• LIFE&STYLE

    Η βασίλισσα Ελισάβετ κέρασε τον Τραμπ Chateau Lafite Rothschild


    Οι περισσότεροι από 170 τυχεροί που παρέστησαν στο πολυτελές δείπνο το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ η βασίλισσα Ελισάβετ μάλλον θα κάνουν καιρό να το ξεχάσουν.

    Το δείπνο, που διεξήχθη στην αίθουσα χορού του Μπάκιγχαμ, τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, η Δούκισσα της Κορνουάλης και η Πριγκίπισσα Άννα. Το dress code ήταν αυστηρό, με τους άνδρες να φορούν σμόκιν και τις γυναίκες φανταχτερά φορέματα με λαμπερές τιάρες. Παρούσα και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, πιθανότατα στο τελευταίο της δείπνο ως πρωθυπουργός, αλλά και η Μελάνια Τραμπ και τέσσερα από τα πέντε παιδιά του Αμερικανού μεγιστάνα. Αντίθετα, απόντες ήταν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ, που φροντίζουν τον νεογέννητο γιο τους, Άρτσι.

    Δεκαεννέα οινοχόοι προσέφεραν στους προσκεκλημένους διάφορα κρασιά, μεταξύ των οποίων και ένα Château Lafite Rothschild του 1990, που στοιχίζει πάνω από 1.500 ευρώ το μπουκάλι. Στις προπόσεις ωστόσο χρησιμοποιήθηκε ενα φθηνότερο κρασί, το Windsor Great Park του 2014, που στοιχίζει περί τα 40 ευρώ το μπουκάλι.

    Όσο για το φαγητό, περιελάμβανε φιλέτο ιππόγλωσσου στον ατμό με μους νεροκάρδαμου και σπαράγγια για ορεκτικό, στη συνέχεια αρνάκι Γουίνδσορ με φρέσκα λαχανικά και για επιδόρπιο σαμπλέ φράουλας με κρέμα lemongrass και φρέσκα φρούτα.

    Σημειωτέον ότι το δείπνο σερβιρίστηκε στο σερβίτσιο Grand Service που είχε παραγγείλει ο Γεώργιος Δ΄ όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας, το 1806. Αποτελείται από περισσότερα από 4.000 πιατικά και 107 κηροπήγια.

    Στο τέλος, ένας ολόκληρος στρατός από σερβιτόρους προσέφερε καφέ και πτι φουρ στους καλεσμένους, κλείνοντας έτσι ιδανικά το δείπνο.

    Το δείπνο ξεκίνησε με ομιλίες της βασίλισσας Ελισάβετ και του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα έσπασε το πρωτόκολλο, ακουμπώντας με το χέρι του την πλάτη της βασίλισσας ενώ αυτή στεκόταν για την πρόποσή του.



    ΣΧΟΛΙΑ