• LIFE&STYLE

    Θλίψη και πόνος για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Το «αντίο» του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου

    • NewsRoom

    Λαυρέντης Μαχαιρίτσας


    Σοκ στο χώρο της μουσικής έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

    Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας και όχι μόνο η είδηση του ξαφνικού θανάτου από ανακοπή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στα 63 του χρόνια.

    Μέσα από τα social media, άνθρωποι από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και του πολιτισμού τον αποχαιρετούν…

    «Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας. Ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος, που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά. Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από τον επίσημο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Twitter.

    Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αποχαιρέτησε τον καλλιτέχνη με ένα Tweet, στο οποίο έγραψε: «Ένας μεγάλος τραγουδοποιός, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, δεν είναι πια κοντά μας. Τα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν πάντα».

    Με τη σειρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασε την θλίψη της για τον χαμό του τραγουδιστή με ανάρτηση στο Instagram, αναφέροντας τους στίχους ενός δικού του τραγουδιού. «Μοιάζουν όλα στου χρόνου τη δίνη σαν φωνές, που ο άνεμος σβήνει, ό,τι ωραίο μας φαίνεται λίγο. Είναι αργά, πρέπει να φύγω». Οι στίχοι του Νίκου Μπότσα από το τραγούδι του Λαυρέντη «Άλλαξαν πολλά», για ένα αντίο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα», έγραψε η Σοφία Ζαχαράκη.

    Τα συλληπητήριά του έστειλε και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μέσα από το Twitter, γράφοντας: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Υπήρξε τραγουδιστής ορόσημο για τη σύγχρονη Ελλάδα. Αιωνία του η μνήμη».

    Ένα tweet αφιέρωσε στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο Νίκος Κοτζιάς. Σε αυτό, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει: «Έφυγε από κοντά μας ο Λαυρέντης, αλλά δεν θα σταματήσουν να μας συνοδεύουν στα αυτιά, στο μυαλό και στην ψυχή μας οι μελωδίες και η φωνή του. Εφεξής, θα τραγουδά στη γειτονιά των αγγέλων, μαζί με τους πρόσφυγες από τη γη».

    «Υπόσχεση στον Λαυρέντη. Θα σε ακούμε μέχρι να σε συναντήσουμε. Αλλά και μετά», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Για μια πολύ άσχημη ημέρα έκανε λόγο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» τόνισε ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι ο πιο σημαντικός τραγουδοποιός της γενιάς του, μια όμορφη ψυχή που θα ζει μέσα από τα τραγούδια του. «Δεν μπορώ να ξεχάσω τα γέλια που κάναμε. Σαν να είναι αστείο αυτό… Δεν το πιστεύω» είπε χαρακτηριστικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, προσθέτοντας: «Θα ζει στις ψυχές μας».

    Η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή φαίνεται να έχει συνταράξει τον Γιάννη Κότσιρα, που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το τραγούδι «Εφάπαξ», γράφοντας στη συνοδευτική λεζάντα «Όχι ρε φίλε…όχι».

    Όχι ρε φίλε… Όχι…

    Posted by Γιάννης Κότσιρας – Yiannis Kotsiras on Sunday, September 8, 2019

    «Βαρύ το νέο αμείλικτο. Πώς φτάνει απόκοσμος ο ήχος του κουβά», έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Facebook, ποστάροντας το τραγούδι «Τρόμαξα».

    Βαρυ το νεο αμειλικτοΠως φτανει αποκοσμος ο ηχος του κουβαΛ

    Posted by Stamatis Kraounakis on Sunday, September 8, 2019

    Η Έλενα Ακρίτα, από την πλευρά της, έγραψε: «Με Διδυμότειχο μπλουζ σε αποχαιρετάμε σήμερα. Α ρε Λαυρέντη…».

    Με Διδυμότειχο μπλουζ σε αποχαιρετάμε σήμερα. Α ρε Λαυρέντη…

    Posted by Elena Akrita on Sunday, September 8, 2019

    Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και η Τατιάνα Στεφανίδου. Η γνωστή παρουσιάστρια έγραψε: «Ήσουν πάντα κοντά μας. Όταν ερωτευτήκαμε, όταν παντρευτήκαμε, όταν μάθαμε τη μουσική σου στα παιδιά μας. Ήσουν εκεί όλα τα καλοκαίρια μας, όπως κι αυτό που πέρασε. Γιατί έκανες με τη μουσική σου την κάθε μας στιγμή ξεχωριστή. Και θα συνεχίσεις να είσαι μαζί μας…Καλό Παράδεισο Λαυρέντη μας».

    Σε σοκ βρίσκεται και η Ελένη Δήμου από την είδηση του θανάτου του καλλιτέχνη. Με μία ανάρτηση στο Facebook, η τραγουδίστρια έγραψε «Είμαι σοκαρισμένη. Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, αντίο γαμώτο».

