• LIFE&STYLE

    Καταρρίπτουμε τρεις μύθους για τα νύχια!


    Όπως συμβαίνει σε διάφορους τομείς και σε πολλά πράγματα, τείνουμε να πιστεύουμε κάποιους μύθους, τους οποίους είτε ακούσαμε από άλλους, είτε υιοθετήσαμε μεγαλώνοντας. Αυτό ισχύει ακόμη και στα νύχια, γι΄ αυτό και παρακάτω καταρρίπτουμε τρεις μύθους, που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε.

    Μύθος 1: Τα νύχια κιτρινίζουν και σπάνε γιατί “δεν αναπνέουν”

    Πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό; Ότι λόγω του βερνικιού τα νύχια μας δεν μπορούν να “αναπνεύσουν”, εξ ου και το κίτρινο χρώμα, αλλά και η αδυναμία τους; Τα νύχια, λοιπόν, “αναπνέουν” μια χαρά, καθώς παίρνουν όλα τα συστατικά και το οξυγόνο που χρειάζονται από το αίμα απευθείας. Έτσι, για το κιτρίνισμα και το σπάσιμο φταίει το βερνίκι, αλλά δεν υπάρχει καμία έλλειψη οξυγόνου.

    Μύθος 2: Τα άσπρα σημάδια στα νύχια είναι λόγω της έλλειψης ασβεστίου

    Τα λευκά σημάδια που έχουμε πολλές στα νύχια μας, δεν προέρχονται από την έλλειψη ασβεστίου. Συνήθως, μπορούν να δημιουργηθούν από βλάβες που μπορεί να προκλήθηκαν στη βάση του νυχιού και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να αποτελέσουν ένδειξη κάποιας πάθησης, ωστόσο, καμία έλλειψη ασβεστίου.

    Μύθος 3: Αν προσθέσεις ασετόν μέσα στο βερνίκι που έχει πήξει, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί 

    Όλες το έχουμε κάνει, αλλά είναι λάθος! Το ασετόν διασπά το βερνίκι, το καταστρέφει, δεν το αραιώνει. Υπάρχουν ειδικά διαλυτικά για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, επομένως μην παιδεύεσαι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 6 μυστικά των makeup artists για τέλεια εφαρμογή μάσκαρα χωρίς κόμπους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 απαραίτητα tips για τις πρώτες κοινές διακοπές με τον σύντροφό σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρουαζιέρα στο Αιγαίο για τον Giorgio Armani – Δείτε την υπερπολυτελή θαλαμηγό του



    ΣΧΟΛΙΑ