• LIFE&STYLE

    Υπόθεση Αγγλούπα: Νέα βόμβα – Και γνωστός κομηματοπώλης (υπό έρευνα) στο κύκλωμα

    Αλέξανδρος Αγγλούπας

    Αλέξανδρος Αγγλούπας


    Μία ανώνυμη καταγγελία για συμμετοχή του στις συμμορίες των Ρομά οδήγησε στη σύλληψη ενός γνωστού κοσμηματοπώλη των βορείων προαστίων.

    Πρόκειται για ένα νέο πρόσωπο που βρέθηκε στο στόχαστρο αστυνομίας και ανακριτών καθώς το όνομα του δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους κοσμηματοπώλες που συνομιλούσε ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, στο αδιάκοπο αλισβερίσι που κατέγραψε ο «κοριός» προκειμένου να βρεθούν πελάτες για τα κλοπιμαία.

    Ο άγνωστος «πληροφοριοδότης» υποστήριξε ότι ο κοσμηματοπώλης συμμετείχε στην αγοραπωλησία κλοπιμαίων από τα δεκάδες πολυτελή σπίτια που «άδειασαν» τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα μέλη των 2 συμμοριών, κατονομάζοντας μάλιστα τον Αγγλούπα ως τον ενδιάμεσο που του προμήθευε κλεμμένα ρολόγια και κοσμήματα.

    Η αστυνομία έκανε έφοδο στο κοσμηματοπωλείο των βορείων προαστίων αναζητώντας στοιχεία και ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα, δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την καταγγελία για εμπλοκή του στα κυκλώματα των Ρομά.

    Ωστόσο, νωρίς το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος μόνο για ένα όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του. Ο κοσμηματοπώλης υποστηρίζει ότι είναι κειμήλιο από τον πατέρα του και το κατέχει από το 1970.

    Όλα τα στοιχεία που θα συλλέξει η αστυνομία για τον κοσμηματοπώλη θα διαβιβαστούν στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα (οι οποίοι χειρίζονται τη δικογραφία για τις κλοπές) κι εκείνοι θα αποφασίσουν εάν προκύπτουν ή όχι σε βάρος του ενδείξεις για εμπλοκή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

    Το mononews.gr στις 8 Νοεμβρίου είχε αποκαλύψει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του 39χρονου επιχειρηματία με πέντε κοσμηματοπώλες. Σε διάστημα μόλις 3 εβδομάδων, συνομιλούσαν ξανά και ξανά, για ρολόγια και πολύτιμες «πετρούλες». Διαπραγματεύονταν για τον καλύτερο ενδιάμεσο και έψαχναν πελάτες με «βαρύ» πορτοφόλι.

    Ένα «πάρε-δώσε» που η έρευνα των αρχών θα αποδείξει εάν αφορά σε κλοπιμαία των συμμοριών που διέρρηξαν εκατοντάδες πολυτελείς κατοικίες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ή σε «εμπόρευμα» της μαύρης αγοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Της φυλακής τα σίδερα είναι για τον Αγγλούπα- Παντρεύτηκε την αγαπημένη του στη ΓΑΔΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξανδρος Αγγλούπας: Η στάση πριν τον Κορυδαλλό και η νύχτα στην Αίγινα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλέξανδρος Αγγλούπας: Ολόκληρη η απολογία στο mononews. Τι είπε στην ανακρίτρια



    ΣΧΟΛΙΑ