• Fashion

    Ποιoς διώχνει τη Chanel από τη Γαλλική Ριβιέρα

    • Contributor


    Ο οίκος Chanel πρόκειται να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις  όπου παρασκευάζει το ιστορικό του άρωμα Chanel No.5, λόγω κρατικών σχεδίων εκσυγχρονισμού  του δικτύου σιδηροδρόμων της γαλλικής Ριβιέρας. 

    To 1921, η έξυπνη επιχειρηματίας Κοκό Σανέλ δημιούργησε ένα άρωμα-επανάσταση για τις γυναίκες και τον χώρο της αρωματοποιίας. Ενενήντα χρόνια αργότερα, το Chanel No 5 είναι αδιαμφισβήτητα το πλέον διαφημισμένο και αγαπητό άρωμα στον κόσμο.

    Σε διακοπές της στην Κυανή Ακτή το 1920, η Κοκό Σανέλ γνώρισε τον αρωματοποιό Ερνέστ Μπο, ο οποίος τότε δούλευε για τη βασιλική οικογένεια της Ρωσίας και ζούσε κοντά στην περιοχή Γκρας. Μαζί δημιούργησαν το κλασσικό, πλέον, άρωμα Chanel No 5 που περιέχει γιασεμί, τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο και βανίλια.

    chanel

    Η περιοχή Γκρας, όπου  η αρωματοποιία της Chanel έχει επί δεκαετίες παρουσία και παραγωγή, θεωρείται παγκόσμια πρωτεύουσα του αρώματος. Τα σχέδια, όμως, της κρατικής εταιρίας γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) προβλέπουν τη δημιουργία γραμμής για τρένο υψηλών ταχυτήτων που θα περνά από αυτήν την περιοχή όπου ο οίκος διαθέτει γιασεμιά.

    giasemi chanel;

    Η διοίκηση εταιρίας γαλλικών σιδηροδρόμων υπογραμμίζει ότι η κίνηση αυτή έχει καταλυτική σημασία για το οδικό δίκτυο της χώρας, μιας και ο δρόμος από τη Μασσαλία προς τη Νίκαια έχει τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, μετά την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να μειωθεί κατά μια ώρα το ταξίδι μεταξύ των δύο πόλεων.

     train gframce



    ΣΧΟΛΙΑ