηση για να μάθει τρόπους στα παιδιά της, ενώ παραδέχεται ότι ακόμη «ενοχλεί» τα μεγαλύτερα παιδιά της.

    Τέλος, επιμένει ότι όταν βγαίνουν έξω πρέπει να επιλέγουν ένα σωστό πουκάμισο και όχι να φορούν ένα απλό t-shirt.



    ΣΧΟΛΙΑ