• LIFE&STYLE

    Και ξαφνικά, το Instagram γέμισε μούσια με glitter!

    #glitterbeard


    Πολλές παράξενες περιστασιακές «μόδες» έχουμε δει κατά καιρούς στο Instagram, αλλά αυτή που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα, εν όψει των Χριστουγέννων, πρέπει να είναι μία από τις πιο ασυνήθιστες που έχουμε δει ποτέ.

    Πρόκειται για τη μόδα των glitter beards, δηλαδή για άνδρες που καλύπτουν τα μούσια τους με πολύχρωμη, αστραφτερή σκόνη glitter και αναρτούν τις φωτογραφίες τους στο Instagram, μία τάση που καθημερινά κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς.

    #glitterbeard

    Η μόδα αυτή ξεκίνησε από το ντουέτο των The Gay Beards, δύο γνωστές περσόνες του Instagram που συνηθίζουν να ανεβάζουν φωτογραφίες με διάφορα… κουφά που κάνουν στα μούσια τους. Κατά καιρούς τα έχουν καλύψει μεταξύ άλλων με τυρογαριδάκια, με κορδέλες, με φύλλα δέντρων, με ποπ κορν και με τουβλάκια Lego.

    The Gay Beards
    The Gay Beards

    Όμως η μεγαλύτερη επιτυχία τους είναι τα μούσια καλυμμένα με glitter. Μάλιστα, όταν ανέβασαν στο YouTube ένα βίντεο με το οποίο έδειχναν πώς μπορεί ο καθένας να γεμίσει το μούσι του με glitter, άρχισαν να βρίσκουν μιμητές, και έτσι ξεκίνησε ένα άκρως… χριστουγεννιάτικο trend.

    Πολλοί είναι αυτοί που επισημαίνουν πως, πέρα από την ιδιορρυθμία της τάσης αυτής, υπάρχει ένα ισχυρό μήνυμα που κρύβεται από πίσω, καθώς τα glitter beards μοιάζουν να σχολιάζουν, ακόμα και να αποδομούν, την έννοια της αρρενωπότητας, «παίζοντας» με ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά του αρσενικού φύλου, που είναι τα μούσια.

    Πάντως, οι χρήστες του Instagram που ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους με το hashtag #glitterbeard φαίνονται να το διασκεδάζουν, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω εικόνες:

    #glitterbeard

    #glitterbeard

    #glitterbeard

    #glitterbeard

    #glitterbeard



    ΣΧΟΛΙΑ