• LIFE&STYLE

    Στίβεν Χόκινγκ: Σε νοσοκομείο της Ρώμης εισήχθη ο διάσημος φυσικός


    Στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης μεταφέρθηκε εσπευσμένα για εξετάσεις ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ καθώς αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία. Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, ανέφερε ένας εκπρόσωπός του.

    Ο 74χρονος Χόκινγκ βρίσκεται στην Ιταλία ένα συνέδριο που οργανώνει η Παπική Ακαδημία Επιστημών και συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο την Δευτέρα.

    Το Gemelli θεωρείται ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ρώμης και εκεί νοσηλεύονται, όποτε χρειαστεί, οι επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας.

    Τόσο ο εκπρόσωπος του Στίβεν Χόκινγκ όσο και μια πηγή του Βατικανού είπαν ότι δεν πιστεύουν πως η κατάσταση του είναι σοβαρή. Η πηγή του Βατικανού πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχουν αλλάξει τα σχέδια του διάσημου φυσικού να αναχωρήσει από την Ιταλία αύριο Σάββατο.

    Ο Χόκινγκ, που πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση, μιλά με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και ταξιδεύει συνοδευόμενος πάντα από τέσσερις βοηθούς, μεταξύ των οποίων και δύο νοσοκόμες. Στις 25 Νοεμβρίου έδωσε μια διάλεξη στο Βατικανό με θέμα την καταγωγή του σύμπαντος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπ. Εξωτερικών: «Σαθρή και χωρίς να έχει νομικό κύρος η άποψη της Τουρκίας για τα Ίμια»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες έχουν κουραστεί με τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα»



    ΣΧΟΛΙΑ