• LIFE&STYLE

    Kastri Bistro: Το νέο σημείο συνάντησης στα βόρεια προάστια

    • NewsRoom

    Domotel Kastri Bistro


    Σε σημείο συνάντησης των βορείων προαστίων έχει εξελιχθεί το Kastri Bistro ένας ιδιαίτερος χώρος κατάλληλος για επισκέψεις κάθε ώρα της ημέρας. Το μαγαζί άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2015 και γρήγορα αναδείχθηκε σε αγαπημένο σημείο της περιοχής. Οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαζί με τον πρωινό τους καφέ την θέα των υπέροχων κήπων του στην βεράντα του μαγαζιού. Το μαγαζί ακόμη, προσφέρει στους πελάτες του πολλών ειδών επιλογές, όπως για παράδειγμα το μεσημεριανό γεύμα, after office cocktails ή δείπνο. Πριν ακόμα συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας του, το Kastri Bistro τιμήθηκε με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους.

    Domotel Kastri Bistro
    Domotel Kastri Bistro

    Στην είσοδο του ξενοδοχείου Domotel Kastri, το Kastri Bistro προκαλεί αμέσως αίσθηση με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμησή του. Οι περιμετρικές τζαμαρίες του προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στους καταπράσινους κήπους που το περιβάλλουν ενώ επιτρέπουν στο φυσικό φως να λούζει το χώρο εντείνοντας το αίσθημα της οικειότητας και της ζεστασιάς. Τους θερινούς μήνες οι τζαμαρίες, όπως και η οροφή, αποσύρονται και το εστιατόριο γίνεται ένα με το περιβάλλον που το αγκαλιάζει μετατρέποντας την επίσκεψη εκεί σε μοναδική εμπειρία, τόσο την ημέρα όσο και το βράδυ, που όλα είναι πιο ατμοσφαιρικά.

    Οι αναπαυτικοί καναπέδες, οι προσεγμένες ροτόντες, τα πρωτότυπα έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων και οι μεγάλες βιβλιοθήκες με εξαιρετικές επιλογές βιβλίων διαθέσιμων στον επισκέπτη εκφράζουν την εκλεπτυσμένη αισθητική του Kastri Bistro, δημιουργώντας παράλληλα μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

    O ιδιαίτερος χώρος της Macelleria, που μπορεί να φιλοξενήσει είκοσι δύο άτομα, προσφέρεται για ιδιωτικές συναντήσεις και δείπνα γύρω από το μοναστηριακό τραπέζι που δεσπόζει στο κέντρο της. Έργα τέχνης κοσμούν τους τοίχους, ενώ στα ψυγεία που καλύπτουν τη μία πλευρά της συντηρούνται τα κρέατα της διάσημης Macelleria Oberto.

    Οι επιλογές των γεύσεων είναι πολλές για τους λάτρεις της καλής κουζίνας. Ο executive Chef του ξενοδοχείου Θοδωρής Καρίνος και ο Chef de Cuisine του Kastri Bistro Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος δημιουργούν για εσάς μοναδικά πιάτα με έμπνευση από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Η εποχικότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση των μενού, ενώ οι ελληνικές πρώτες ύλες κυριαρχούν, χωρίς όμως να λείπουν και εκλεκτά υλικά από το εξωτερικό. Η παράδοση συναντά τις μοντέρνες τεχνικές στο Kastri Bistro, αφού και οι δυο chefs αγαπούν να παρουσιάζουν παραδοσιακά υλικά, όπως ο τραχανάς, σε πιο σύγχρονα πιάτα. Φυσικά, δεν λείπουν και οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί γεύσεων, όπως αυτός της μαστίχας με το μετσοβόνε, ενώ η φαντασία περισσεύει σε δημιουργίες, όπως το αβγό στους 75 °C με καπνιστό χέλι και Αρσενικό Νάξου. Αντάξια του μενού είναι και τα γλυκά με τη δημιουργική τάρτα λεμόνι με φεγιετίνι πραλίνα φουντουκιού και το ντουέτο από εκλέρ με κρέμα σοκολάτας και εκλέρ με κρέμα βανίλιας και βατόμουρα να ξεχωρίζουν.

    Kastri Bistro

    Το Kastri Bistro συνεργάζεται με τη διεθνούς φήμης Macelleria Oberto του Piemonte της Ιταλίας. Τα κρέατα Oberto προέρχονται από μια ιδιαίτερη διασταύρωση βοοειδών, ο τρόπος διατροφής των οποίων έχει ως αποτέλεσμα την ξεχωριστή γεύση τους.

    Όσον αφορά την ιδιαίτερη ενημερωμένη κάβα του εστιατορίου, δίνεται έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, με κλασικές αλλά και λιγότερο γνωστές επιλογές, που προέρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Τη λίστα κρασιών συμπληρώνουν ετικέτες από το εξωτερικό, ενώ η sommelier του Kastri Bistro είναι πάντα στη διάθεση του επισκέπτη ώστε να προτείνει το κρασί που θα συνοδεύσει το γεύμα του. To house wine του εστιατορίου προέρχεται από το οινοποιείο Semeli.

    Τέλος, το κατάστημα διαθέτει και ένα άκρως προσεγμένο μπαρ, προσφέροντας σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα χαλαρό πρωινό ή απογευματινό καφέ. Όσο για ένα ποτό στο τέλος της μέρας οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια τεράστια γκάμα, η οποία περιλαμβάνει Premium ποτά και signature cocktails τα οποία προτείνει καθημερινά για εσάς ο Γιάννης Κέδες, ο οποίος επιμελήθηκε όλη την cocktail list.

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/52046-2/52046

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