• LIFE&STYLE

    Ιωάννα Μαρινοπούλου: Dream big and then dream bigger…

    • NewsRoom

    Ιωάννα Μαρινοπούλου


    Είναι πανέμορφη, ταλαντούχα και γνωστή για την εκλεπτυσμένη αισθητική και το καλό γούστο της. Είναι επίσης μία δυναμική γυναίκα, η οποία βρέθηκε στο πλευρό ισχυρών ανδρών, χωρίς όμως να πάψει στιγμή να διεκδικεί το δικαίωμα στη δική της ανεξάρτητη δημιουργική και επιχειρηματική πορεία. Ο λόγος για την Ιωάννα Μαρινοπούλου, η οποία αποφάσισε, όπως συζητείται ευρέως, να κάνει το επόμενο βήμα στην προσωπική της ζωή μετά από δύο χρόνια σχέσης με τον αγαπημένο της, Leonardo Ferragamo, γιο του ιδρυτή του ομώνυμου ιταλικού οίκου.

    Η Ιωάννα Καπετανάκου, όπως είναι το πατρικό της, ασχολείται με το design και την αρχιτεκτονική, ενώ βάζει τις δημιουργικές πινελιές της και στο design πολυτελών σκαφών. Την ίδια στιγμή είναι υπερήφανη μητέρα δύο παιδιών και πρώην σύζυγος του επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου – του «Πανάρα», όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του προκειμένου να τον ξεχωρίζουν από τον ξάδελφό του με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο όνομα.

    Με καταγωγή από τη Μάνη, η εκθαμβωτική ξανθιά καλλονή που έχει κλέψει την καρδιά του Ιταλού επιχειρηματία, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως μοντέλο, ενώ μαγνητίζει πάντα τα βλέμματα στις κοσμικές της εμφανίσεις. Λαμπερή και στιλάτη, επιλέγει να ντύνεται με κομμάτια από πολυτελείς οίκους μόδας που προσδίδουν κύρος και κλέβουν τις εντυπώσεις.

    Αγαπημένος της ταξιδιωτικός προορισμός είναι η Αμερική. Μάλιστα, έχει περάσει και συνεχίζει να περνά μαγευτικές στιγμές στα East Hampton της Νέας Υόρκης, όπου ο πρώην σύζυγός της διατηρεί τη δική του έπαυλη.

    Η Ιωάννα Μαρινοπούλου με λευκή τουαλέτα στο East Hampton
    Η Ιωάννα Μαρινοπούλου με τον Leonardo Ferragamo σε κοινή εμφάνισή τους το 2018

    Πλέον, η ίδια μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα σε Αθήνα, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μιλάνο και Μαϊάμι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και των παιδιών της.

    Ένας μεγάλος έρωτας και ένα «βελούδινο» διαζύγιο

    Ήταν προς τα τέλη της δεκαετίας του 1990 όταν ο νεαρός -τότε- γόνος της επιχειρηματικής δυναστείας συνάντησε σε ένα από τα μεγαλειώδη πάρτι της εποχής τον «έρωτα της ζωής του», όπως έλεγε τότε, στο πρόσωπο της πανέμορφης Ιωάννας. Εκείνος εξωστρεφής, κοινωνικός και γοητευτικός, εκείνη μια ξανθιά καλλονή που προκαλούσε αίσθηση και ενίοτε ζήλια, αφού οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι πριν γνωρίσει τον σύζυγό της ήταν ταμίας σε σούπερ μάρκετ.

    Ο γάμος τους ήταν η φυσική κατάληξη ενός μεγάλου έρωτα και μέσα σε λίγα χρόνια η όμορφη νεαρή αναδείχθηκε σε μια γυναίκα με απαράμιλλο στιλ και κομψότητα, που «ορκιζόταν» στους μεγάλους οίκους μόδας του Παρισιού και του Μιλάνου.

