• LIFE&STYLE

    Καμίνης: Υπέγραψε το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού στην Αθήνα

    • NewsRoom


    Το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, στην Αθήνα, είναι γεγονός, αφού ένας 66χρονος γιατρός και ένας 60χρονος δικηγόρος ήταν οι πρώτοι που το υπέγραψαν.

    Πιο συγκεκριμένα, πρώτη μέρα εφαρμογής του συμφώνου και το ζευγάρι πήγε στο γραφείο του Δημάρχου Αθηναίων  Γιώργου Καμίνη, ο οποίος υπέγραψε συμβολικά τη ληξιαρχική πράξη και… ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία από την σημαντική αυτή ημέρα, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε.

    Ο κ. Καμίνης, ειδικότερα, έγραψε: «Υπέγραψα πριν από λίγο το 1ο Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού. Σημαντική μέρα για τα δικαιώματα στη χώρα μας».

    Χαρακτηριστικά, στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων, αναφέρεται ότι «όπως είχε δημοσίως δεσμευθεί, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράφει συμβολικά τη ληξιαρχική πράξη με στοιχεία 25/1/2016 μεταξύ των Α.Ρ. και Σ.Μ., ιατρού και εκπαιδευτικού,αντιστοίχως».

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καμίνης δέχθηκε στο γραφείο του και εξέφρασε τις ευχές του στον Ρ.Α., σημειώνοντας ότι η σημερινή, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νόμου, είναι σημαντική για τα δικαιώματα στη χώρα μας και την εναρμόνισή της με τη διεθνή πραγματικότητα.



    ΣΧΟΛΙΑ