• Κοινωνία

    Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ δώρισε τον αναπνευστήρα του σε νοσοκομείο του Κέιμπριτζ

    • NewsRoom
    Στίβεν Χόκινγκ


    H οικογένεια του εκλιπόντος βρετανού επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ δώρισε τον αναπνευστήρα του στο νοσοκομείο Royal Papworth του Κέιμπριτζ για να συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στην θεραπεία των ασθενών με κορονoϊό.

    Ο σπουδαίος αστροφυσικός, ο οποίος έπασχε από την νόσο του κινητικού νευρώνα, πέθανε το 2018 σε ηλικία 76 ετών.

    Όπως δήλωσε η κόρη του, Λούσι, «ο πατέρας μας έλαβε εξαιρετική, αφοσιωμένη, ευγενική φροντίδα τόσο από το νοσοκομείο Royal Papworth όσο και από το Addenbrooke στο Κέιμπριτζ».

    «Δεδομένου ότι ο πατέρας μας ήταν ένας ασθενής με αναπνευστήρα, του ήταν πολύ σημαντικό το Royal Papworth, το οποίο και τον βοήθησε σε ορισμένες πολύ δύσκολες περιόδους. Διαπιστώσαμε ότι θα ήταν ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής για την επιδημία του κορονοϊού και ήρθαμε σε επαφή με κάποιους από τους παλιούς μας φίλους εκεί, τους οποίους ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Μετά τον θάνατο του πατέρα μας, επιστρέψαμε όλον τον ιατρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε και ο οποίος ανήκε στο NHS (το βρετανικό ΕΣΥ), αλλά υπήρχαν και κάποια ιατρικά βοηθήματα, τα οποία είχε αγοράσει ο ίδιος. Τώρα τα παραδίδουμε όλα στο ΕΣΥ με την ελπίδα να τους βοηθήσουν στη μάχη εναντίον του κορονoϊού», είπε η Λούσι Χόκινγκ.

    Το Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι έχει στη διάθεσή του αυτή τη στιγμή περίπου 10.000 αναπνευστήρες. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, έχει δηλώσει ότι η χώρα χρειάζεται τουλάχιστον 18.000 αναπνευστήρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.



    ΣΧΟΛΙΑ