    Έτσι περίπου ξεκίνησε μια ζωή πασπαλισμένη με χρυσόσκονη. Ταξίδια στο εξωτερικό, Χριστούγεννα στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη ή στις Άλπεις, καλοκαίρια στο σκάφος και στην εκπληκτική κατοικία της Μυκόνου στον Τούρλο, εκεί όπου κάθε χρόνο η οικοδέσποινα έδινε ένα μεγάλο πάρτι για τα γενέθλιά της.

    Το ζευγάρι τιμούσε ενίοτε και τους τόσο δημοφιλείς εκείνη την εποχή «ναούς της αθηναϊκής νύχτας», μέχρι τη στιγμή που ανακάλυψε το… Μαϊάμι.

    Φωτογραφία από το εσωτερικό του σπιτιού στο Μαϊάμι. Πάνω στο ριχτάρι διακρίνεται το μονόγραμμα «Μ»

    Η αγορά μιας εκπληκτικής, όπως την χαρακτηρίζουν όσοι την έχουν επισκεφτεί, κατοικίας έγινε από την πρώην σύζυγο του επιχειρηματία για να χρησιμοποιηθεί περισσότερο σαν εξοχικό για διακοπές.

    Τελικά μετακόμισαν μόνιμα εκεί – για λόγους υγείας και επειδή τους ταίριαξε ο τρόπος ζωής -, μαζί με τα δύο αγόρια τους και με την Ιωάννα να κάνει εντυπωσιακά άλματα στη δουλειά της, αναλαμβάνοντας έργα ιδιαίτερων απαιτήσεων και εισπράττοντας τη μία θετική κριτική μετά την άλλη.

    Η Ιωάννα Μαρινοπούλου ποζάρει με την αμερικανική σημαία

    Κάπου εκεί, όμως, εμφανίστηκαν και τα πρώτα σύννεφα στον γάμο τους. Λίγο οι υποχρεώσεις, λίγο οι διαφορές που πλέον ήταν εμφανείς, από τη διατροφή μέχρι τις επιλογές ζωής, η απόσταση μεταξύ των δύο πρώην ερωτευμένων μεγάλωσε, οδηγώντας τελικά σε συναινετικό διαζύγιο, το φθινόπωρο του 2014.

     

    Η Ιωάννα Μαρινοπούλου με τη Σήλια Κριθαριώτη
    Ιωάννα Μαρινοπούλου

    Πολίτης του κόσμου

    Έχοντας σχεδιάσει κατοικίες σε Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Αθήνα, Χάμπτονς και Μύκονο, κι έχοντας ζήσει σε Ευρώπη και Αμερική για μεγάλα διαστήματα, η Ιωάννα Μαρινοπούλου διαθέτει τα χαρακτηριστικά ενός πολίτη του κόσμου: αποφασιστικότητα και ένστικτο που κάνουν τις δύσκολες αποφάσεις να μοιάζουν απλές.

    «Είμαστε αυτό που πιστεύουμε», δηλώνει με άνεση σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή» το 2016. Αν είχε λευκό χαρτί, θα έγραφε ξανά αυτά που έζησε, ενώ ως «σπίτι της» ορίζει την οικογένειά της, αφού μπορεί να ζήσει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αρκεί να είναι μαζί της.

    «Τα παιδιά μου είναι ο σκοπός της ζωής μου».

    Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

    «Το να δημιουργείς σπίτια σε διαφορετικές πόλεις του κόσμου είναι συναρπαστικό. Κάθε project είναι σαν μια ταινία. Βλέπεις τον τόπο, τα ρεύματα που επικρατούν, και καλείσαι να παντρέψεις τα στοιχεία που αγαπάς με αυτό που θα ενθουσιάσει τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Βλέπεις πολλά διαφορετικά σπίτια, χρειάζεται να ζήσεις την ίδια την πόλη, να την ψάξεις, να συλλέξεις εικόνες και στοιχεία, να τα φιλτράρεις και να τα αποτυπώσεις με το δικό σου τρόπο», λέει.