    Είμαι σοκαρισμένη Λαυρέντη Μαχαιρίτσα Αντίο γαμώτο

    Posted by Eleni Dimou on Sunday, September 8, 2019

    Και η Ελένη Βιτάλη πόσταρε στον λογαριασμό της στο Facebook, τον οποίο διατηρεί με τον ψευδώνυμο «Ελένη Ξύδη», το τραγούδι «Υπνοβάτης», για να αποχαιρετίσει τον καλό φίλο και συνεργάτη της.

    Η ανάρτηση της Ελένης Βιτάλη για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

    «Και τώρα πάνω σε ποιανού το στίχο θ’ακουμπάω τους χτύπους του έρωτα? Με ποια μελωδία θα ταυτίζω πόνο και αγάπη? Σε ποιανού φωνή θα σκαρφαλώνω ταξιδευτής? Ήσουν ο αγαπημένος μου και σου το ‘χα πει. Σου το’χα πει και δημόσια. Ήσουν ο μόνος που τόλμησα να δείξω τις στιχουργικές μου απόπειρες… Σ’ εκείνη την πτήση για Κάιρο, θυμάσαι? Αυτή όμως η πτήση που πήρες σήμερα Λαυρέντη μου είναι λάθος. Είναι ένα φάλτσο! Δεν έπρεπε!!! Εκεί που πας δεν έχει τραγούδια και μουσικές. Κι εδώ τώρα πια θα είναι πιο φτωχές οι μελωδίες. Να το ξέρεις. Θα σε θυμάμαι, θα σε θαυμάζω και θα σε τραγουδάω πάντα. Εφεξής, μ’ ένα δάκρυ να θολώνει την αρμονία των τραγουδιών σου. Αντίο και σ’ευχαριστώ γι αυτά που μου έμαθες να νιώθω μέσα από τη μουσική σου», έγραψε στην συγκινητική της ανάρτηση η Βίκυ Χατζηβασιλείου, που γνώριζε και θαύμαζε τον τραγουδιστή.

    View this post on Instagram

    Και τώρα πάνω σε ποιανού το στίχο θ'ακουμπάω τους χτύπους του έρωτα? Με ποιά μελωδία θα ταυτίζω πόνο και αγάπη? Σε ποιανού φωνή θα σκαρφαλώνω ταξιδευτής? Ήσουν ο αγαπημένος μου και σου τό'χα πει. Σου το'χα πει και δημόσια. Ήσουν ο μόνος που τόλμησα να δείξω τις στιχουργικές μου απόπειρες… Σ'εκεινη την πτήση για Κάιρο, θυμάσαι? Αυτή όμως η πτήση που πήρες σήμερα Λαυρέντη μου είναι λάθος. Είναι ένα φάλτσο! Δεν έπρεπε!!! Εκεί που πας δεν έχει τραγούδια και μουσικές. Κι εδώ τώρα πια θα είναι πιο φτωχές οι μελωδίες. Να το ξέρεις. Θα σε θυμάμαι, θα σε θαυμάζω και θα σε τραγουδάω πάντα. Εφεξής, μ'ένα δάκρυ να θολώνει την αρμονία των τραγουδιών σου. Αντίο και σ'ευχαριστώ γι αυτά που μου έμαθες να νιώθω μέσα από τη μουσική σου.

    A post shared by Vicky Chatzivasileiou (@vikyhatzivasiliou) on

    Με μια κοινή τους στιγμή πάνω στη μουσική σκηνή αποχαιρέτησε ο Δημήτρης Μπάσης τον φίλο του, γράφοντας «Καλό ταξίδι, αδερφέ μου».

    «Αδιανόητο και οδυνηρό φίλε Λαυρέντη. Ο Θεός να αγκαλιάσει την ψυχή σου και να απαλύνει τον πόνο της οικογένειά σου. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ», ήταν το σχόλιο του Νίκου Αλιάγα.

    «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για τον απροσδόκητο χαμό του σπουδαίου Έλληνα τραγουδοποιού και τραγουδιστή. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Καλό ταξίδι Λαυρέντη…», έγραψε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

    Ο τραγουδοποιός Λάκης Παπαδόπουλος, γνωστός και ως «Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ» συγκινημένος δήλωσε: «Ήταν νούμερο ένα στη μουσική».

    Ο Μίλτος Πασχαλίδης σοκαρισμένος δεν μπόρεσε να πει ούτε λέξη.

    Ο Γιάννης Ζουγανέλης  φανερά στεναχωρημένος μίλησε για «μία τεράστια απώλεια με έντονη παρουσία, που όμως έχει αφήσει μεγάλη παρακαταθήκη». «Βόμβα στο μυαλό μου. Μου το διάλυσε. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να πρωτοπώ ακόμα».

     



    ΣΧΟΛΙΑ