• LIFE&STYLE

    Και η Renault σε σκάνδαλο για την εκπομπή ρύπων


    Μετά από το παγκόσμιο σκάνδαλο, που έχει προκαλέσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen με το λογισμικό, που έκρυβε τις εκπομπές ρύπων στα αυτοκίνητα του ομίλου με ντίζελ κινητήρες, ακόμα μία αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται ότι ακολούθησε την ίδια τακτική και αυτή δεν είναι άλλη από την γαλλική εταιρεία Renault, όπως σχολίασε το Bloomberg.

    Οι μετοχές της Renault καταγράφουν πτώση 20% μετά την αποκάλυψη του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων για έφοδο των γαλλικών αρχών στα γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κατάσχεσης υπολογιστών της εταιρείας, ως μέρος έρευνας για τις εκπομπές καυσαερίων.

    Σύμφωνα με το AFP, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του συνδικάτου CGT, μέλη του υπεύθυνου γραφείου απάτης του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας επισκέφτηκαν τα γραφεία της Renault τα οποία ασχολούνται με τα τεστ εκπομπών ρύπων και την πιστοποίηση των μηχανών της  αρχικά, στις 7 Ιανουαρίου.

    Η «σκιά» του σκανδάλου ρύπων πέφτει βαριά για το σύνολο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς το σύνολο των μετοχών των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφει μεγάλη πτώση μετά τις νέες αποκαλύψεις. Μάλιστα το Χρηματιστήριο του Μιλάνου αποφάσισε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FIAT. Απώλειες 8% και για την PSA Peugeot Citroen.



    ΣΧΟΛΙΑ