• LIFE&STYLE

    Είναι οι επιχειρηματίες κακοί εργαζόμενοι;


    Γιατί οι επιχειρηματίες είναι κακοί εργαζόμενοι; Δεν είναι. Οι επιχειρηματίες είναι συνήθως πολύ καλοί εργαζόμενοι. Στην πραγματικότητα υπάρχει το αντίθετο πρόβλημα, οι περισσότερες εταιρείες είναι πραγματικά κακοί εργοδότες των ταλαντούχων και των καινοτόμων ανθρώπων. Οι περισσότερες εταιρείες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το κορυφαίο 1% και καταλήγουν να χάνουν πιο ταλαντούχους ανθρώπους τους.

    Οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι δεν μπορούν να διαχειρίζονται σχολαστικά. Δεν θα έχουν διάρκεια σε έναν οργανισμό που δεν τους δίνει πολύ χώρο για ευελιξία. Αυτό σημαίνει ότι αν μια εταιρεία θέλει να ευδοκιμήσουν αυτοί οι τύποι των εργαζομένων, θα πρέπει να έχει μια σαφή στρατηγική, και στη συνέχεια να αφήσει τους υπαλλήλους της ελεύθερους να εκτελέσουν. Οι εταιρείες με μια συγκεχυμένη στρατηγική νιώθουν την ανάγκη να διαχειρίζονται περισσότερο σχολαστικά επειδή δεν εμπιστεύονται τους ανθρώπους κάτω από την κυριαρχία τους ότι μπορούν να πάρουν σωστές μακροπρόθεσμες αποφάσεις.

    Οι εταιρείες χάνουν επίσης τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους τους, επειδή δεν τους προωθούν αρκετά γρήγορα. Νομίζουν ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ άπειροι για να χειριστούν περισσότερες ευθύνες, το οποίο καταλήγει στο να αναγκάζει αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν. Οι σπουδαίες εταιρείες αναγνωρίζουν το ταλέντο και τους προωθούν γρήγορα. Τους δίνουν περισσότερες ευθύνες. Τους δίνουν περισσότερο χώρο. Οι πιο ταλαντούχοι υπάλληλοί σας θα πρέπει πάντα να αναπτύσσονται, να απλώνονται, να επικοινωνούν, και να αισθάνονται πάντα λίγο άβολα … αλλιώς θα φύγουν.

    Ένας άλλος λόγος που οι εταιρείες χάνουν τους πρωτοπόρους ανθρώπους είναι ότι καθιερώνουν πάρα πολλούς κανόνες. Οι κανόνες εξυπηρετούν ένα σημαντικό σκοπό, αλλά οι πάρα πολλοί κανόνες επιβραδύνουν τα πάντα, προσθέτουν γραφειοκρατία, και είναι εξαιρετικά εκνευριστικό για τους επιχειρηματίες που θέλουν τα πράγματα στην ώρα τους. Ένας τρόπος για να προσελκύσετε και να διατηρήσετε καταπληκτικούς επιχειρηματίες είναι να προσπαθήσετε να καταργήσετε συστηματικά τους άχρηστους κανόνες – όπου αρμόζει – και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν προσθέτετε περισσότερους κανόνες. Και οι «κανόνες» περιλαμβάνουν meetings. Μερικά meetings είναι πολύ σημαντικά, αλλά μόνο αυτά που είναι σημαντικά και καλά διαχειριζόμενα πρέπει να παραμείνουν.

    Τώρα υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που μπορούν ΜΟΝΟ να είναι επιχειρηματίες, επειδή απλά δεν μπορούν να έχουν ένα αφεντικό, και νομίζουν ότι όλοι γύρω τους είναι ηλίθιοι. (Ήμουν κι εγώ ένα τέτοιο άτομο, όταν ήμουν νεότερος). Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αναπτυχθούν μέσα σ’ έναν οργανισμό … αν η εταιρεία έχει συσταθεί αρκετά καλά για να επιτρέψει στους κορυφαίους εργαζομένους να διαπρέψουν πραγματικά.

     



    ΣΧΟΛΙΑ