    «Η συμμετρία και η χρωματική “μονοτονία” είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη δουλειά μου και που αντέχουν στο χρόνο, ενώ τα τελευταία χρόνια επηρεάστηκα πολύ από το αρ ντεκό τού Μαϊάμι. Στην τέχνη διαλέγω με προσωπικά κριτήρια, όχι ό,τι είναι της μόδας ή καλή επένδυση. “Στην τέχνη δεν υπάρχει πρέπει”, κρατώ πάντα την κουβέντα του Δάκη Ιωάννου, όταν ζήτησα τη συμβουλή του για έναν προσωπικό μου χώρο. O σχεδιασμός μιας κατοικίας είναι πάντοτε ένα ενδιαφέρον και απαιτητικό project, ενώ ενός σκάφους, για μένα τουλάχιστον, κάτι που βγαίνει ενστικτωδώς. Το yachting έχει τα δικά του Όσκαρ. Όταν ολοκλήρωσα το Doubleshot ΙΙ, ένα σκάφος στο οποίο παρενέβην δραστικά, αλλάζοντας εντελώς τις προδιαγραφές του μοντέλου, σχεδιάζοντας και το εξωτερικό πέρα από τα interiors, δέχτηκα ένα email ότι ήμουν υποψήφια για το βραβείο interior design στο Πορτοφίνο. Aκολούθησε το Boat International, που με πρότεινε ως φιναλίστ Newcomer Designer of the Υear και υποψήφια για το Interior Design Award Motor Yacht, στο Μόντε Κάρλο. Εκείνη τη βραδιά δέχτηκα και την πρόταση να συμμετάσχω στην ομάδα των κριτών για τα Showboats Design Awards of the World», εκμυστηρεύεται.

    «Δεν συνειδητοποίησα αρχικά τη σημασία της θέσης. Την πρώτη χρονιά έλαβα έναν τεράστιο φάκελο με τεχνικές προδιαγραφές που αφορούσαν διάφορα γιοτ, ανάμεσα από τα οποία έπρεπε να επιλέξω και να βαθμολογήσω τα καλύτερα. Σάστισα, γιατί δεν είμαι του “διαβάσματος”. Αυτή η θέση είναι πλήρους απασχόλησης, κατά κάποιον τρόπο. Προϋποθέτει να ακολουθείς ρεγκάτες ανά τον κόσμο – Σαν Φρανσίσκο, Porto Cervo, Καραϊβική – να μελετάς την κατάταξη των σκαφών, την πλεύση, τα πανιά, το design τους…», συμπληρώνει.

    «Dream big and then dream bigger»

    Μετά τον χωρισμό της από τον «Πανάρα», οι φήμες, όπως ήταν φυσικό, πήραν και πάλι φωτιά… Κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγει μία γυναίκα με τα χαρακτηριστικά της Ιωάννας…

    Και κάπως έτσι, στις αρχές του 2018, ένα νέο ειδύλλιο γίνεται βασικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια της high society, όταν η Ιωάννα Μαρινοπούλου εμφανίζεται στο πλευρό του Leonardo Ferragamo στο εστιατόριο Freud Oriental στο Κολωνάκι, αλλά και στο κοσμικό 21 της Κηφισιάς.

    Ο Ιταλός επιχειρηματίας μοιάζει γοητευμένος από την παρουσία της συντρόφου του, με την οποία, άλλωστε, τους συνδέουν πολλά. Η αγάπη για τη θάλασσα, τα σκάφη, το design και την υψηλή αισθητική γίνεται κοινός παρονομαστής στη ζωή των δυο τους, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που η όμορφη Ιωάννα είναι έτοιμη να κάνει μια νέα αρχή.

    Το μότο της άλλωστε τα λέει όλα: Dream big and then dream bigger…

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Love story με αέρα… ιταλικής δυναστείας και happy end για την Ιωάννα Μαρινοπούλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επική σάγκα της οικογένειας Μαρινόπουλου των 124 χρόνων



    ΣΧΟΛΙΑ