• LIFE&STYLE

    Little Kook: Σε αυτό το καφέ στου Ψυρρή θα φας τα νοστιμότερα κέικ -Και θα σου τα σερβίρει η Χιονάτη

    • NewsRoom


    Πάνω στον πεζόδρομο της Καραΐσκάκη στην καρδιά του Ψυρρή  βρίσκεται ένα καφέ που θυμίζει παραμύθι κυριολεκτικά.

    Το Little Κook  είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη στην Αθήνα που έχουν θεματολογία: H δική του είναι εμπνευσμένη από κλασικά παραμύθια που όλοι αγαπάμε. Γιγάντια τραπουλόχαρτα, ένα λαγός ντυμένος με κοστούμι και ρόλοι που παραπέμπουν στην «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» σας υποδέχονται, ενώ ένας τεράστιος εντυπωσιακός δράκος που στέκει πάνω από  αυτό το μικρό μαγαζί θα σας τραβήξει σίγουρα το βλέμμα. Μπαίνοντας σε αυτό το  πρωτοποριακό καφέ για τα ελληνικά δεδομένα, έχεις την αίσθηση ότι μεταβαίνεις στην παραμυθοχώρα. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ο Κώστας Τζώρτζης και ο Γιάννης Θάνος,  μοιράστηκαν το όνειρο του πρώτου, που έχει μια τεράστια λατρεία για τα παραμύθια και τα Χριστούγεννα, να ξαναζήσει το συναίσθημα που τον συντρόφευε στα παιδικά του χρόνια. Και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφεραν, γιατί στο Little Koook, όλοι γίνονται για λίγο παιδιά.

    Το όνομά του  το έχει δανειστεί από έναν καλικάντζαρο, που πρωταγωνιστούσε στην παιδική φαντασία του κύριου Τζώρτζη. Ένα ξωτικό που λατρεύει τα γλυκά και μόλις κλείσουν τα φώτα και φύγουν όλοι από το μαγαζί, βγαίνει από την κρυψώνα του και τρέχει κατευθείαν στις προθήκες με τα λαχταριστά κέικ.

    Τα παιδιά του μαγαζιού είναι  ντυμένα με στολές, σαν ήρωες  κινηματογραφικής ταινίας της Ντίσνεϊ, ενώ η διακόσμηση του διώροφου αυτού νεοκλασικού αρχοντικού θυμίζει σκηνικό.

    Υπέροχες αντίκες που οι ιδιοκτήτες ξεσήκωσαν από παλαιοπωλεία, παζάρια και αποθήκες αποτελούν το διάκοσμο. Το βελούδο εδώ έχει τον πρώτο λόγο, όπως σε όλα τα παραμύθια, πορτρέτα από άλλες εποχές, γοτθικοί καναπέδες, ανθοστήλες δημιουργούν ένα ιδιαίτερο περιβάλλον που δύσκολα θα συναντήσετε σε οποιοδήποτε άλλο καφέ της πόλης.

    Ανάλογα με την περίοδο, επιλέγεται ένα θέμα και  προστίθενται στοιχεία. Έτσι τρεις τουλάχιστον φορές η διακόσμηση αλλάζει. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί το Halloween.

     

     

     

    διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δείτε τις 10 χώρες με τις καλύτερες υποδομές στον κόσμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Το Twitter γιορτάζει το ντου του Κοντομηνά με τον Βερύκιο στο studio της Μενεγάκη (video)!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