• LIFE&STYLE

    Κάντε το σπίτι σας να μοσχοβολάει!

    • NewsRoom
    σπίτι


    Ένα καθαρό σπίτι σε κάνει να νιώθεις καλά, ένα σπίτι που μοσχοβολάει σε κάνει να νιώθεις υπέροχα! Και σίγουρα σας έχει συμβεί. Να έχετε καθαρίσει πολύ καλά, αλλά να μην αναδύεται στο χώρο ένα άρωμα καθαριότητας. Επίσης μπορεί να περιμένετε καλεσμένους για τραπέζι και οι μυρωδιές στην κουζίνα να “χαλάνε” την ατμόσφαιρα αφού βγαίνουν και στο… σαλόνι. Ας δούμε λοιπόν μερικά έξυπνα και πανεύκολα μυστικά που θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχοβολάει!

    1.Αερίζετε κάθε μέρα: Αυτό ποτέ δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Να ανοίγουμε τα παράθυρα του σπιτιού, να μπαίνει καθαρός αέρας κάθε πρωί που ξυπνάμε.

    2.Καθαρές κουρτίνες, καλύμματα, σεντόνια: Ορίστε μια φορά στους δύο μήνες που θα κατεβάζετε τις κουρτίνες και θα τις πλένετε. Το ίδιο κάντε και με τα καλύμματα του καναπέ, αν έχετε παιδιά θα πρέπει να το κάνετε μια φορά το μήνα κι όσο για τα σεντόνια, μια με δυο φορές την εβδομάδα είναι ο,τι πρέπει, για να υπάρχει στο σπίτι αληθινή αίσθηση καθαριότητας.

    3.Σκούπα που μοσχοβολάει: Είναι ένα τρικ που αρκετές γυναίκες δεν το ξέρουν. Βάλτε στη σακούλα της ηλεκτρικής σας σκούπας δυο φακελάκια με σκόνη βανίλια, ναι της ζαχαροπλαστικής ή ένα κομμάτι βαμβάκι βουτηγμένο σε αιθέριο έλαιο. Όταν η σκούπα τεθεί σε λειτουργία ενώ θα “ρουφάει” τη σκόνη, θα διαχέει ταυτόχρονα κι ένα υπέροχο άρωμα στον χώρο.

    4.Τασάκια χωρίς μυρωδιές: Ρίξτε στα τασάκια σας λίγη σκόνη βανίλιας ή μαγειρικής σόδας και θα δείτε την ενοχλητική οσμή του τσιγάρου να μην μένει για πολύ στο χώρο.

    large candle

    5.Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό: Βάλτε σ ένα μπο

     

    λ κόκκους καφέ που δεν θα είναι καβουρδισμένοι, τοποθετήστε από πάνω ένα ρεσό κι ανάψτε το. Ο χώρος σας θ΄αποκτήσει απίθανο άρωμα!

    6.Σκουπιδοτενεκές χωρίς δυσάρεστη οσμή: Ρίξτε στον πάτο του κάδου απορριμάτων μαγειρική σόδα σε σκόνη, που “τραβάει” τις άσχημες μυρωδιές.

    7σπίτι.Γάλα στο ντουλάπι. Αν κάποια ντουλάπια σας μυρίζουν κλεισούρα, βράστε ένα ποτήρι γάλα, βάλτε το στο ντουλάπι αυτό και κλείστε καλά την πόρτα. Όταν το γάλα θα κρυώσει και θ΄ανοίξετε το ντουλάπι η δυσάρεστη μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί!

    8.Εξαφανίστε τις δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα: Αν μόλις τηγανίσατε ή φτιάξατε ψάρι και θέλετε ν΄απομακρύνετε αυτή την άσχημα μυρωδιά, βράστε σ ένα κατσαρολάκι μαζί με νερό λίγο χυμό λεμονιού, με κανέλα και βανίλια!

    9.Σόδα στα χαλιά: Ένα βράδυ πριν κοιμηθείτε ρίξτε μαγειρική σόδα στα χαλιά και το πρωί σκουπίστε με την ηλεκτρική. Θα γίνουν πεντακάθαρα και χωρίς μυρωδιές!

    10.Ανάψτε κεριά και αρωματικά: Βάλτε στο χώρο σας κεριά και αρωματικά όλα στο ίδιο άρωμα.

    Πηγή: www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα κάνετε το μπάνιο σας να μυρίζει υπέροχα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10+1 tips για να ετοιμάσετε γρήγορα το σπίτι σας σε περίπτωση ξαφνικών καλεσμένων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς θα διώξετε τη μυρωδιά του τσιγάρου, μετά από ένα πάρτυ!



    ΣΧΟΛΙΑ