• LIFE&STYLE

    Μαντόνα για Ισραήλ: Οι καρδιές μας μπορούν να ραγίσουν, το πνεύμα μας όχι

    • NewsRoom
    Η Βασίλισσα της Ποπ, Μαντόνα στην έναρξη της συναυλίας της στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Celebration Tour

    Η Βασίλισσα της Ποπ, Μαντόνα στην έναρξη της συναυλίας της στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Celebration Tour


    Μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της, η Μαντόνα κατάφερε να ξεκινήσει την sold out περιοδεία Celebration από το Λονδίνο, κατά την οποία περνάει τα δικά της πολιτικά και μη μηνύματα.

    Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, η βασίλισσα της Ποπ δεν φοβάται να εκφραστεί και να αναφερθεί σε μείζονα θέματα, όπως είναι ο πόλεμος στο Ισραήλ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    «Τι στο διάολο συμβαίνει στον κόσμο;» αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συναυλίας της στη βρετανική πρωτεύουσα.

    Σύμφωνα με τον Guardian, πήρε ένα λεπτό προκειμένου να κάνει μια μακροσκελή δήλωση για τον πόλεμο, τον οποίο και χαρακτήρισε «σπαρακτικό».

    «Κανείς δεν θέλει να δει τι συμβαίνει. Ανοίγω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θέλω να κάνω εμετό», είπε η Μαντόνα.

    «Βλέπω παιδιά να απαγάγονται, να τα τραβάνε από μοτοσικλέτες, μωρά να αποκεφαλίζονται, παιδιά σε ρέιβ πάρτι ειρήνης να πυροβολούνται και να πεθαίνουν. Τι στο διάολο συμβαίνει στον κόσμο; Πώς μπορούν τα ανθρώπινα όντα να είναι τόσο σκληρά μεταξύ τους; Τα πράγματα χειροτερεύουν. Με τρομάζει», συμπλήρωσε.

    Παραφράζοντας τον Τζέιμς Μπόλντουιν (Αμερικανός μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και ακτιβιστής), η Μαντόνα είπε ότι «τα παιδιά του κόσμου ανήκουν σε όλους μας, σε κάθε ένα από αυτά. Δεν με νοιάζει από πού είναι, η κόμμωσή τους, ποιο είναι το χρώμα του δέρματός τους, ποια είναι η θρησκεία τους. Τα παιδιά ανήκουν σε εμάς. Και είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτά».

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Madonna (@madonna)

    Επίσης, αναφέρθηκε στη δολοφονία ενός 6χρονου αγοριού στο Ιλινόις από τον ενοικιαστή του σπιτιού όπου διέμενε. Ο 71χρονος άνδρας μαχαίρωσε το παιδί 26 φορές και στη συνέχεια μαχαίρωσε τη μητέρα του τραυματίζοντάς την.

    Σε δήλωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας Γουίλ προς το AP αναφέρεται ότι τα θύματα «έγιναν στόχος του υπόπτου λόγω του ότι είναι μουσουλμάνοι και της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή με τη Χαμάς και τους Ισραηλινούς».

    Όπως αναφέρει ο Guardian, η Μαντόνα δήλωσε ότι η δολοφονία ήταν «ένα έγκλημα μίσους επειδή ήταν μουσουλμάνος», προσθέτοντας:

    «Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε ανθρώπινα όντα εδώ, δεν μπορούμε να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Οι καρδιές μας μπορούν να ‘’ραγίσουν’’, αλλά το πνεύμα μας όχι.

    Και μπορεί να κοιτάξετε τι συμβαίνει στον κόσμο και να πείτε, τι στο διάολο;

    Τι μπορώ να κάνω, είμαι μόνο ένα άτομο, είμαι αβοήθητος. Όχι, δεν είσαι. Ο καθένας από εσάς έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ανάψει φως στον κόσμο».

    Μαντόνα: «Η καρδιά μου είναι στο Ισραήλ»

    Προηγουμένως, η Μαντόνα είχε κάνει μια πιο σύντομη δήλωση για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της περιοδείας Celebration Tour, καθώς και μια ανάρτηση στο Instagram στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, γράφοντας:

    «Η καρδιά μου είναι στο Ισραήλ. Στις οικογένειες και τα σπίτια που έχουν καταστραφεί. Στα παιδιά που έχουν χαθεί. Στα αθώα θύματα που έχουν σκοτωθεί. Σε όλους όσοι υποφέρουν ή θα υποφέρουν από αυτή τη σύγκρουση.

    Προσεύχομαι για εσάς. Γνωρίζω ότι αυτό είναι έργο της Χαμάς και ότι υπάρχουν πολλοί αθώοι άνθρωποι στην Παλαιστίνη που δεν υποστηρίζουν αυτή την τρομοκρατική οργάνωση.

    Αυτή η τραγική επίθεση θα προκαλέσει μόνο περισσότερα δεινά για όλους».

    Δείτε την ανάρτηση στο Instagram:

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Madonna (@madonna)

    Δείτε βίντεο από την έναρξη του φαντασμαγορικού σόου:

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Madonna (@madonna)

    Διαβάστε επίσης:

    Μαντόνα: Η νέα ανάρτηση μετά την περιπέτεια υγείας της

    Παντρεύεται ο Στ. Κασσελάκης: Το love story, τα Χάμπτονς και το γλέντι α λα ελληνικά

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023



    ΣΧΟΛΙΑ