• Gossip

    Τι τρώει σε μία μέρα η Ελισάβετ – Τι αποκλείει από τη διατροφή της

    βασίλισσα Ελισάβετ


    Είναι βασίλισσα της Αγγλίας για 60 ολόκληρα χρόνια και είναι η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία. Ζει μέσα στη χλιδή και τον πλούτο. Τι τρώει άραγε; Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση για μια γυναίκα που είναι 90 ετών και αν εξαιρέσουμε το πρόσφατο χριστουγεννιάτικο κρυολόγημά της, είναι ακμαιότατη.

    Κατά γενική ομολογία, τα γεύματα της βασίλισσας είναι πολύ πιο απλά από όσο φαντάζεται κανείς, ενώ η ίδια έχει άποψη για τα πάντα, αγαπημένες συνήθειες, εμμονές στους συνδυασμούς τροφών και… αρκετές παραξενιές.

    Δεν τρώει ποτέ άμυλο

    Ενας από τους βασικούς κανόνες που ακολουθεί είναι πως το γεύμα της δεν πρέπει να περιλαμβάνει άμυλο. Σύμφωνα με την Telegraph, ο σεφ της βασιλικής οικογένειας, Μαρκ Φλανάγκαν, ετοιμάζει δύο φορές την εβδομάδα ένα προτεινόμενο μενού, το οποίο παραδίδει στη Βασίλισσα κι εκείνη με τη σειρά της κάνει τις επιλογές της. Και μπορεί η βασίλισσα να μην τρελαίνεται για το φαγητό, ωστόσο, παρά τα 90 της χρόνια πίνει αλκοόλ σε καθημερινη βάση.

    Splash
    Splash

    Δείτε παρακάτω το πλήρες μενού της βασίλισσας

    • Πρωινό

    Η Ελισάβετ ξεκινάει την ημέρα της με μια πορσελάνινη κούπα ζεστό τσάι Earl Grey (χωρίς γάλα η ζάχαρη) το οποίο συνοδεύει με μπισκότα. Στη συνέχεια τρώει δημητριακά (του εμπορίου) και φρούτα. Μερικές φορές επιλέγει τοστ και μαρμελάδα ή αυγά σκραμπλ με καπνιστό σολομό και τρούφα.

    • Πριν το φαγητό

    Πίνει ένα ποτήρι τζιν και Dubonnet (απεριτίφ) με μια φέτα λεμόνι και πολύ πάγο.

    • Μεσημεριανό

    Το κυρίως φαγητό της είναι λιτό και περιλαμβάνει ψάρι με λαχανικά, κατά προτίμηση γλώσσα με σπανάκι και κολοκυθάκια. Ενίοτε επιλέγει κοτόπουλο στο γκριλ με σαλάτα, ενώ βασικός της κανόνας είναι ότι απαγορεύονται το ρύζι, οι πατάτες και τα μακαρόνια.

    • Το απογευματινό

    Κάθε απόγευμα πολαμβάνει μια κούπα τσάι μαζί με μικρά σάντουιτς που περιλαμβάνουν αγγούρι, καπνιστό σολομό, αυγό και μαγιονέζα, ή ζαμπόν και μουστάρδα. Από το ψωμί αφαιρείται η κόρα προκειμένου να μην έχουν πολλές θερμίδες. Επίσης, απολαμβάνει μικρά σάντουιτς με μαρμελάδα βατόμουρο.

    Κάποιες φορές προτιμά να συνοδεύει το τσάι της με βουτήματα και μπισκότα (τα αγαπημένα της είναι με μέλι, τζίντζερ, φρούτα και σοκολάτα).

    • Βραδινό

    Συνήθως το βράδυ τρώει κρέας (φιλέτα βοδινού ή κρέας ελαφιού, φασιανό ή σολομό), σερβιρισμένο με σος από μανιτάρι, ουίσκι και κρέμα.

    • Επιδόρπιο

    Το τελευταίο γεύμα της ημέρας περιλαμβάνει φράουλες από το Balmoral ή γλυκά λευκά ροδάκινα από το κάστρο του Windsor. Η Βασίλισσα λατρεύει τη σοκολάτα σε οποιαδήποτε μορφή και οποασδήποτε μάρκας.

    Και η μέρα της κλείνει με ένα ποτήρι σαμπάνια.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτο! Να πως η Βασίλισσα Ελισάβετ χρησιμοποιεί την τσάντα της για να στέλνει μυστικά μηνύματα στους φρουρούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι τρώει άραγε μια βασίλισσα; Το μενού της Ελισάβετ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η μέρα που η Βασίλισσα Ελισάβετ κρύφτηκε στους θάμνους



    ΣΧΟΛΙΑ