• LIFE&STYLE

    Pirelli 2017: Απομυθοποιώντας την τέλεια ομορφιά (video)

    • Contributor

    Penelope Cruz για Pirelli


    Τον τελευταίο καιρό ολοένα και αυξάνονται εκείνοι που εναντιώνονται στο photoshop, τα λιπόσαρκα και ανήλικα μοντέλα. Αυτή τη φορά, τα γνωστά ημερολόγια της Pirelli αποφάσισαν να ενταχθούν στο κίνημα και να κάνουν επίσης στροφή στο περιεχόμενό τους.

    Αρετουσάριστες φωτογραφίες και plus-size μοντέλα έχουν πλέον το δικό τους χώρο στη μόδα, με το κοινό να επικροτεί τη στροφή στην “κανονικότητα”. Μεγάλα περιοδικά-ύμνος στη γυναικεία θηλυκότητα, όπως το Sports Illustrated, έχουν εδώ και καιρό αγκαλιάσει αυτή την τάση, παραχωρώντας τις σελίδες του σε όλο και περισσότερες γυναίκες με καμπύλες.

    Αν και η Pirelli μας έχει συνηθίσει σε ημίγυμνες νεαρές υπάρξεις, στην έκδοση για το 2017 επέλεξε να τονίσει τη φυσική ομορφιά και τη γυναικεία ευαισθησία. Το νέο ημερολόγιο με τίτλο “Emotional” στοχεύει να δώσει έμφαση στην προσωπικότητα.

    Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Peter Lindbergh, η Pirelli αναδεικνύει τη θηλυκότητα και τον χαρακτήρα μεγάλων ηθοποιών του Holywood, όπως οι Julianne Moore, Robin Wright, Kate Winslet, Uma Thurman, Nicole Kidman, Penelope Cruz, Helen Mirren, Lea Seydoux, και Charlotte Rampling. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις ηθοποιούς βρίσκεται και μια καθηγήτρια πολιτικής θεωρίας από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

    Juliane Moore για Pirelli
    Juliane Moore για Pirelli

    Κατά τα λόγια του κορυφαίου φωτογράφου:

    «Σε μια εποχή που οι γυναίκες παρουσιάζονται συνεχώς στα media σαν φορείς τελειότητας και νεότητας, πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να θυμίσουμε πως υπάρχει και μια άλλη, αληθινή ομορφιά που δεν είναι υποχείριο εμπορικών συμφερόντων, μια ομορφιά η οποία μιλά για την ατομικότητα, την προσωπικότητα, το κουράγιο να είσαι ο εαυτός σου… »

    Nicole Kidman για Pirelli
    Nicole Kidman για Pirelli

    Δουλεύοντας για λογαριασμό της Pirelli, o Peter Lindberg προσπάθησε να αποτυπώσει τη Γυναίκα με έναν τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο. Γι’ αυτό και επέλεξε ηθοποιούς οι οποίες έχουν παίξει καθοριστικούς ρόλους. Ο ίδιος δηλώνει:

    «Σαν καλλιτέχνης νιώθω πως φέρω ευθύνη. Οφείλω να απελευθερώσω τις γυναίκες από την ιδέα της αιώνιας νεότητας και της τελειότητας. Το ιδανικό της ‘τέλειας ομορφιάς’ που η κοινωνίας μας προωθεί είναι κάτι που δεν υπάρχει.»

    Uma Therman για Pirelli

    Uma Therman για Pirelli

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξανδρος Αγγλούπας: Στο στόχαστρο ληστών ξανά η μητέρα του

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις απώλειες από τα προϊόντα μαϊμού: 2,1 δισ. ευρώ και 24.600 θέσεις εργασίας, ο απολογισμός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ελλάδα στον πάτο της διεθνούς κατάταξης καινοτομίας



    ΣΧΟΛΙΑ